Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woman1234567

szpital - stuenci podczas badania

Polecane posty

Gość woman1234567

czy jesli podczas badania maja byc obecni studenci moge odmowic wykonania badania? wydaje mi sie ze tak powinno byc, ale zawsze lepiej zapytac. Czy w ogole ktos mnie o tym uprzedzi...

Gość karrrla3
jak sobie tego nie życzysz to masz prawo odmowić ... powiedz tak " CO TO KINO ???" ja bym osobiście nie zezwoliła sama bylam studentką medycznego kierunku i jak koledzy z roku zobaczyli kogoś na nago to pozniej tez swoje przedyskutowali po zajęciach .

Gość to nie idź do szpitala akademi
ckiego to studentów nie będzie. Jeśli jesteś w akademickim nie masz prawa ich wypraszać

Gość to nie idź do szpitala akademi
co to znaczy "na nago"???? Po murzyńsku gadasz?

Gość karrrla3
to nie musi być szpital akademicki .. mieszkam w małym misteczku (10tys mieszkancow) i tam tez studenci krążą a odmowic ma prawo !!!

Gość te, które zostały źle założone
jeśli nie akademicki to pewnie stażyści a nie studenci :(

Gość rzetelna odpowiedź
Oczywiście że można odmówić.

Gość woman1234567
mam skierowanie do takiego szpitala przy uniwersytecie medycznym, wiec tam musze isc. i nie wiem dlaczego nie moglabym ich wyprosic szczegolnie jesli jest to intymne badanie...

Gość karrrla3
jak mowilam jesli sobie tego nie zyczysz to nie i koniec przeciez cie nie zmuszą

Gość te, które zostały źle założone
przecież oni muszą się jakoś nauczyć i właśnie te szpitale są od tego

Gość ale niby dlaczego?
W końcu to są chyba studenci medycyny - przyszli lekarze, a nie kulturoznawstwa czy ogrodnictwa? To co Ci przeszkadzają?

Gość karrrla3
ja wiem na kims muszą sie przeciez uczyć . ja jestem bardzo wstydliwą osobą i to moze dlatego

Gość nie musisz sie zgadzac
nikt nie ma prawa Cie zmusić do obecności studentów, nie daj sobie wmówić. a jeśli masz jakiekolwiek wątpliwości to zadzwoń do rzecznika praw pacjenta i się dowiedz

Gość bez przesady kurde
Nikt nie ma obowiązku poświęcania się "dla dobra medycyny". Ja wiem, że to są przyszli lekarze (ale tylko część z nich - ci którzy dotrwają do końca studiów, wejdą w praktykę zawodową, cała reszta poogląda sobie za darmo i na darmo). Jeśli komuś studenci nie przeszkadzają - proszę bardzo, może rozkładać nogi nawet przed studentami górnictwa i geologii. Ale jak komuś to przeszkadza to MA PRAWO ODMÓWIĆ. Nie ma czegoś takiego że ma się poświęcić dla dobra ogółu. Poświęcenie (swojego wstydu, godności) to rzecz dobrowolna - może się zdarzyć lub nie.

Gość rany boskie, beznadzieja
W swoim 25 letnim życiu jeszcze NIGDY nie rozebrałam się przed żadnym lekarzem (tylko i wyłącznie z mężem mamy swoją wzajemną sferę intymną). A tu się ktoś zastanawia czy się pozwolić zbadać przez bandę studentów. NIGDY W ŻYCIU, JAPIER.DOLE.

Gość banda kretynek ...
ja tam proponuje by lekarze uczyli sie na zwierzetach, a pozniej tego co sie naucza robili ludziom :)

Gość czyste obrzydlistwo
i tyle w temacie.

Gość basiamamzdanie
Na mnie mogą się uczyć jak będę już stara i żadnej różnicy mi to nie będzie robiło, wtedy mogą mnie oglądać ile chcą, serio! A tymczasem odmówiłabym stanowczo takiego widowisko, nawet pod groźbą niewykonania badania. Takie moje święte prawo. I nic nikomu do tego. Wiecie, co innego, jakby to się odbywało w zachowaniu jakiejś szczególnej dyskrecji i intymności, bo to wszystko da się zorganizować. Ale w Polsce gdzie stawia się w gabinecie fotel ginekologiczny naprzeciwko drzwi, przez które potrafi latać w tą i zpowrotem pielęgniarka, a pacjentka z gołym tyłkiem musi przejść cały gabinet do fotela, a do tego nie ma nawet parawanu, żeby się rozebrać, nie ma o tym mowy. Szkoda gadać:/

Gość Heoooooooooooooooooo
Jezli podczas przyjmowania podpiszesz zgode na udział studentów w badaniu to juz potem nie mozesz odmówic. Ja miałam badania przy studentach i mozna jakos wytezymac, w sumie musza widziec jak wyglada pacjent prawda?