Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rfergtgtrgtrgr

zasilek rodzinny, kiedy sie skonczy??Pomozcie kobiety

Polecane posty

Gość rfergtgtrgtrgr

powiedzcie kiedy konczy sie ten okres przyznawania zasilku rodzinnego??Tzn ja dostaje zasilek na dzieci ale w tamtym roku moj dochod przekroczyl te 504zl i juz sie nie bede starac o niego, a w padzierniku mialam sie stawic zlozyc dokumenty. To czy teraz w pazdzierniku dostane ostatni raz jeszcze te pare zl z tamtego okresu zasilkowego czy juz nie???

Gość Do roboty leniu śmierdzący!!!!

Gość gbvcb
do końca października

Gość gbvcb
do końca października

Gość rfergtgtrgtrgr
czyli jeszcze ostatni raz dostane, ok, dzieki. A co do pierwszej odpowiedzi o leniu smierdzacym....myslisz ze ja nie pracuje tylko zrzeram na panstwie??Wez sie odczep i zajmij sie swoim zyciem a jak nie masz nic do powiedzenia to sie nie udzielaj wcale. Dla twojej wiadomosci pracuje, maz tez a le marnie zarabiamy i te 160zl na dzieci zawsze mnie jakos troche ratowaly. Dzieki za odp kobietki

Gość To bylo najpierw sie postarac
zeby lepiej dzis zarabiac i dopiero majty sciagac.

Minimalna krajowa to jakieś 950 zł netto. Gdzie wy pracujecie,że we dwoje z mężem nie zarobicie tyle,żeby nie przekroczyć tego dochodu? Oczywiście nie musisz odpowiadać, ale my z mężem pracujemy we dwójkę, mamy 4 dzieci i nigdy się na rodzinne nie załapiemy

rfergtgtrgtrgr...powinnaś mimo wszytko złożyć papiery na zasiłek rodzinny jest taki przepis że jeśli przekroczenie wymaganej sumy zdarzyło się po raz pierwszy to warunkowo mogą przyznać na następny rok chociaż tutaj to przekroczenie sumy 504 zł też ma swój limit więc idź i się dopytaj na miejscu bo szkoda by było żebyś nie dostała jeśli się okaże że masz szansę

Gość rfergtgtrgtrgr
a odpowiem...maz zarabia bo pracuje zawodowo, ja niestety ze wzgledu na dzieci nie moge teraz podjac pracy ale sobie dorabiam zajmujac sie jednym chlopcem, grosze ale zawsze. Chmm....no puki co mamy cos okolo 700zl na osobe, wiec chyba ciut za duzo??nawet jesli za duzo mamy pierwszy raz to chyba sie nie zalapie, co??czy jednak jest szansa tak jak ktos napisal??

Można się załapać jeżeli ma się tyle ile dochód minimalny plus zasiłek na jedno dziecko. To jest wtedy ta kwota minimalna. Mieszkam koło MOPR, zawsze mi wszyscy mówili,że jak mam 4 dzieci, to na pewno mi się należy, więc kiedyś się przeszłam ;P Oni się z choinki z tymi dochodami urwali :D W normalnych krajach ani kryteria, ani kwoty nie są tak żenujące u nas. A biurokracji tyle, jakby dawali nie wiadomo ile I pomyśleć,że na dziecko z domu dziecka jest 1700 zł (albo w rodzinie zastępczej) A tu, nie można przekroczyć nawet 600 zł, żeby dostać 60 zł na dziecko :D (Pamiętaj,że do dochodu trzeba doliczyć ulgę podatkową, jeżeli ją dostałaś)