Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gryczka

Planowane cc - Łódź. Jaki szpital?

Polecane posty

Gość gryczka

Witam. Przez całą ciążę nastawiałam się bardzo na sn, wybrałam już szpital, gdzie położne nastawione są na ochronę krocza, parcie w pozycji spionizowanej itp. Mam wadę wzroku -5dpt, ale miałam nadzieję, że z siatkówką wszystko OK. Niestety, dwa dni temu (jestem w 31tc) miałam badanie dna oka i okulista powiedział, że siatkówka jest rozrzedzona, na granicy bezpieczeństwa i on by nie ryzykował. Napisał mi wskazanie do cc. Jestem bardzo rozczarowana, nie mogę się z tym pogodzić i panicznie boję się cięcia (jestem z tych, co znacznie mniej się boją sn niż operacji). No ale trzeba się z tym jakoś pogodzić i poszukać najlepszego rozwiązania - czytaj: szpitala, w którym warto to zrobić. Czy któraś w pań rodziła przez planowane cc w Łodzi? Jeśli tak, to w którym szpitalu? Szczególnie zależy mi na tym, aby przychylnie patrzyli na próby dostawiania dziecka do piersi już krótko po cc i aby mąż mógł być jak najwięcej obecny (jeśli nie przy samym cięciu, to tuż po i żeby go nie wyganiali o 18-tej). Będę wdzięczna za sugestie.

moja przyjaciolka rodzila tydzien temu na Rydygiera-mowi ze koniec swiata taka tam dobrze jej bylo.

Gość gryczka
Serio? Ja słyszałam akurat nie najlepsze opinie o Rydygierze... Cóż, czekam na dalsze komentarze:-)

Miałam cc planowane ze względu na wilkość dziecka w szpitalu rydgiera, polecam, personel miły, lekarze fajni-poszło szybko i sprawnie

Gość gryczka
Dziękuję za informacje i podnoszę:-) Może jeszcze ktoś się wypowie.

Ja mia łam w sierpniu planowane cc w Madurowiczu.Jestam BARDZO zadowolona i naprawdę polecam z całego serca.Sama operacja,podejście lekarzy,pielęgniarek,anestezjologów-rewelacyjne.Zupełnie nie czułam się jak na stole operacyjnym.Poza tym wszystko przebiegało bardzo fachowo,później bardzo dobera opieka.Naprawdę nie mogę na nic narzekać.

Gość fdeee
2lata temu miałam cc w Madurowiczu, samo cc przebiegło super, sprawne znieczulenie, mała, pięknie zszyta blizna, nic nie ciągnęło, szybko sie goiło... ALE opieka na sali poporodowej KOSZMAR- łóżka zniszczone, tykiem sięgasz podłogi, lezysz jak w hamaku, wstawanie z blizna sobie wyobraź, panie położne miały nas w dupie, koleżance po pierwszej dobie kazały chodzić na dyżurkę na zmianę wenflonu, a wstawać jej lekarz nie kazał, bo miała zawroty głowy...

Gość gryczka
No właśnie dokładnie to słyszałam o Madurowiczu - że sam poród, operacja wszystko pięknie, ale już opieka i warunki po - tragiczne. Rozważam Kopernika, gdzie wprawdzie robią mało cięć, ale opieka poporodowa jest podobno bardzo w porządku. Czy któraś z pań rodziła może tam?

Gość gryczka
Drogie Łodzianki, podnoszę:-)

Gość gryczka
Podnoszę. Czy są panie, które rodziły w Koperniku lub CZMP przez planowaną cesarkę?

Gość gryczka
Halo, halo, tak mało tu Łodzianek?:-)

Gość gryczka
A jeszcze podniosę, co mi szkodzi:-)

Gość pabianiczanka
Polecam Pabianice

Gość gryczka
Dzięki, ale raczej nie skorzystam. Cała moja rodzina pracuje (rodzice, mąż), będą musieli wykrawać trochę czasu w ciągu zabieganego dnia, żeby mnie odwiedzić, a tu jeszcze na dojazdy czas tracić?... Nie widzę tego jakoś. W ogóle słyszałam niedawno właśnie kiepską opinię o pabianickim szpitalu... Dawno tam rodziłaś?

Gość gryczka
Ponownie podbijam. Bardzo mnie interesuje, czy któraś z Pań rodziła przez cc w Koperniku..:-)

Gość gryczka
Halo, halo:-) Czy któraś z Pań rodziła jeszcze przez cc w Łodzi? :-)

Gość pabianiczanka
Rodziłam w lipcu. Zmieniła się kadra, także to nie jest tylko moje zdanie, ale to Ty decydujesz :) Moje koleżanki, które mają porównanie (z Łodzią) też mają taką opinię. Czasami warto przez te 2 dni pobytu się poświęcić i dojechać ( w Łodzi też się przemieszczasz )ale mieć dobrą opiekę.

Gość pabianiczanka
Ps. Też miałam cc. Przez te 5 dni pobytu mieliśmy naprawdę fachową pomoc i opiekę.

Gość gryczka
Dzięki za opinie :-) ICZMP biorę pod uwagę, ale rozważam też Kopernika, bo tam chciałam rodzić sn... Dlatego tak uparcie podbijam - może znajdzie się pani, która tam właśnie miała cc.

Gość gryczka
Podnoszę, może jeszcze ktoś się wypowie:-)

Gość gryczka
Podnoszę. Czy któraś z Pań rodziła przez cc w Koperniku?

Gość gryczka
Podnoszę. Ciągle nie umiem podjąć decyzji :-p Waham się cały czas między Madurowiczem a ICZMP... Jeszcze ktoś doradzi?

Gość gryczka
Jeszcze jestem w dwupaku, więc podnoszę:-)

ja slyszalam od znajomych takie opinie: Rydygier tragedia, sam zabieg ok ale zle kolezanke z szyli i po paru dniach jeszcze raz ja rozcinali i czyscili ponoc masakra.2 tyg w szpitalu lezala. opieka po taka sobe, nacisk na karmirnie piersia i nie ma ze nie mozesz albo szwy cie bola. CZMP- kolezanka rodzila po cc nikt jej nie sprawdzil rany, polozne ktore malym sie zajmowaly nie mile , ni sympatyczne i rowniez miala problem bo jej sie cos ze szwamo zrobila i prze dlos dlugo narzekala na bol. Madurowicz- sam zabieg ponoc rewelacja, mili lekarze fajny anastazjolog wszystko w porzadku kolezanka bardzo zadowolona, nie zabardzo zadowolona z pomocy poloznych, na jakies niesympatyczne trafila w Koperniku kolezanka ktora rodzila wiem tylko zebardzo zadowolona, na nic nie narzekala .ale nie pytalam jak pomoc po cc