Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość onaONA27

chory synek

Polecane posty

Gość onaONA27

moj synek zachorował rano na wizycie uslyszelismy od lekarza - DZIECKO JEST JUŻ PRZECHOROWANE przepisała nam bactrim oslone i flegamine dodam ze mały chodzi do obka miewal ostatnio jednodniowe katarki ale nic powazniejszego, jestem na siebie bardzo zła że nie zauwazylam ze on po prostu jest chory, zawalone gardlo, katar leje sie jak woda. co moge podawac mu do jedzenia, bo on i tak nie chce nic jesc? co gotowac? mialam jechac w delegacje z pracy ale wzialam wolne nie zostawie go z babcia

Gość malinowe sny
MOJA ROCZNA CÓRECZKA WŁĄŚNIE WYZDROWIAŁA, spróbuj mu dawać rosołek to pomaga, ana nos to wodę morską, dzieci nie lubią tego ale naprawdę pomaga, ja kupiłam sterimar i jest super

Gość malinowe sny
nic na siłę do jedzenia nie dawaj bo dziecko i tak nie będzie chciało a jak zje to może wymiotować, wiadome coś musi jeść, napisz autorko ile twoje dziecko ma, moja była często na piersi,

Gość cienka riposta25
to trzeba przy dziecku byc a nie po zlobkach go wlóczyc wyrodna matka

Gość onaONA27
synek ma 16 miesiecy no prawie 17 tez jeszcze karmie wiec czesto dostaje pierś, ale to za mało podaje mu cebion multi jak skonczymy kupie tran psikam mu nasivin do noska, plukam woda morska nivea baby smaruje pulmexem daje flegamine jak ma goraczke ibufen naprzemiennie z paracetamolem no i doszedl do tego dzisiaj antybiotyk i oslona, przeciez on na widok lyzeczki wpada w taka histerie ze az mi słabo

Gość suche gacie na dnie morza
ja tez uwazam, ze sterimar jest dobry. Jesli nie chce jesc, podaj mu cos co lubi, niech to bedzie delikanty jogurcik ( to tez oslona na zoladek), banan, jakies owoce, a pozniej sprobuj mu podac jakas delikatna zupe, zeby zjadl i nie ciazylo mu to na zoladku. Dodatkowo duzo, duzo picia podawaj. Nie przejmuj sie tym co mowila lekarka. Czasami dorosli tez maja katar i przeciez nie idzie sie do lekarza, bo to jeszcze nie choroba :) Chwile pochoruje i przejdzie. Bedzie ok, trzymam kciuki :)

Gość onaONA27
ie jestem wyrodna matka, pracuje bo chce pracowac, nie zamkne sie w domu tak jak inne matki i nie bede robila z niego mamisynka przy okazji zaniedbujac sie i tracac znajomych - pozdrawiam

Gość onaONA27
suche gacie wlasie gotuje pomidorowa na cielecinie, moze zje, wczoraj w biedronce kupilam drobny makaron z lubelli wiec dodam zamiast ryzu doleje jogurtu naturalnegi pietruszke i mam nadzieje z ejak wstanie to zje ze smakiem a doradzcie mi mamy kiedy lepiej podac oslone przed czy po antybiotyku na ile min pzred lub po?

Gość no jezeli praca jest dla ciebi
e wazniejsza niz dziecko to nie mamy o czym mowic.MAMUSIU.

Gość onaONA27
przepraszam za bledy ale cos mi sie klawiatura przycina

Gość onaONA27
czytasz to co chcesz czytac, praca igdy nie byla najwaziejsza, wyobraz sobie ze wrocilam do niej 2 miesiace temu bo caly czas bylam z moim synkiem, karmie go piersia i zapewniam wszystko co najlepsze wiec nie gadaj mi glupot skoro mnie nei znasz, ty mi po prostu zazdroscisz ze mam wyksztalcenie dobra prace ze stac mnie na prywaty zlobek i wiele innych

Gość suche gacie na dnie morza
Co za bzdury? Chyba dobrze, ze chce pracowac nie? Robi to dla siebie? a jakby siedziala w domu to dziecko co by jadlo? dary z caritasu? co za glupie myslenie, najlepiej zeby mama siedziala w domu, bo moze w tym roku, a moze w przyszlym roku dziecko zachoruje .... beznadziejne podejscie! Ja podaje oslone tak na 5-10 minut przed podaniem antybiotyku, ale nie wiem jak jest prawidlowo :) co do zupki, to wyglada pysznie, synek pewnie bedzie zachwycony :D OBY!

Gość wiesz to twoje życie
gotuj mu rzeczy lekkostrawne,grysiki,sucharki,jabłka pieczone,kluski lane na bardzo cienkim rosole/po ugotowaniu wywaru daj rosól do lodówki i ściągnij tą warstwę tłuszczu z góry/ biszkopty,pieczywo pszenne,ziemniaki gotowane,marchewką

Gość onaONA27
dzieki dziewczyny, a zupka juz dochodzi;-)

Gość co tzn przechorowane?

Gość onaONA27
tez zapytalam lekarke co to znaczy to znaczy ze jest chore od dlugiego czasu i wyglada tak apatycznie niemrawo i slabo

Gość Leki osłonowe
podajemy pomiędzy dawkami antybiotyku, jak np. antybiotyk co 8 godz, to oslona min. 2 godz po albo przed. Jak podajesz 15 min przed antybiotykiem, to ona nic nie daje bo antybiotyk wymiata zaraz te dobre bakterie.

To że pracuje to jest wyrodną matką???? A na chleb to Wy jej dacie czy państwo???? :o Ja mojemu synkowi robiłam i robię nadal jak ma problem z katarem,kaszlem : Podstawa to inhalacja.Takie dziecko jest jeszcze za małe,wiec jak tylko zasnął to robiłam mieszankę,siadałam obok łóżka i cała para szla na niego :) Oraz smarowałam maścią rozgrzewającą,dawałam kropelki na poduszkę.Te trzy rzeczy naprawdę ułatwiają życie w nocy! I dziecko szybko wraca do zdrowia.Oczywiście najpierw zapytaj się lakarza czy to nie zaszkodzi.

Gość malinowe sny
nasivin nie możesz zbyt długo dawać bo on wysusza śluzówkę możesz go stosować góra3-4dni

Popieram głowę w chmurach:) ja też jestem zwolennikiem inhalacji. Kupiłam nebulizator i podaję dziecku do wdychania sól fizjologiczną. Szybciej wracają do zdrowia i w żaden sposób nie może im to zaszkodzić.W ostrzejszych ostrzejszych stanach chorobowych do soli dodaję pulmicort.