Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bartek20

Trądzik

Polecane posty

Witam:) Wiem że jest wiele tematów o trądziku itd. ale chciał bym zapytać o mój przypadek. Stosowałem już chyba wszystkie żele, toniki itd. oczyszczające które ewentualnie łagodzą mój trądzik. Pani dermatolog poradziła mi pewien żel oczyszczający do kupienia w aptece niestety i on tylko łagodzi trądzik i przebarwienia;/ Chciał bym żeby moja skóra była czysta i ładna- wiecie dziewczyna i te sprawy. Proszę o pomoc i odpowiedzi na pytania: Jaki środek Wam najbardziej pomaga? Co Wy robicie z trądzikiem i przebarwieniami, oraz tłustą skórę? Co mam robić z tym, dodam że jeśli stosuje za dużo tych środków trądzik nie znika a skóra staje się sucha i podrażniona;/? Proszę o pomoc i dziękuję :*

Ja mam metodę i myślę, że jest może być w miarę skuteczna przy regularnym stosowaniu (z tym u mnie ciężko) Mam żel-peeling garniera do codziennego użytku na wągry, i rano myję porządnie nim buzie potem smaruję silnie nawilżającym kremem (np. z dermedicu taki bardzo mocno nawilżający) potem przemywam twarz tonikiem nawilżającym i makijaż robię na to A wieczorem zmywam makijaż, potem tonik i znowu nawilżającym, i jak nie zapomne to brevoxylem (uważać, wybiela ubrania) Zaczęłam brać też z olekardinu kwasy tłuszczowe 3,6,9 (nawilżanie od środka) takie kapsułki Aha, no i sama sobie oczyszczanie robię, bo myślę ze żaden specyfik wągra nie usunie tylko zapobiegnie powstaniu nowego. I muszę przyznać że jest nawet ładnie, przy stosowaniu brevoxylu raz na 3 dni (a powinnam codziennie) A i nie jem nic z ostrymi przyprawami

Gość znajdz sobie lekką pracę
ostre przyprawy, czekolada, w ogole czasem od alergii jest. nawilzanie to podstawa, zaiwestuj w dobry krem, bez wzgledu czy ma sie syfy czy nie, nawilzac trzeba. dobry jest np acnederm, nie wiem czy stosowales?

Gość Autorko mi bardzo pomogła
Maść Sudocrem :) Wieczorem smaruję pryszcze i czerwone przebarwienia , a rano nie ma po nich śladu :) 2 zł w aptece a bardzo pomaga :) Używam tej maści od 3 miesięcy i nadal mi służy . Poczytaj sobie opinie : http://torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=308

Ale skóra jest tłusta, więc dodatkowo będę ja jeszcze nawilżał? W zimie jak posmaruję twarz kremem nawilżającym to mam 2razy więcej syfów;/

sudokrem jest dobry, ale to nie jest stricte przeciwtradzikowy, on po prostu łagodzi.

bartek, musisz mieć świadomość tej różnicy - nawilżanie a natłuszczanie. widocznie używasz złego kremu. jakiego używasz?

Gość Em.Ka.
mi latem pomagaly oklady z gotowanych pokrzyw a teraz stosuje masc beznacne 5%, syfy nadal wyskakuja ale jest ich znacznie mniej i sa lagodniejsze.

nie psychogel tylko phisiogel raczej chyba nie? hahahahahha :D dove jest marką do dupy. idź do apteki i kup sobie humektan

Gość Em.Ka.
ja tez uzywam dove i jest super swietnie nawilza mi skore wysuszona benzacne

Nawilżanie nie natłuszczanie. Pozbawiąjąc ja całego sebum (zelem na tradzik) dodatkowo wysuszasz ją kremem i ona produkuje jeszcze więcej I ważne jest nawilzanie od środka (ja nie jem ryb ani strączkowych dlatego wzięłam tabletki) mi to poleciła kosmetyczka i widze efekty

też pamiętać żeby sporo wody pić

u mnie ten physiogel wcale się dobrze nie sprawdzał, nie wiem czemu

Gość biedroneczka_1990
Witam:) Mam do sprzedania w atrakcyjnej cenie 2 opakowania kremu na noc ivostin purritin do cery trądzikowej. Zainteresowanych proszę o kontakt na mail biedroneczka_1990@o2.pl Dodam, że jestem z Warszawy ale jeżeli trzeba będzie tomogę wysłać:)

Często zmiany trądzikowe to efekt zaburzonej gospodarki hormonalnej. W moim przypadku tak było, po 4 miesiącach leczenia mam buzie jak niemowlak :) Polecam udać się do endokrynologa.