Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

-MARTINI-

przepis na ciasto którego nie da sie spieprzyć??

Polecane posty

Gość ANULETTA
Przepis, który podała esmeresik to tzw. Szarlotka Sypana. Wpiszcie w Google i zobaczcie jak wygląda. Piekłam ją i jest pyszna.

Gość a moze takie...
esmeresik właśnie mam w piekarniku to ciasto, mam nadzieję że wyjdzie bo nie miałam 1 kg jabłek tylko ciut mniej może się uda :)

Gość esmeresik
Hmm to chyba wyszło cieniutkie to ciasto:(

Gość ANULETTA
" MURZYNEK " 0,5 szkl. oleju 2 jajka 1,5 szkl. cukru 1-2 łyżki kakao 2 łyżki powideł ( może być dżem ) 3 szkl. mąki 1 szkl. mleka 1,5 łyżeczki sody oczyszczonej ( rozpuścić w kilku łyżkach mleka ) aromat waniliowy albo rumowy Wszystkie składniki włożyc do miski i wymieszać robotem. Piec w temp. 180 stopni 40-50 min. Ciasto tanie, szybkie i smaczne. Można posmarować czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej i posypać wiorkami kokosowymi lub posypką do ciast.

Gość sernik na zimno
5 galaretek owocowych, owoce - najlepiej swieze jak truskawki czy nektarynki, 3 duze paczki herbatnikow petit , 2 serki homogenizowane waniliowe. 1. herbatniki pokruszyc na dno formy wylozonej folia lub w naczynie szklane 2. 3 galaretki (smak zblizony do swiezych owocow ktore dodamy) zalac w naczyniu 2 szklankami wrzatku i mieszajac dokladnie rozpuscic 3. w inne wieksze naczynie wylozyc serki i do tego samego naczynia wlewac mieszajac goraca galaretke az do uzyskania gladkiej masy. Ta ciepla lub jeszcze goraca masa zalac pokruszone herbatniki. Calosc po ostudzeniu wstawic do lodowki na 2-3 godziny by stezala. 4. wyjac z lodowki zimny sciety spod i ulozyc na nim scisle truskawki lub pokrojone nektarynki, moze byc dowolny owoc. 5. Rozpuscic jak wyzej pozostale 2 opakowania galaretki w 3 szklankach wrzatku i zaraz po wystudzeniu zalac nim powierzchnie ciasta, ostroznie wlozyc wszysko do lodowki. Poczekac az dobrze stezeje Mozna podawac udekorowane kropkami z bitej smietany, ale samo tez jest przepyszne