Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 5346546546543545

pytanie o internet - pomoze ktos?

Polecane posty

Gość 5346546546543545

mam w domu jeden komputer z internetem z orange na jakims zwyklum modemie z orange. bede miec niedlugo w domu drugi komputer i teraz pytanie jak zrobic zeby internet byl na dwoch komputerach ? trzeba kupic router ? czy wtedy bedzie taka sama predkosc lacza na obu jakjest teraz na tym jednym czy bedzie o polowe mniejsza?

Możesz połączyć oba komputery kablem i na tym, który jest internet, udostępnić sieć dla innych komputerów. Możesz też kupić router. Prędkość będzie taka sama, jak u Ciebie na kompie ... jeśli nie będziesz w tym czasie używać sieci u siebie :-)

Gość 5346546546543545
wolalabym nie laczyc kablem, komputery beda dosyc daleko od siebie, pozatym ponoc jak sie laczy kablem to internet w tym drugim dziala jak jest wlaczony ten pierwszy, a chce zeby te komputery nie byly zalezne od siebie jak to jest kupuje sie router, wgrywa sie oprogramowanie na obydwoch i dziala? czy to jakies skomplikowane jest takie podlaczenie?

" ponoc jak sie laczy kablem to internet w tym drugim dziala jak jest wlaczony ten pierwszy " Niestety, tak. Jak Ty chcesz połączyć modem z routerem, tzn. za pomocą jakiego kabla ? :-)

Gość 5346546546543545
no wlasnie nie wiem jak to jest do konca, myslalam ze modem polacze jakos z routerem i beda kolo siebie blisko, a internet bedzie na drugim kompie bezprzewodowo . tak to jest ?

Gość numeros bajaderos
kup router z modemem . jak nie będziesz nic ściagać na jednym to oba chodza tak samo. nic bezprzewodowego bo ci ktoś może sie pod ciebie podłączyc;)

Gość 5346546546543545
a do jakiej odleglosci moze sie ktos podlaczyc? mieszkam w osiedlu domkow jednorodzinnych, ktore nie sa wcale jeden przy drugim ten router z modemem to ile moze kosztowac ? ok 200 zl ?

Gość numeros bajaderos
taki router z modemem to około 100 zł , nie ma co kupować drogich .

Gość 5346546546543545
mam taki modem http://obrazki.elektroda.net/8_1273599390.jpg jest od niego kabel do komputera i drugi jest taki telefoniczny co idzie do gniazka telefonicznego z tego co patzre jakie wtyczki ma router to pasowaloby chyba zastanawiam sie jakby bylo najlepiej w moim przypadku, router z modemem, czy sam router ? ponoc te modemy za zl z orange i neostrady sa bardzo badziwne, poki co dobrze mi dziala, ale jakby bylo z routerem to nie wiem

Gość 5346546546543545
a to jeszcze moze powtorze pytanie, z jakiej odleglosci najdalej ktos moglby laczyc sie z mojego neta?

Gość numeros bajaderos
ja mam netgear dg834gv5

Gość numeros bajaderos
netgear dg834g v5

Gość Norolim
5346546546543545, spraw sobie router z wifi, do którego podłączysz swój net z orange i będzie tak najlepiej. sygnał będzie nadawany na odległość zależną od routera - te mocniejsze mają większy zasięg itp. możesz sobie pooglądać ten sprzęt na wasserman.pl - tam mają tanio i profesjonalnie ;p

Gość a ja mam air live
wt - 2000arm posiada wifi zwiększył mi prędkość internetu o 20 kb bo terz mam w Orange