Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GloriaN9

Nocleg dla gości weselnych

Polecane posty

Gość GloriaN9

Na nasze wesele (moje i narzeczonego) zaprosiliśmy 6 osób z niemiec. jest to brat mojego taty z zona i dwójka ich dorosłych dzieci (23 i 26 lat) z małżonkami. Mieszkam w małej miejscowości razem z rodzicami a 2 domy dalej mieszka samotnie moja babcia (mama mamy). I tak sobie pomyślelismy zeby tych gości przenocowac w mieszkaniu mojej babci, ona ma 3 pokojowe mieszkanie, dostaliby do użytku 2 pokoje więc 3 pary spokojnie by się tam zmieściły. I ostatnio kiedy mama rozmawiała z nimi przez telefon i im o tym powiedziala podobno byli strasznie niezadowoleni, bo oni woleliby nocowac u nas w domu. Nie wiem co robic.Oni przyjezdzają w piątek i odjezdzają w poniedziałek. Nie wyobrazam sobie szykowania się 10 osób u nas w domu w dzien slubu, wiadomo jak to jest kazdy chce się wykapac skorzystac z łazienki. my mamy 4 pokoje (mam tez brata) musiałabym im odstąpic swój, lub spaliby w salonie na materacach, pozniej to wszystko biegiem trzeba by bylo sprzatac, ogólnie wiem zeby przy tylu osobach zrobi sie balagan i tyle. Powiedzcie czy ja przesadzam?

Gość w2s5g2k7
Już wiem, co będziecie robić podczas nocy poślubnej.

Jacyś dziwni Ci Twoi goście skoro jeszcze wymagania stawiają. Niech się cieszą, że nie będą spali w jakimś zapleśniałym hotelu. Pfff, jak dla mnie to nie masz się czym przejmować. To Twój dzień i to Tobie ma być wygodnie.

Gość dftyguhijkl
zapros gosci do domu trzy pary w dwoch pokojach ha ha ja bym w ogole na to beznadziejne wesele nie przyjechala

Gość GloriaN9
Ale o co Ci chodzi. noc poślubną spedzamy z przyszlym mezem w hotelu a dla gosci jest autokar. problem jest w tym ze oni przyjezdzają juz w piatek i ogólnie bedzie zamęt straszny jak oni chcą u nas spac.

Gość dftyguhijkl
a czy w twojej wiosce nie ma hotelu

Gość Szara Myszk@
Nie kochana nie przesadzasz- to twój dzień i powinnas sie zająć soba, a nie zamartwiać się co goście zjedzą na sniadanko i czy mają czyste ręczniki w odpowiedniej ilości w łazience- prosto z mostu powiedz,że załatwiłaś nocleg w innym miejscu bo macie nieodpowiednie warunki w tym dniu- jak nie są burakami to zrozumieją.

Nie rozumiem Cię. Nie ma, że oni chcą będą spali tam gdzie im wskażecie i już. Szczytem nietaktu dla mnie jest narzekanie na Twoją propozycję.

Gość jjjjjjgyiyi79
a nie masz w okolicy jakiegos motelu lub lokalu gdzie moglabys zalatwic nocleg? albo weżcie babcie do was a oni niech maja cala chate dla siebie, a tobbie po domu nikt nie bedzie sie krzatal. Ja u siebie wzielam taka sale zebym mogla tam przenocowac gosci i mialam problem z glowy ale rozumiem cie doskonale bo polowa z nich myslala ze beda spac u mnie w domu ja ich z blogoslawienstwa tez wygonilam juz do kosciola bo powiedzialam ze nikt cyrkow z udawanym placzem robic nie bedzie i juz... ... ale to ja:) ... znaja mnie wiec sie nikt nie obrazil he he

Gość w2s5g2k7
Czy podczas nocy poślubnej mąż rozerwie twoją błonę dziewiczą ?

Gość za późno o tym myślicie
chyba wiedzieliscie że będziecie mieć gości więc trzeba było wcześniej pomyśleć i zaplanować akurat goście nie mają nic do powiedzenia w kwestii gdzie będą nocować, powinni się dostosować

Gość GloriaN9
A niby dlaczego to co mam im pałac zamowic, a ty jakas ksiezniaczka jestes ze bys nie poszła. babcia ma duze pokoje. ci młodzi mogliby spac w najwiekszym są tam 2 łózka a ich rodzice w osobnym.

Gość jjjjjjgyiyi79
a propo to tak troche nie bardzo 3 pary w dwoch pokojach - tak bym nikogo nie ulokowala - troszke to nie bardzo bo wychodzi ze z jedna para spi mamusia a z druga tatus??? ta opcja jest bardzo nietaktowna

Gość a ja ci cos powiemmm
gloria tez jestesmy swiezo co po slubie i stwierdzam ze ludzie sa bardzo czesto nietaktowni i nie nalezy im zawsze isc na reke. U nas np tez mielismy taki rpzypadek jak ty ze rodzina chciala spac u nas mimo ze zapewnilismy im 2 noclego w pensjonatach ale mimo ze chcieli nocowac u nas my nie ustapilismy...jak oni sobie to wyobrazali??????tyle rzeczy na glowie i jeszcze goscie w domu???? dodatkowo w niedzile po slubie goscie zaczeli dzownic do nas juz od 11 rano z zapyanim czy mogą wpaść a my oczywiscie spalismy o tej gdzinie. Niestety tak to juz jest. A smiac mi sie chce z tej naszej goscinnosci bo nie dosc ze zalatwia sie gosciom noclegi to ejszcze zycza sobie zawozenia , odwożenia itd.poprzewracalo sie w glowach

Gość kicia burczymucha
Troche dziwne, ze tak wydziwiają. Trzeba miec tupet. Jak im sie nie podoba - niech do hotelu idą.

Gość GloriaN9
Nie mój drogi w mojej wiosce nie ma hotelu niestety, a to wstyd mieszkac na wsi? dla mnie zaden. w sali weselnej jest 1 pokój dla nowożeńców i on jest gratis. wiecej nie ma a bez sensu zamawiac hotel gdzies dalej bo trzeba by było ich dowozic.

Gość dftyguhijkl
to mieszkanie babci malenkie na trzy pary myslicie ze to ma sie im podobac? przeciez to koszmar

jjjjjjgyiyi79 buhahhaha nie no jak wlasnie slysze takie ksiezniczki to mi slabo!!nietaktownie????czy ty zdajesz sobie sprawe jakie to sa koszty zeby zapewniac gosciom nocleg???nie dosc ze dostajecie noclegi to jeszcze wybrzydzanie...dziewczyno opanuj sie!!moze jeszcze dla akzdego pokoj z lazienka i satelitą, co???? chodzi tylko o to zeby sie rpzepsac... a komentarze ze to nietatktowne to zachowaj dla siebie bo nietaktowne to sa wlasnie takie wymogi jak twoje

Gość GloriaN9
ale wujek z ciotką mieli by oddzielny pokoj. a ich dzieci z partnerami wspólny ale on jest duzy. czy to naprawde cos złego?

Gość jjjjjjgyiyi79
dziwna rodzina czy nie - to wszystko zalezy od regionu w którym sie mieszka nie nalezy osadzac. U mnie takie rozwiazanie byloby traktowane jako lekcewazenie goscia - co innego gdyby to bylo powiedzmy ze sa 2 pary w tym jedna z dziecmi to owszem jesczce by przeszlo ale tak to nie bardzo i nie osadzajcie czy ktos jest ksiezniczka czy ma sie za nie wiadomo kogo jesli u was takie rozstawianie gosci po rodzinie jest normalne to nie wiem czemu wujek widzi problem czasem trzeba przymknac oko i nie zwracac uwagi na fochy bo nigdy wszystkim nie dopasujesz to ma byc twoj dzien i noclegiem to raczej sie powinni zajac twoi rodzice moze niech tata pogada z wujkiem - ty nie zaprzataj sobie tym glowy

Gloria ta twoja rodzinka to ma tupet. Dostaja 2 pokoje do dyspozycji i im zle...to tylko swiadczy o nich:-o ty sie nie rpzemuj i powiedz im ze nie ma innej opcji.

Gość dftyguhijkl
wstyd nie ale pewnie potworna nuda i jedyna forma rozrywki to wesele i noc poslubna

Gość GloriaN9
cholera juz sama nie wiem, tak mnie juz to wkurza niesamowicie. wiadomo jak to jest w dzien slubu a tu jeszcze 6 dodatkowych osób brac do domu

Gość tak trzeba a nawet mus
nie zgadzaj się na ich życzenia, będą spac tam gdzie ty im wskarzesz albo niech poszukają sobie sami kwatery gdzie indziej:D

jjjjjjgyiyi79 dziewczyno to jest rodzina wiec co w tym zlego ze beda w jedym pokoju??przeciez nie daje do pokoju obcych ludzi!! naprawde ludzie zastanowiceie sie czasami bo dzieki takim jak wy to slub staje sie koszmarem .

Gość Szara Myszk@
No właśnie pirdolic takich gości-myśl o sobie jedyny dzień w życiu kiedy masz do tego pełne prawo!

Gość hfmhfhj
ktos ci dobrze poradzil - babcia do was, a oni sami

Gloria mowie ci nie godz sie na ludzi w domu ..wiesz jakie jest zamieszanie??jakie nerwu i stresy??jak przy czyms takim jeszcze zajac sie 6 osobami???? my to ulokowalismy gosci w pnsjonacie i oni musieli sie troszczyc sami o siebie- sniadanka i obiady we wlasnym zakresie. I tak bylo super.

Nie możesz odpuścić. Przestań się przejmować takim czymś. Po prostu powiedz, że nocleg może być tylko u Twojej babci innej opcji nie ma i już. A jak się obrażą i nie przyjadą to będzie tylko świadczyć o nich.