Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nietuzinkowa-

przesuszone włosy ;(

Polecane posty

Witam was moje drogie kobietki ;* Mam problem. Z 3 lata temu postanowiłam zrobić się na jasną blondynkę. Nie będę dużo mówić o tym jak zniszczyłam swoje włosy. Odrost farbowany rozjaśniaczem, prostownica. W końcu chyba zmądrzałam i stwierdziłam, że nie mogę dalej tak robić, bo niedługo nie będę miała włosów. Skończyłam z codziennym katowaniem włosów prostownicą no i oczywiśćie rozjaśniaczem !!! Postanowiłam odbudować swoje włosy. Chciałabym zapytać czy polecacie jakieś dobre maski, aby włosy nie były tak suche i nie kruszyły się? Od jakiegoś czasu stosuję mieszankę z jajkiem, ale uważam, że to jeszcze bardziej przesusza mi włosy. Stosuję również skrzypowitę, jedwab, różnego rodzaju masek też już używałam, ale żadna jak narazie nie przypadła mi do gustu. Dziękuję za wszystkie porady ;*

Gość jedwab wysusza włosy

Serum z jedwabiem. Przed myciem głowy wczesać w całą długość nie tylko na końce, u mnie działa A i możesz spróbować hennę, są dla każdego koloru włosów (w schleckercośtam kupiłam w tubce, delikatna) i nie rozjaśniła mi (mam ciemny blond) tylko sa bardziej błyszczące i ładniejsze, miekkie

polecam z loreal szampon i odżywkę do włosów farbowanych (ten czerwony) :) wzmocnij też wlosy biorąc witaminy np pantoten

Gość fgvgtbrt
a ja polecam poczytac na wizazu,pl o pielegnacji wlosow, pouzywac olejów i delikatnych szamponow

olej kokosowy - nawilża, wygładza, nabłyszcza, włosy szybciej rosną, używam od pół roku i dla mnie jest rewelacyjny

Gość sdfghjkl;
u fryzjera są można zrobić specjalne kuracje nawilżające. Niestety nie wiem ile kosztują ale znam dziewczynę, która jest bardzo z tego zadowolona.

Gość O to samo chciałam napisać co
poprzedniczka- żadne tam maski, szmapony, domowe zabiegi. One tak naprawdę guzik dają. Przejdź się do fryzjera na zabiegi nawilżające

Gość fgvrtghrt
ja bym nigdy nie zrobila nic u fryzjera, bo to zazwyczaj sa kosmetyki ktore mozna kupic samemu,a wiadomo ze jednorazowy zabieg nic nie da na dluzsza mete. poczytaj sobie o pielegnacji bez silikonow, bez sls i chemii:)

Gość walleryja
Ja mam podobny przypadek, co prawda nie rozjaśniałam włosów bardo radykalnie, ale moje włosy są raczej delikatne i łatwo je "zalatwić". Od półtora roku nie rozjaśniam, odrastają i te, co odrastają, są w bardzo dobrym stanie, natomiast z tych starych, rozjasnionych, zostały mi jeszcze końcówki tak 5-10 cm, różnie w różnych miejscach. na końcówki daję odżywkę glisskura, pomaga tak sobie, o tyle, ze włosy się nie kudlą przy myciu.

Gość galaretka89
zabiegi nawilzajace u fryzjerki...bylam na takim nakladaja ci maske na glowe taka jaka mozesz kupic na allegro za 20 dychy i robia saune nie mowie ze wszystkie takie maja ale wiekszosc...musisz chodzic regularnie zeby byly efekty wiec lepiej samemu zaopatrzyc sie w profesjonalna np z loreala maske i szampon np absolut repair i czekac mam taka sama sytuacje wlosy mialam poprostu tragiczne po blondzie teraz jest o wiele lepiej mi pomogl wax moze ty tez sprobuj takie zabiegi nawizajace u fryzjerki od 20 zl i musisz pochodzic troche to lepiej kupic sobie zajebista maske podcinac koncówki nie suszyc nie prostowac jaj uz tak robie od 8 miesiecy jest wielka poprawa ale i tak nie sa zbyt piekne i zdrowe...

galaretka89 właśnie raz jak byłam u fryzjera aby przyciemnić włosy, miałam zrobioną taką "saunę". Później chciałam się umowić na parę takich "saunowych" zabiegów, ale raz brak czasu potem znowu brak pieniędzy. Teraz jestem już w stanie wydać większą kwotę, aby tylko poprawić kondycję moich włosów. nad maską loreala też już się zastanawiałam, ale boje się, że przy tej cenie efekty będą takie samie jakbym kupiła maskę za 15 zl.

W moim przypadku najlepsze i jedyne zreszta co potrafi odbudowac moje wlosy to : szampon i odzywka Glisskur z olejkiem (do rozdwajajacych sie koncowek o ile sie nie myle) + oliwa z oliwek REGULARNIE. Odkad sie zrobilam na blond to co trzecie mycie wlosow. Tzn na ok.40 min przed co trzecim myciem wlosow nakladam oliwe na cale wlosy, zawijam w reklamowke i tyle ;) I po miesiacu wlosy zdrowiutkie.

Gość galaretka89
rozumiem mi pomoglo ale to nie znaczy ze kazdy bedzie mial taki sam efekt tak samo inne odzywki musialam wypróbowac wielu kosmetykow na wlasnych wlosach zeby znalesc ten wlasciwy ten z loreala byl dla mnie najlepszy sposód tych co mialam na glowie teraz mi sie skonczyla i sie zastanawiam czy kupic nastepna czy poszukac czegos jeszcze lepszego...

kolejny spam ? No właśnie ja też obawiam się, że wydam większe pieniądze na maskę, która tylko zamaskuję efekt :/ Dostosuję się do Twoich rad, bo moje włosy to też jedna wielka masakra po tym rozjaśnianiu :/ Jesteś świetna, dzięki za rady :* :) Mam nadzieję, że to mi pomoże...

Gość ejj nietuzinkowa słuchaj
2 razy w tygodniu rob silnie nawilzajaca maske na włosy najlepiej z proteinami mlecznymi lub jedwabiu, poszukaj w drogeriach albo na allegro po kazdym myciu odzywke nawilzajaca lub wygladzajaca bez alkoholu zakaz uzywania lakieru prostownicy, pianki bo to strasznie wysusza witaminy w aptece polecam onozis

Pani magister w aptece poleciła mi Pokrzepol odżywkę do włosów na bazie naturalnych wyciagów roślinnych firmy Profarm. Stosujeją trzy tygodnie i widzę efekt. Moje włosy są zdrowsze, nawilżone i pełne blasku

Gość warne23
Moje włosy to istna dżungla mam ich tyle ze mogłabym obdarowac pol Polski. kazdy mi mowi, ze powiennam o nie dbac a ja robie co w mojej mocy, zeby były dobrze nawilżone i nie stawały sie sucha :( Mam na ich punkcie totalnego fioła. Duzo w nie inwestuje ale niestety...są suche. Pzrez jakis okres stosowałam domowe odżywki składajacych sie z Oliwy, jajek i miodu. Ostatnio kupiłam odżywkę DERMENA - do włosów (http://www.nokaut.pl/pielegnacja-wlosow/dermena-odzywka-do-wlosow-200-ml.html) Przyznam, ze sie poprawiły, ale nie wiem czy to zasługa mojej diety czy odżywki.