Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moda90

Pamiętacie mode z lat '90?:D

Polecane posty

Gość moda90...
Aggie hahaha tak,podkalanówki zwijało się w rulonik hahaha

Gość moda90...
a pamiętacie takie sukieneczki w kratke np bordowe w kratke i z kołnierzykiem :D ja mialam granatową w kratkę i z białym kołnierzykiem

Gość papićko
Ja nosiłam żyłki na szyi takie czarne. Do każdego stroju obowiązkowa była żyłka. Mam na każdym zdjęciu ją z tamtych czasów.

Gość mardok
a pamietacie tenisowki mardoki ? takie dlugie trampki za kostke, albo oranzada w rurce, czipsy ruffelsy takie jedne z pierwszych karbowanych, lody nicpoń :D

abo takie krótkie legginsy do kolana noszone pod spódnicą:D Była to może 1sza, 2ga podstawówki i cała atrakcja polegała na tym że tą spódnicą się kręciło i wtedy było widać te legginsy;)

Pamietam Denvera-dinosaura, wafelek Serenata w czerwonym pakowaniu, ogrodniczki z jeansu, frotke do wlosow "Sofista Twister", kreskowki Widget, Boomer, He Man, Rambo. I wczoraj na Amazonie znalazlam ten swoj ulubiony dezodorant z lat 90-ch, Fa Karaibska Cytryna !

Gość a moja mama w tamtych
czasach kupowala w kiosku takie perfumy ''Być może...''i są one do dziś :) takie co się smarowało nimi nadgarsek lub za uszami

Tak, perfumy Byc Moze to byl hicior. W ogole, wtedy wszystko kupowalo sie w kioskach i na bazarkach, i nikt nie narzekal na jakosc plastikowego badziewia.

pamietacie skarpetki z koronkowa falbanka i przyklejona z boku plastikowa truskawka?to bylo gdzies na poczatku lat '90 modne:) (jestem z 82,jakby co;P ) Niektore starsze dziewczyny ubieraly sie w podobnym stylu,jak te z tego teledysku: http://www.youtube.com/watch?v=KgkBWZXVLyk&ob=av2e Jedna dziewczyna z sasiedztwa nosila sie tak kolorowo i czesala 2 kucyki.Jak ja jej wtedy zazdroscilam,ze moze sie tak ubierac:D

kto pamieta pierwsze telefony komorkowe?:D moj ojciec mial taki wielki w Centertelu,ktory po jakims czasie mu sie rozwalil i skleil ja tasma klejaca,a moja pierwsza komorka byl Alcatel:)mam ja do tej pory,na pamiatke.Mama opowiadala mi tez o komorkach,ktore byly podlaczone do jakiejs skrzynki i jak ktos chcial przez koma pogadac,to musial nosic ta skrzynke:D,ale tego akurat nie pamietam.

Gość moja pierwsza komorka
to byla motorola z wysuwana antenka :classic_cool: ale czad byl :D

pamiętam tzw. żarówiaste ciuszki z jakiegoś pocącego materiału(wyglądało się ogólnie jak pracownik kolei w kamizelce tylko że bez pasków z odblaskiem:D) i przyznam,że nosiłam je namiętnie.spodnie dzwony z pluszu z klamerką, bluzki 2 w 1(pod spodem top z wierzchu siatka) no i buty koturny.hmm... dżinsowe szwedy.

aa, jeszcze w którymś 2 tysiące którymś :D panowała moda na takie piłkarskie skarpety(za kolano) i do tego mini(sama dziewczyn w szkole nagle zaczęła tak samo się ubierac) i dłuugaśne szaliki. pamiętam też dżinsowe kaszkiety.99 % damskiej populacji tak się nosilo w moim gimnazjum ;)

Pamietam... Sama do szkoly zakladalam dluuuuuuuugi welniany sweter do kolan, robiony na drutach, grube czarne rajstopy i czarne glany na ksztalt butow wojskowych Bundeswehr. Mialam wtedy trwala w stylu mokra Wloszka i rude wlosy. U nas w klasie kazda chciala byc Kelly z Beverly Hills, ewentualnie Donna. Jeszcze pamietam, jak na szkolnej dysce ktos probowal podlaczyc wieze audio i odtwarzacz plyt winylowych do siebie przez jedno gniazdko elektryczne, uzywajac cudaczny schemat kabli. Wtedy byl wielki "szum-bum" i spalach, bezpiecznik sie przepalil, myslalam ze bedzie pozar. Ale tanczylismy nawet na korytarzu w ciemnosci, wiadomo, jak to dzieciaki.

a ja pamiętam magazyn "nasza miss", drogie to było, ale w czasach kiedy w Bravo raz na ruski rok dawali tatuaże do naklejania, w naszej miss były "totalnie wypasione" dodatki ;) Z dzieciństwa jeszcze pamiętam robienie "widoczków" wykopywało się płytki dołek w ziemi, wkładało kwiatki i listki, przykrywało szkiełkiem i przyklepywało ziemią ;) Potem chodziło się i odsłaniało palcem taki widoczek podziwiając swoje dzieło :) były też zabawy na trzepaku, fikołki i inne akrobacje :) jeśli chodzi o modę to wszystkie dziewczyny na w-fie miały takie obcisłe elastyczne spodnie, czarne tuż za tyłek, najczęściej z jednym lub dwoma paskami na boku.... ;)

Gość moda90...
a mi się przypomniała jeszcze fryzura,a mianowicie kitek taki na czubku głowy:D jak byłam może w III klasie to właśnie pamiętam ze czesały sie tak dziewczyny z klas VII i VIII

Gość beberuireuieruie
podnoszę

Gość 1982R
O magazyn Nasza Miss też pamiętam;)

eurodance krolowalo na kazdej dyskotece,jak bylam w podstawowce.2 Unlimited,Real McCoy ("run away"...ach,te wspomnienia),Masterboy,U96,Captain Jack,Dune ("Can't stop raving":D ),Technohead ("I want to be a hippie":D ),Whigfield,Haddaway,Snap,Gigi d"Agostino,Capella,2 brothers on the 4th floor,No mercy,Ace of Base,Corona,Mo-Do (czy jak tam on sie nazywal i jego hit "eins,zwei,polizei":D :D :D),Scooter ("hyper,hyper":D ) itd.Nie moglo tez zabraknac Liroya;) :P Najsmieszniejsze jest to,ze od kilkunastu dobrych lat slucham metalu,a wszystkie te hiciory pamietam:D A wlasnie-metale wygladali,jak metale,a nie jakies rozowo-czarne emo-gothy:O

Dokładnie takich metali już się dzisiaj nie spotyka :) Ale słuchajcie nikt tu nie wspomniał o BANDAMKACH! Pamiętacie te chustki? Takie kwadratowe składało się je w trójkąt i nosiło na głowie albo na szyi, bordowe, granatowe, czarne, czerwone w jakieś białe wzorki. Teraz mi się przypomniało, bo moją starą z tamtych lat teraz nosi mój pies na spacery :D Pamiętam soczki w woreczkach za 50gr w sklepiku szkonym. Pamiętam jak wychowawczyni w podstawówce mówiła zawsze z 3 tygodniowym wyprzedzeniem że będzie dyskoteka, zawsze w piątek, od 17 do 20 trwała. I ledwo to powiedziała, to już wszystkie dziewczynki w klasie piszczały i pytały jedna drugą "co ubierasz?" :D A potem po "dysce" każda mówiła ile razy tańczyła "wolnego" i z kim :D Ach co to były za czasy hehehe

pamiętam jeszcze takie jeżyki plastkikowe na ołówki i kredki oraz takie francuskie kredki które się 'wyginały';) nie lubiłam ich bo bardzo słabo rysowały...

Gość 1982R
A Lenonki były? Były;-)

Gość moda90...
super,że temat nie umiera:) dziewczyny,a pamiętacie może tylko nie wiem teraz czy to gumka była,czy sznurek,miało się to źaczepione na palcach i przekładało i z tego taka pajeczyne sie robilo;) no i przypołniała mi sie jeszcze taka zabawa z guma: myszka miki gra w guziki..... I trzeba było przejsć przez gume tak,żeby jej nie dotknąć:)

bandana?no ba!ulubiona czarna lezy w szafie.Nie pamietam,ile ma juz lat.W lenonkach,a jakze,chodzilam namietnie i reszta dziewczyn z klasy tez,mimo,ze wygladalysmy w nich tak sobie;)Przechodzenie przez gume tez pamietam:) Aggie-mama kupila mi te kredki.Rysowac sie tym raczej nie dalo,ale za to mozna bylo powyginac:P Ogladalyscie "Z archiwum x"?;) Kurcze,chcialabym,zeby caly nurt grunge powrocil do muzyki.Nirvana,Pearl Jam,Alice in Chains,Soundgarden....ech,wspomnienia:)Z innej beczki-Oasis,Blur i The Verve tez grali dobra muzyke. Pamietacie Take That,Backstreet Boys i East 17?kolezanka tego sluchala i te z grupy grunge'owo-metalowej sie od czasu do czasu z niej nabijaly:P Kilkanascie lat temu pojechalam na kolonie i jedna z dziewczyn byla zakochana w Nicku Carterze do tego stopnia,ze nawet nad lozkiem wykleila biala tasma klejaca jego inicjaly,a na szafce powiesila plakat,ktory calowala przy kazdej nadarzajacej sie okazji.Inna z kolei uwielbiala Tic Tac Toe (trzy baby spiewajace czy tam rapujace po niemiecku) i caly czas nucila ich piosenki:) Z polskiej muzyki pamietam zespol De Su,ktorego szczerze nienawidzilam;) Wybaczcie chaos w moim poscie-mam tysiac mysli na sekunde i na dodatek jestem zmeczona:P

Fajne byly niektore reklamy spodni Levi's.Piosenka z jednej z reklam jest jedna z moich ulubionych ("Inside" zespolu Stiltskin).A oto ta reklama: http://www.youtube.com/watch?v=awjLH-nBXHs A to inna reklama Levisa,ktora tez mi sie bardzo podobala: http://www.youtube.com/watch?v=XPhsyRbHqMU&feature=PlayList&p=FFC9B9A331311FC2&index=0&playnext=1 ta tez jest niezla,zwlaszcza jej koniec: http://www.youtube.com/watch?v=uCTqLiQbK6Q&feature=related Niektore reklamy piwa byly dobre-do tego stopnia,ze ich zakazali:D