Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Konwalia234

samotne macierzyństwo

Polecane posty

Gość a ja nie specjalnie
rozumiem skąd wziął się kult samotnej matki. Oczywiście wiem, ze każdemu może się życie nie poukladac po jego myśli. Ale no ok taki przykład: Kobieta po 30, dwoje dzieci. Każde ma innego ojca. Kobieta nic nie robi tylko usilnie szuka sobie jakiegoś pana któremu może wskoczyć do łóżka i robi to w tak nachalny sposób, ze cale otoczenie jest takim postępowaniem oburzone. I taka kobieta wymaga szczególnego szacunku bo przecież jest samotną matką. Jest nią na swoje własne życzenie. I ja tego szacunku okazywać jej nie będę bo mnie razi i odpycha. Oczywiście tak jak napisałam są różne sytuacje, ale ja osobiście znam więcej takich samotnych matek jak napisałam wyżej. Po kilkoro dzieci, każde z innym tatusiem, usilne szukanie sobie mężczyzny i roszczeniowa postawa do świata bo im się należy, w końcu są samotnymi matkami, a jak ktoś raczy zwrócić uwagę, ze są nimi dlatego, ze tak, a nie inaczej się prowadzą to zamiast zastanowić się nad sobą ubierają koszulkę ochronną z napisem "społeczeństwo dyskryminuje samotne matki". Nie lubię tego.

Gość Konwalia234
tak, to się zgadza. miałam na myśli prawdziwe matki