Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mmezatka 22222229

biala suknia to symbol dziewictwa........a panny mlode

Polecane posty

Gość pierdolicie z tą hipokryzją
Ja dziewicy nie udaję, co na czole mam sobie napisać, że kocham się z narzeczonym ? Wtedy nie będę hipokrytką, tak ?? A białą sukienkę bede miala, bo mi się biała podoba i koniec, welon też mi się podoba i nie będę z niego rezygnować :D Ja nie wiem, co was to obchodzi... bezczeszczenie symboli haha a co wy za prześcieradło robicie, czy za każdym razem jak na ślubie jestescie zastanawiacie sie, czy aby Panna Młoda nie zbeszcześcila symboli ? Żal mi takich ludzi, co wtykają nos w nie swoje sprawy. Nie Wy będziecie za to rozliczane, więc nie was powinno to boleć.

Gość gość
Biel nie jest symbolem dziewictwa. Boże co za kretynizm! Dawniej sukienki ślubne nie były białe, bo niewiele kobiet moglo sobie na takie pozwolić. To był wyjatkowo niepraktyczny kolor. Biel była symbolem BOGACTWA. Jesli panna mloda miala biala suknie to znaczylo, że rodzicow stac na kupno sukienki ktora po weselu do niczego nie bedzie sie nadawac. Symbolami dziewictwa był welon lub wianek. Stad powiedzenie "stracic wianek".

Gość gość
Głupia oślico, symbolem dziewictwa nie jest ani suknia ślubna ani welon tylko WIANEK z kwiatów na głowie panny młodej!!! Zapamiętaj to sobie, albo zacznij się dokształcać bo w twojej pustej głowie to dno i kilo mułu. Modę (tak modę) na białą suknię ślubną i welony wprowadzono dopiero w XIX wieku i nie miała ona nic wspólnego z tym co piszesz. Tylko dziewica ma prawo założyć wianek. Jeju ale ciemnota.

Gość gość
Autorka to tak naprawdę zgorzkniała stara panna :D A nie żadna mężatka. Szczęśliwa mężatka takich głupot na forum by nie pisała, nawet z nudów ;) Ot zgorzkniała starsza kobieta