Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matka maturzystki

Córka kończy technikum fryzjerskie w tym roku!

Polecane posty

Gość matka maturzystki

Wyznała mi że po maturze i egzaminie zawodowym nie wybiera się na studia. Załamałam się. Jak to? Przecież liczyłam na to że ona wybierze się na prawo, albo na ekonomie. Nawet myślałam że będzie studiowała jeden i drugi kierunek łącznie tak jak córka mojej znajomej. A ona powiedziała mi dzisiaj że będzie uczyła się tylko przedmiotów maturalnych i zawodowych. Przykro mi że moje dziecko nie ma żadnych ambicji.

Gość matka maturzystki
chyba do końca życia będzie strzygła i goliła te włosy łonowe :(

Gość pracownik działu sprzedaży
haha, uśmiałem się ;D

Gość Ja_reklamowka
jestem w wieku Twojej corki. Chodze do technikum tylko tyle ze na informatyke. Ciesz sie ze Twoja corka poszla do technikum a nie do zawodowki. ;] a swoja droga jesli nie chce isc na studia to nie zmuszaj jej, bo nie bedzie sie uczyla i obleje i zmarnuje tylko czas. Jesli lubi fryzjerstwo i czuje sie w tym dobrze, daj jej spokoj i niech robi co chce i LUBI. :)

ciesz się że zrobiła maturę :S

no i co z tego ze nie chce studiowac...to co jest gorsza od innych?.....po szkole może sobie otworzyć zakład fryzjerski i być super fryzjerką jeśli ma do tego zacięcie

Gość matka maturzystki
myślę o tym, żeby ją wysłać na studia do Zakopanego na WSTG

Na prawo przyjmują ludzi po najlepszych liceach z super zdaną maturą. Dodatkowo w większości trzeba mieć znajomości. A nawet jak się człowiek dostanie, to taką przesiewkę zrobią po I semestrze, że masakra. Skoro ona mówi,że nie chce iść na studia, to na pewno by się nie uczyła i nawet gdyby się dostała, w co baaaardzo wątpię, to wyleciała by po pół roku.

po technikum fryzjerskim niekoniecznie można byc dobrą fryzjerką, ale zrobic skunksa na głowie na pewno umie - w tym kraju śmierc z głodu jej nie grozi...

Gość matka maturzystki
Jedna wypowiedź pod moim nickiem to podszyw. Oczywiście że mogliby ją przyjąć na prawo, sprawdzałam jakie są tam potrzebne przedmioty maturalne. Pytałam się dzieci swoich koleżanek. A córka mi wygarnęła że ona dodatkowych przedmiotów nie będzie zdawała i że studia nigdy nie były jej celem.

ja też miałam przed chwila o tym rozmowę z matką co prawda chce iść na zaoczne ale jej i tka to nie pasuję zrozum że my chcemy sami podejmować decyzję i sami brać za nie odpowiedzialność

na prawo to w pierwszej kolejnosci przyjmują dzieci adwokatów,prawników,mecenasów i wszystkich tych,którzy mają wtyki w prawie

coneco dokładnie tak. W drugiej kolejności jak już pisałam lecą osoby z najlepszych liceów i z najlepiej zdaną maturą, blisko 100 %. Trzeciej kolejności nie ma, bo nie ma miejsc :D

Gość lopae
luska.s -> ty się lepiej zajmij drążkiem zmiany biegów :D

I co z tego są jeszcze inne kierunki. Ważne by na jakieś studia(po których będzie miała pieniądze) poszła. Zależy mi na tym żeby moja córka miała tytuł magistra, a nie całe życie zapieprzała fizycznie i bawiła się czyimś włosami. Ja nie chce by moja córka była jakąś robotnicą a co za tym idzie dziadówą bez pieniędzy.

NieLubieNiedziel no tak tak:)później biorą tych najlepszych z najlepszych,a później już nie ma miejsc :D

Ale uwierz mi, że masz gówno do gadania :D Jest dorosła i zrobi co zechce, nawet kosztem tego, że przestaniesz ją np. utrzymywać. Zresztą jak to zrobisz, to prędzej czy później całkiem ją stracisz. Boże, jak dobrze, że ja mam normalną Mamę :O

heh teraz często ''robotnicy'' zarabiają więcej niż magistry....i to ze ktoś robi co lubi nie oznacza ze jest dziadówą...dziadówą to ty jestes z takim podejsciem...zal mi twojej córki

Gość Ja_reklamowka
Widze ze mama by chciala spelniac ambicje swoje...a corka nie ma zamiaru isc na studia. Z jakiej miejscowosci jestescie?

Gość matko maturzystki
to chyba jakiś podszyw jest, bo piszesz, jakbyś maiła z 15 lat :o naprawdę. A jesli to nie podszyw, to się moze nad soba zastanów - jakie kompleksy z Ciebie wychodzą ?? Sama pewnie nie masz studiów i wydaje Ci się, że po studiach jest się kimś. Otóż nie. Może kiedyś, ale teraz już nie. Zobacz, ile osób studiuje i potem nie ma pracy. Jesli Córka jest dobra w tym fachu - to bardzo dobrze. Da sobie radę w życiu, a jak bedzie chciała, to pójdzie na studia.

Tak jestem zarozumiała, ale wątpię czy osoba która wybrała technikum fryzjerskie (nawet nie wiedziałam, że jest coś w tym guście) byłaby w stanie dostać się na prawo. Ba, jeszcze studiować 2 kierunki równocześnie

Gość pfdasadsrawdaaa
Lepiej byc dobra fryzjerka niz kiepska prawniczka.