Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kokoko20

Kto pomoże? Dotyczy laptopa i gry.

Polecane posty

Gość kokoko20

Mam problem z grą The Sims 3. Mam wszystkie wymagania spełnione, na dysku wolne jeszcze z 200GB miejsca, ram dobry, karta graficzna też, procesor śmiga, a mimo to simsy strasznie mulą. Nic nie chodzi płynnie tak jak powinno. Nie mam pojęcia o co chodzi. Może ktoś z was miał kiedyś podobny problem? Co zrobić w tej sytuacji?

Gość tekturowa sroczka
A ile masz ramu?

Gość kokoko20
Dodam ,że wcześniej miałam demo gry "stwórz sima" i tam była idealna grafika i działało jak powinno.

Gość y93h7sf2
poproś mamę żeby ci pomogła

Gość kokoko20
mam 8491 ramu

tylko czy spełnia minimalne wymagania czy optymalne? dwa laptopy nie nadają się do grania w najnowsze gry

Gość tekturowa sroczka
4 gb i muli? ja mam 2 i wszystko śmiga bez problemu i zamulania. Może masz pootwierane mnóstwo programów?

Gość tekturowa sroczka
Levviatan- ja mam netbooka Dell i nowe gry działają wzorowo :) Więc to nie reguła jak widać ;)

Gość kokoko20
absolutnie wszystko zamknięte, w ogóle ustawiłam wszystko na najmniejsze szczegóły a i tak muliło i zacinało...

tekturowa sroczka -> tylko kiedy kupiony? ;p a po drugie dell produkuje chyba najlepsze laptopy ;) kokoko20 -> bo takie są laptopy. niedawno widziałem jak komputer (sama jednostka) za ok 2300 zł pobiła w osiągach laptopa za 10 tysięcy złotych mimo iż laptop miał teoretycznie szybszy procesor i porównywalną kartę graficzną i pamięci miał więcej ;p)

Gość hguyy
laptopy vnie nadaja sie do gier, zbuduj wlasny komputer a wtedy zobaczysz jaka roznica.

Gość kokoko20
Ja mam dwa laptopy jeden Sony Vaio ( to notebook) bez napędu i drugi Lenovio właśnie 4 Gb DDR3, Inviadia G FORCE 210M 512 mg, procesor Intel core 2 duo , 2,2 Ghz x2, windows 7. Na sony vaio nie instalowałam ,ale on jest gorszy bo to tylko notebook nieprzystosowany do grania.

a i jeszcze jest jedna rzecz mianowicie laptop działa ze stałą wydajnością a PC przy większym obciążeniu przyspiesza ale przez to bardziej się nagrzewa a temperatura jest wrogiem laptopów bo w nich nie za bardzo jak jest skutecznie usuwać gorące powietrze

Gość tekturowa sroczka
levviatan- no właśnie dosyć nowy, kilka miesięcy temu ;) no i trzeba przyznać, że nigdy nie miałam tak dobrego kompa jak ten Dell. kokoko20- to chyba netbook a nie notebook?

Gość kokoko20
no tak w sumie netbook. ;]

kokoko20 -> no właśnie teoretycznie masz lepszy sprzęt ode mnie ale gry Cryzis raczej na nim nie uruchomisz na dobrych ustawieniach ;p tekturowa sroczka-> to spróbuj uruchomić na nim Crizis-a w wysokich ustawieniach ;p