Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zagubiona w tej szarej rzeczyw

Jak mam dalej żyć

Polecane posty

Przepraszam ale muszę się wyżalić, bo nie mam komu. Nie wiem jak ułożyć sobie życie. Chodzi o to co przeszłam w życiu i teraz nie mogę się podnieść. Piekło zgotowali mi rodzice. Nie chce sie tu zbyt rozdrabniać ale bywało bardzo ciężko. W domu były awantury, bijatyki, ojciec bardzo pił. Z matką nigdy nie miałam najlepszego kontaktu, od początku traktowała mnie jak niechciane dziecko. Ojciec z matką nigdy nie żyli w zgodzie, jednak teraz po tylu latach trochę się polepszyło. Niestety teraz wszystko skupia się na mnie. Wyzywają mnie od wariatek, traktują bardzo źle, przeciwstawiają rodzinę przeciwko mnie. Po prostu nie umiem już dłużej tego piekła znieść. Nie wiem jak żyć, nie mam siły by po prostu uciec bo nie mam gdzie. Jestem rozbita psychicznie. Traktują mnie z taką nienawiścią, a ja nic im nie zrobiłam. Całe życie walczyłam o to by było normalnie i teraz to wszystko się przeciw mnie obróciło. W domu praktycznie nie rozmawiają ze mną. Nie raz zostało mi powiedziane że mam się wynosić. Nie wiem jak mam żyć :(

Gość Kochana..... :)
Wyprowadzka z domu i terapia- musisz sama zacząć dostrzegać czego chcesz.

Gość Kochana..... :)
Ile masz lat??? Jesteś dorosłym dzieckiem alkoholika, jest ci podwójnie trudno :( Bardzo współczuje ale musisz coś zacząć robić, bo się zmarnujesz.

Boje się że już przegrałam :( Nie umiem sobie z niczym poradzić, najchętniej zaszyłabym się gdzieś i siedziała w takiej norze, nie wychodziła nigdzie. Najgorsze jest to że oni nadal mnie niszczą. Moje poczucie własnej wartości jest zerowe.

Gość Tom25
Kochana ma racje. Jestes DDA. Najlepiej wyprowadz sie z domu. Jesli masz rodzine to sprobuj sie u nich zatrzymac, np babcia, dziadek, kuzynostwo, ciotki itp. Jesli Cie stac, to wynajmij cos. Naprawde nie warto siedziec w tym domu. No i idz na terapie, pomoze Ci i bedziesz mogla stawic czola wyzwaniom :)

Gość zamknąć kafeterie
Znajdź pracę, potem się wyprowadź

Gość olej go
i wyprowadz sie

Prace mam, niestety nie za dobrze płatną. Nie mam żadnej bliższej rodziny, rodzice skutecznie odcieli moje kontakty ze wszystkimi