Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tak sie pytam?

co to wg was jest bogactwo???????????

Polecane posty

Gość Tak sie pytam?

Chodzi mi o dobra majatkowe.Kogo nazawalybyscie czlowiekiem bogatym?

bogactwo moim zdnaiem jest wtedy gdy oydwoje maja super pestizowa prace co mies na konto wplywa wyplata 40tys, kazdy ma swoj wypasiony samochod, willa + mieszkania w innych czesciahc swiata, egzotyczne wakacje 4x w roku i banka na koncie.

Gość dzisiaj na pommmaranczowo
a co to za glupie pytanie :O

Gość bogactwo moim zdaniem jest wte
dy kiedy człowiek wchodzi do takiego sklepu jaki mu się podoba i stać go w nim na takie rzeczy jakie mu się podobają i nie musi liczyć czy jak to kupi to mu starczy na opłacenie rachunków. :D

Gość ależżżżżżżżżżzzz
Pensja posła na sejm X 2 minimum.

Gość jak ktos pracowac juz nie musi
jego pieniadze same na siebie zarabiaja ;) Tak mysle. Wszystko ponizej to dostatek ewentualnie. Ze nie wspomne, o biedzie.

Gość ofelia27
zdrowe dziecko i kochajacy maz - tego nie kupicie za zadna kase swiata!!!

Gość bogactwo
jest wtedy, gdy mozna sobie pozwolic nawet na kupno zdrowego dziecka i kochajacego meza, co szczegolnie jesli o dziecko chodzi wiele gwiazd hollywodzkich na co dzien udowania jest jak najbardziej mozliwe - nie dosc, ze dzieci zdrowe to jeszcze ladniusie patrz Angelina Joli, Madonna, SJP i wiele innych:). A jesli sie nie ma kochajacego meza to superprzystojny kochanek tez jest calkiem calkiem:):) a moze nawet i lepszy

Gość Taka jedna....26
Moim marzeniem jest wejść do sklepu spożywczego, zrobić normalne zakupy, czyli to co w danej chwili potrzebuję, nie rezygnować z czegoś tam i żeby mi na to jedzenie nie zabrakło do 1-go. Pisze to osoba, która po pierwsze jest wykształcona, ma męża i 1 dziecko, śliczne mieszkanie w apartamentowcu, samochód, 42' na ścianie w salonie, RTV i AGD, nosi markowe ubrania, jeździ po świecie, ale życie płata figle, spotkała mnie przykra sytuacja i....poważnie schudłam. Potrafiłam pójść do spożywczego i tylko patrzeć na jedzenie, które tam jest a na które nie było mnie stać. Dlatego wg mnie najważniejsze są wartości w życiu takie jak: zdrowie, kochająca rodzina, czas który mogę poświęcić dziecku, przyjaciele i wewnętrzny spokój psychiczny i duchowy. Tego nie da się kupić za żadne pieniądze, bo tyle możemy dać drugiemu człowiekowi ile sami jesteśmy warci. Teraz cieszę się każdą chwilą i całkowicie zmieniłam system wartości. Mam proste marzenia, są zwykle małe lub po prostu osiągalne.

Gość guoiiog
Dla mnie bogactwo to sytuacja w której ktoś czyta np. artykuł o jakimś super wypasionym laptopie i po 5 minutach idzie i go kupuję, to sytuacja gdy zachodzisz do jakiegoś sklepu i kupujesz coś na co masz ochotę i nie patrzysz na tańsze odpowiedniki i przede wszystkim w ogóle nie zwracasz uwagi na cene.