Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie miiii

po jakim czasie dzialaja sterydy

Polecane posty

Gość powiedzcie miiii

mam zapisany metypred na suche zapalenie stawow. leki NLPZ nie daly efektow. mam nadzieje ze ten steryd pomoze tylko ciekwa jestem po jakim czasie moge spodziewac sie efektow

Gość numeros bajaderos
tylko omijaj lodówkę;)

a gówno nie prawda ja nie przytyłam ani grama ale za to energia mnie rozwalała snu wystarczało mi 2 godz.i już gotowa do pracy mi się to akurat podobało gorzej pod koniec brania jak schodziłam z dawki często byłam zmęczona i senna

Gość numeros bajaderos
a ile czasu brałaś?

Gość powiedzcie miiii
oj w pierwszym poscie blad mialo bys zapalenie sciegien a nie stawow. w obu dloniach mi sie przypaletalo i ortopeda stwierdzil ze 3 sciegna na kazdej rece to razem jednorazowo 6 zastrzykow by musial dac wiec to nie wchodzi w rachube i zapisal steryd doustnie

Gość numeros bajaderos
ach! tylko 3 tygodnie -no to nie ma sprawy:)

Gość powiedzcie miiii

Gość rey5y65y
ja to biore juz 7 lat na zapalenie stawów dawke 8 mg aktualnie ale staram sie zejsc na 6 jak nie zresz jak swinia nie przytyjesz-ja zarłam i przytyłam 8 kg moja wina;/ masz pytania? wal smialo

Gość powiedzcie miiii
ja mam brac 3 tygodnie na zapalenie sciegien. pytanie kieruje do campari bo jestem ciekwa na co brala tak "jednorazowo" i ze pomoglo jej po tygodniu. wiem ze z reguly ludzie biora to przez dluzszy czas np przy rzs. ja mam nadzieje ze pomoze mi i na tych 3 tygodniach sie skonczy. pierwszy tydzien biore spora dawke bo 2 razy po 16 mg

Gość powiedzcie miiii

Gość powiedzcie miiii

Gość sterydziara
biorę steryd od lutego tego roku. U mnie zaczął działać prawie natychmiactowo. Nie przytyłam, wręcz przeciwnie- schudłam. Z wagi 60 zeszłam do 54. Mam 28 lat. Jedyne skutki uboczne to takie chomicze policzki które się zaczynają uwydatniać. Nie jest to aż tak bardzo widoczne ale jednak patrząc na swoje zdjęcia przed kuracją sterydami i w trakcie widzę różnice w wyglądzie buzi. Powoli sama zaczynam wyznaczać sobie dla siebie oodpowiednią dawkę i ograniczam steryd, mam nadzieję że kiedyś już ich nie będę musiała brać :) Pozdrawiam

Gość uppppppppppppp
a na co musisz brac?

Gość sterydziara
zachorowałam na RZS i tak oto do końca życia będę juz na prochach, obym tylko sterydy mogła w miarę szybko odstawić. Już raz się starałam ale po ok dwoch tygodniach od przerwania brania tabletek dolegliwości bólowe wróciły więc i trzeba było zacząć znów faszerować się ;)

Gość uppppppppppppp
oj a jakie mialas objawy?

Gość sterydziara
RZS to autoimmunologoczna choroba, czyli taka gdzie komórki własnego ciała zaczynają się traktować jako wroga i wzajemnie zwalczają co prowadzi do degradajcikości. A objawy: to w sumie symetruczne bóle drobnych kości dłoni i stóp- ja takie miałąm a i w opisie choroby i charakterystycznych objawach można takie przykłądy znależć. Kolejny objaw poza bólem to poranna sztywność tych włąsnie małych stawó, spuchnięte palce i stopy. Opuchlizna zazwyczaj mi schdziła po kilku godzinach po przebudzeniu. Objawy akie miałam przez kilka miesięcy po czym zaniepokojona zaczęłam szperać w niecie i znalazłam włąsnie ogromne podobieństwo w tym co mi dolega i RZS-ie. Potem już wszystko poszło szybko... wizyta u reumatologa... badania i diagnoza na koniec brzmiąca jak wyrok. Teraz już się pogodziłam z tą chorobą, normalnie żyję i poza faktem że wiem że choruję, ludzie widzą tylko uśmiechnięta pełną energii dziewczynę i pewnie nikt z moich znajomych by nie powiedział że coś mi dolega; taka moja krótka historia zyczę wszystkim dużo zdrówka

Gość uupppppppppppppp
dzieki za odpowiedz :-) tez mialam badania na rzs bo poczatkowo tez nie wiadomo bylo czy to sciegna czy stawy w dloniach. ale anty ccp wyszlo ujemnie. teraz czekam na wynik ANA . lekarka powiedziala, ze tak dla swietego spokoju mi zrobi aby wykluczyc inne choroby tkanki lącznej. i kazala isc do ortopedy a on uznal ze to zapalenie sciegien. mam nadzieje ze faktycznie to zwykle zapalenie po przeciazeniu dloni i ten steryd mi pomoze. i ze wynik ana bedzie ujemny. choc nie powiem , ze mam stracha.

Gość uupppppppppppppp
i zycze duzo zdrowka. w tej chorobie nastawienie i psychika maja duze znaczenie wiec wierze , ze bedzie u Ciebie wszystko dobrze.

Gość uupppppppppppppp
capri jestes tu??? bardzo mnie ciekawi na co brals t sterydy tak "jednorazowo". z reguly ludzie biora przez dluzszy okres czasu na przewlekle schorzenia

ja choruję na zapalenie jelit tak zwane cu brałam sterydy już 2 razy zaczynam zawsze od 8 tabletek i tak po tygodniu schodzę na 7 potem na 6 aż skończę brać wchodzę w okres remisji i jest ok

Gość uupppppppp
o dzieki za odpowiedz. ale lacznie ile mg bralas na poczatku bo ten metypred ma rozne dawki np mam opakowanie gdezie jedna tabletka to 16 mg i drugie opakowanie gdzie 1 tabletka ma 4 mg

Gość uupppppppppppppppp
tak juz sie nie boje skutkow ubocznych tylko martwie sie czy pomoga i czy faktycznie te moje problemy to zapalenie przyplatalo sie od przeciazenia a nie w wyniku jakiejs choroby ukladowej

Gość tak trzeba a nawet mus
metypred nie powoduje tycia , gorzej encorton:(