Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camillllllla

poradzcie

Polecane posty

Gość camillllllla

witam moje dziecko umie juz troszke pisac podstawy zna literki i jak jej cos napisze umie ladnie przepisac z pamieci tez pare podstawowych wyrazow napisze lub jak jej dyktuje tak i cyfry do 10 ale ostatnio zauwazylam ze pisze "odbicie lustrzane" i literki i cyferki a umiala pisac poprawnie i strasznie zjezdza w dol lub do gory jak pisze zdanie co to moze oznaczac ? czy to przejdzie czy cwiczyc to ?ma 5 lat chodzi do pieciolatkow niby ma czas na nauke pisania ale.....?

Gość moja córka robiła tak samo
martwic się zaczniesz jak za 2 lata to się nie zmieni. na razie jej nie zmuszaj do dyktand, bo to małe dziecko;)

Gość camillllllla
dziekuje za odpowiedz nie zmuszam sama lubi pisac czasem widzi jak rozwiazuje krzyzowki pyta jaka to literka to jej mowie a ona to ja poucze sie pisac i sama bierze dlugopis kartke i pisze .

Gość anuussss
zdolna mala:) oby taki zapal do nauki jej zostal a co do towich obaw to jak na razie nie ma sie czym martwic, obserwuj to jak pisze ale w tym wieku dziecko nie ma jeszcze na tyle rozwinetej grafomotoryki i moze pisac lustrzanym odbiciem lub wychodzic poza linie piszac a skoro chodzi do pieciolatow- czyli jest pod opieka osob ktore napewno ci powiedza jesli zauwaza jakas nieprawidlowosc u niej:)

Gość camillllllla
dziekuje bardzo uspokoilam sie :) fakt faktem ma czas na nauke to narazie taka zabawa w poznawanie literek widze ze lubi to wiec tylko bede jej zwracac uwage i napisze jej obok jak powinno byc oprawnie i tyle nie bede jej wpajac na sile tego bo ma czas:) pozdrawiam

Gość mamachichi
Jest jeszcze za wczesnie na jakies wnioski, jak za kilka lat nic sie nie zmieni to oznaczac bedzie dysleksje, takie sa jej typowe objawy