Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość co podać????

mam 4 dniowe niemowlę i ma czkawkę

Polecane posty

Gość co podać????

i czy mogę jej podać glukozę z wodą i ile jej wsypać dzięki za odp

Gość mleka jej daj
jak karmisz sztucznie, a jak piersia to piers jej podaj pon os w pozycji pionowej i masuj delikatnie plecki ruchami okreznymi wedlug wskazuwek zegara, powinno pomuc

Gość ciastkowczekoladadzie
Z tego co slyszalam na czkawke pomaga...ciepelko! Moja znajioma doslaownie siedziala z synkiem przy kaloryferze - przechodzilo. Sprobuj .

Gość fdeee
czkawka u niemowlaka to normalka, podaj pierś albo samą wodę, nie podaje się glukozy tak malutkim dzieciom!

Gość te, które zostały źle założone
daj cokolwiek do picia i przejdzie

Gość co podać????
naprawdę nie podaje się glukozy?? samej wody nawet nie chce tknąć wypluwa

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
przyłóż do ciemiączka rękę i potrzymaj pomaga!!!!!

Gość mama aleksandra
mozna podac glukoze jedna lyzeczka na 100ml lub rumianek albo koper jak ma kolki. CZasem lekkie podmuchanie w buzie pomaga, albo wyjscie na spacer jak akurat jest dzien:P z ta piersia to nie jest tak.. jak jadlo wiecej niz 30 min temu to mozna dac ale jak dopiero zjadlo i dostalo czkawki zaraz po karmieniu to podanie piersi nie pomoze tylko wzmoze atak i jeszcze sie dziecku uleje. To tak jakbys ty zjadla wielki obiad i teraz ktos ci wpychal deser nie odczekajac nawet 20 min http://www.groupon.pl/in/.Cw5MFQ znizki na rozne uslugi w roznych miastach minimum 50% taniej ale roznie czasem jest 60, czasem 70 dochodzi nawet do 90% taniej- niestety to rzadkosc , kosmetyczka fryzjer paintboll, restauracje, kino, teatr i wiele innych. Bon mozna kupic dla siebie lub dac w prezencie. Napewno facet ucieszy sie z wejsciowki na koncert albo do kina czy zaproszenie na paint boll. To czeste oferty ale czasem zdarza sie cos nprawde odjechanego np skok ze spadochronu albo wynajem super bryki, to dla panow... a dla pan spa, depilacje laserowe i inne drogie zabiegi. wejdz zarejestruj sie wybierz swoje miasto. Za kazdego poleconego 10zl do wykozystania na oferty grupon. Przykladowo ja zakupilam bon na mikrodermabrazje za 45 zl a kosztowala 120 zl ( w tym 30 zl grupon wyplacil za poleconych wiec reasumujac ma mikrodermabrazje za 15 zl... a normalnie jakbym poszla do salonu to zaplacilabym 120 zl) przy okazji prosze tez o glosik na moja Uleczke http://www.bebiko.com.pl/home/konkurs/pogodni e-sie-usmiecham-gdy/galeria-konkursowa/?start=5928&showPhoto =8877 pierwsza na tej stronie z rozowa kokardka nacisnij "lubie to" pod zdjeciem

To normalne bo ma słabo rozwiniętą przeponę. Mój miał tak kilka miesięcy :) od śmiechu też dostawał czkawki

Dziecko jak ma czkawke tzn ze jest mu chlodno i tzreba go czyms okryc. Mozna ewentualnie podac do picia wode. Nie przejmuj sie bo to nic powaznego. Pozdrawiam

nie martw sie moja zawsze miala czkawke po jedzeniu :) moze podac jej troszke wody do picia, moja niestety nie chciala pic i tak zostalo do dzisiaj ma prawie pol roku i wogole nie chce nic pic :)

jak to się nie podaje glukozy ??? w szpuiatlu jesli karmmilam tylko modyfikowanym to kazały 2-3 razy dziennie przepajac dziecko glukoza!

Gość gość
Ale zacofanie na tym forum. Niemowle miewa czkawkę nawet kilkanaście razy dziennie bo ma słabo wykształconą przeponę. Czkawka nie męczy niemowlaka (o czym świadczy fakt, że dziecko zasypia podczas czkawki, czy też nie płacze, kiedy czka).

Gość gość
Dokladnie. Poza tym po co faszerowac od dziecka słodka glukoza? Podac po prostu piers - zlapie 2 lyki i czkawka przejdzie. Albo przykryc czyms cieplym brzuch.

Gość gość
może to czkawka pijacka?:P

Gość gość
ja nic nie podaję na czkawkę, a mój noworodek miewa ją kilka razy dziennie - sama przechodzi