Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukam i szukam...............

fotelik samochodowy

Polecane posty

Witam:) czy moglby mi ktos pomoc lub doradzic jaki mam kupic fotelik samochodowy dla mojego 9 miesiecznego synka?? mamy nosidelko, ale jest do 11 kg a moj synek wazy 10 wiec w kurteczce juz sie nie miesci.

Gość przede wszystkimmmmmm
nie z marketu a tak na powaznie sprawdz ile ma gwiazdek w testach taki fotelik nie bedzie tani ale bezpieczenstwo najwazniejsze i nie sugeruj sie tym ze ci napisza chicco czy maxi cosi czy recaro jedz do sklepu z art. dzieciecymi i musisz poprzymierzac foteliki czy dobrze sie trzymaja

Gość ofelia27
my mamy maxi cosi priori 9-18kg

fotelika napewno nie kupie z marketu:P szukam tez nie po to zeby nie dostac mandatu za brak fotelika dla dziecka:P szukam przede wszystkim zeby moje dziecko bylo bezpieczne w trakcie jazdy, ale przed zakupem chcialam "pozbierac" opinii na forum...

zastanawialam sie nad fotelikiem od 9-36 kg, ale ciekawe czy takie foteliki , ktore sa wielofunkcyjne "do wszystkiego a tak naprawde do niczego" przejrzalam strone fotelik.info i dostaje zawrotow glowy bo tyle tego jest.

Gość ofelia27
u nas taki 9-36 byl za wielki wiec mamy 9-18 a pozniej kupie wiekszy

sugeruj się tylko i wyłącznie testami bezpieczeństwa, bo opinie jak wiadomo będą różne. To powinno być główne kryterium

Gość grrrrrrr.............
"do wszystkiego a tak naprawde do niczego"... SWIETE SLOWA !! :) Fotelik ma byc NA TERAZ a nie NA WYROST !! My mamy Britax First Class Plus i moge go z czystym sumieniem polecic.. mala jezdzi w nim od 9 miesiaca i bardzo go lubi :)

Gość Jutti
przedewszystkim testy bezpieczęstwa ,po drugie wygoda my dla naszej corki kupilismy maxi-cosi 9-36kg seria limitowana za 280 euro nie wiem czy sa w Pl dostępne juz mają wkład do 4 lat ktory regulujesz według wzrostu dziecka potem jak dziecko jest wstarczająco duze rezygnujesz z wkladu i jes juz fotelik staly ,dodatkowo fotelik jest rozkladnay do pozycji pollezącej fajna sprawa dla maluchow ktore spia w trasie do tego masz dostawiany stoliczek dla malucha z bezpiecznymi podzilkami na jedzenie picie ,calosc mozesz zdjac i wyprac w pralce nie jest tani ale warto

Gość nubi
Cześć, najlepiej pojedź do dużego sklepu gdzie są wystawione foteliki samochodowe i poradź się sprzedawcy, ewentualnie spisz wybrany model i kup w sklepie internetowym. Ja tak zrobiłam :) i zaoszczędziałam 50zł, tanie foteliki znajdziesz w sklepie dzieciece-centrum.pl Nie polecam kupować zupełnie najtańszych, w końcu chodzi o bezpieczeństwo

wg mnie lepsze są fotelik 9/18 a nie te większe. Ja wybrałam chicco xpace bo można go np rozkładać prawie na leżąco a małe dzieci tak wolą spać. Ma 3 gwiazdki w adac wiec niezły wynik.

Gość mamo158kl
Duży wybór fotelików w sklepie dzieciece-centrum.pl

Gość srujka
Jak juz tutaj wczesniej pisalam, mamy Concord Transformer Pro z grupy 9-36 kilo, bo urzekly nas wlasnie bardzo dobre wyniki testow ADAC i bezproblemowa obsluga fotelika. Balam sie jak corka moja przyjmnie polke bezpieczenstwa z przodu, ale bardzo sie jej ta opcja podoba. Mielismy bardzo dobry pierwszy fotelik, do 13 kilo i dlatego zmienilismy go dopiero jak mala miala 14 miesiecy. Co kupilabym dla drugiego dziecka? Fotelik Be Safe do 18 kilo montowany tylem do kierunku jazdy, bo takie sa najbezpieczniejsze.

Gość podmoimniebem
Moja córka jako następny fotelik po nosidełku Maxi Cosi ma Romer'a . Z mojego punktu widzenia , mogę śmiało go polecic .

Gość khm
A ja polecam fotelik 9-36 kg Kiddy Guardian Pro. http://www.kiddy.de/pl/foteliki/fotelik-dla-dzieci-od-9-miesiecy-do-12-lat/kiddy-guardian-pro.html?fb_action_ids=4634721148577&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582 Na początku dziecku będzie niewygodnie w nim siedzieć, ale to kwestia przyzwyczajenia. Rzeczywiście foteliki 9-18 kg mają regulację i dziecko może powiedzmy wygodnie sobie spać. W Kiddy moje dziecko również zasypia, ale czasem źle się ułoży i w trakcie jazdy głowa opada na to oparcie, myślę że w niczym to nie przeszkadza, bo można dziecko poprawić, aby wygodnie leżało oparte o fotelik. W każdym razie bardzo polecam. W testach 2012 był na pierwszym miejscu, a to dla mnie najważniejsze.

Gość hwyeur
autorko polecam Ci fotelik BeSafe Izi Combi X3 który mozna montować przodem i tyłem do kierunku jazdy .

Gość gfhfhgfhf
my mamy romera kidfix w testach wychjodził powyzej 4

my tez mielismy safefix plus britaxa bylismy bardzo zadowoleni z wiekszego rozmiaru moge polecic britax kidfix sict ogolnie im mniejsza rozpietosc wiekowa w foteliku tym lepiej bo bardziej dopasowany...

Gość Pola1984
http://www.smykolandia.pl/index.php?p124,fotelik-samochodowy-9-25kg-caretero-ibiza-ciemnoszary My zdecydowaliśmy się na taki i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ma bardzo dobre opinie, do których się przyłączamy.