Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moda90

Pamiętacie mode z lat '90?:D

Polecane posty

Gość lkokljj
w ogóle wchodzenie na kafe w czasie pracy chyba nie jest najlepszym pomysłem :D ludzie mogą potem dziwnie na was patrzeć :P

Gość piparapa
to KLIKLAKI !!

Gość moda90...
widget haha pamiętam a himan (nie wiem jak się pisze,wymawia himen) pamiętacie? Taka bajka o tym muskularnym co miał taki mecz

Gość moda90...
o kurde już wiem jakie spodenki!! Miałam takie żółte rażące po oczach,siora miała pomarańczowe :D

fajny temat:) ja tez pamiętam RTL7 i bajki po angielsku:) Oczywiście karteczki na ktorych ledwo co obrazek bylo widac. Jezszce je gdzies mam:) Buty bafflo, getry i adidasyz podeszwami swiecacymi;) zawsze takie chcialam miec:( kasety do magnetofonu typu kelly family:) gumy donald, turbo albo szokk! lizaki czupaczups, kucyki pony, muminki, smerfy, bluzki i zakiety z poduszkami, blee:)

Gość moda90...
a pamiętacie takie bluzki stopniowo cieniowane? Ze np góra była biała,potem w dół jasny niebieski,trochę ciemniejszy niebieski,a na dole najciemniejszy. I to wyglądało jakby ta bluzka wyblakła od góry,a na dole zostawiła swój kolor

albo nie wiem czy pamietacie wafelki kukuruku i by do tego album i wklejalam tam naklejki, albo gumy dynastia:D

Gość Ars Neo
Pamietam dokladnie wszystko o czym tu piszecie:) Jestem '88 Co do zabaw przyszłych pokolen, czy tez terazniejszych dzieci - prawda jest, ze technika zastapila w jakis sposob relacje face to face, ale uwierzcie mi - w miejscach, dzielnicach, osiedlach gdzie jest sporo dzieciakow w podobnych grupach wiekowych jeszcze preznie dzialaja gry i zabawy grupowe, zawiazuja sie i rozwijaja przyjaznie na cale zycie;) I to mnie cieszy, chociaz fakt za "naszych czasow":D bylo inaczej, ale przeciez wszystko plynie i sie zmienia:)

Gość moda90...
pamiętam tylko cukierki kukuryku. A guma z dynastią no ba :D

a to byly wafelki "kukuruku":) jak dobrze pamietam w rozowym opakowaniu. Albo w rowerach na kolach takie kolorowe kulki:D wrotki metalowe tez pamietam;) gazety bravo i plakaty z roznych zespolow

Gość Ars Neo
Guma orbit witam serdecznie:) Jesli znajde czas przesledze dokladniej topik, ogolnie to czytajac te wspominki mam ochote co chwile krzyczec "Tak tak pamietam to!":) Co do mody to wszystko bylo na maksa kolorowe:) Bluzy sportowe ortalionowe w mega oczojebnych kolorach, jakie czesto mozna jeszcze spotkac z lumpeksach:D Ogolnie to sama teraz dalabym sobie reke uciaz za taka oldschoolowa bluze Adidasa lub Nike, ale jak juz sie znajda w second handzie to ida na pniu

Gość moda90...
moja mama w tamtych czasach oglądała POWRÓT DO EDENU pamiętacie? Taki serial co babke zaatakował krokodyl i później mieszkała z kimś tam,a jej mąż myślał,że ona nie żyje,że krokodyl ją zabił,a ona miała tylko twarz pocharataną

A pamiętacie Kukuruku - taki wafelek, gumy Turbo u mnie w sklepie są - syf jak nie wiem - ostatnio kupiłam:) Na te legginsy z lycry mówiło się u nas SLEJSY :D No i Lambadówy jeszcze były -spódniczki:D A bajkę o Jackie i Nuka "Mali mieszkańcy wielkich gór" pamiętacie? Ale to chyba było pod koniec lat 80-tych http://www.youtube.com/watch?v=svbyvHIRn9A tu jest jeden z odcinków po hiszpańsku - właśnie to ostatnio znalazłam i się poryczałam jak ich mamę zabili:( Albo bajkę o Puszku http://www.youtube.com/watch?v=svbyvHIRn9A

Gość moda90...
albo piosenka chyba z pan tik tak ...zabiorę brata na koniec świata,tam zbudujemy razem dom... Jakoś tak to leciało albo zespół FASOLKI i ich przeboje ogórek, szczotko,szczotko.... No i pamiętam że w tamtych czasach królowała majka jeżowska i jej hity dla dzieci :D

alexis:P pamietam tez jak mialam przez cala podsawowke plecak enrico benetti taki ze sztruksu:P albo mialam rozowa bluzke z obrazkiem zakochanego kundla:P ehh chcialo by sie powrocic do tych czasow... a i pamietam jeszcze pierwsze tamagoci. Boze jakie to bylo wtedy fajne i drogie:) albo lalki barbie plastikowe. Pamietam jak zazdroscilam mojej najlepszej kolezance bo jej tata z Niemiec przywiozl jej taka gumowa co nogi jej sie zginaly a ja mialam platikowa:D

Gość Ars Neo
Lilianka dałabym sie pokroic za gume Turbo:( U mnie nie ma ich od X czasu

o wlasnie o tych waelkach pisalam tylko nie wiem co mi sie pomylilo z rozowym opakowaniem. Mialam na te naklejki album:)

Gość asia1985...,
A pompony we wlosach kto mial? :) Moja mama czesto z mokrych wlosow robila mi warkoczyki i potem wychodzila z tego taka karbowana fryzura. Byly tez sandalki, ale to chyba pod koniec lat osiemdziesiatych - takie jakby gumowe czy plastikowe, przezroczyste w roznych kolorach. Mialam tez takie ala klapki, podeszwa jakby z pianki a paski do gory z gumy. Byly megawygodne. Na poczatku lat 90 - tych mialam spodniczke dzinsowa z falbanami z bialej koronki - cos w stylu labada. Pewnie jeszcze cos napisze, bo co chwila cos mi sie przypomina :)

Gość Ars Neo
To teraz ja sie pochwale:P pierwsza Barbie dostalam w wieku pol roku (!) od ojca, kupiona w Peweksie:P Mialam ja ladnych kilka lat, byla fantastyczna, miała zielona bluze z Goofym i chyba niebieskie spodenki, prawdziwa Barbie dostałam rowniez od chrzestnych na ktores urodziny, miala falowane wlosy i bluzeczke i spodniczke z fredzelkami i takie ladne gumowe szpilki.. Ale wspomienienia:( Szkoda ze je powyrzucalam:(

Gość Ars Neo
Asia1985 - ja do tej pory czasem robie fale na warkoczyki:) A spodniczke lambade tez mialam:)

Gość Ars Neo
Albo dezodoranty Impulse i Limara, kurde chyba sie poplacze:(

Teraz Was zastrzelę - a pamiętacie takie plastikowe, kolorowe smoczki różnej wielkości co się je nosiło na szyi? :) Asia - też pamiętam te klapki, im się tak podeszwa zdzierała i wszyscy chodzili w takich "krzywych". Plastiki też pamiętam:)

Gość moda90...
pamiętam te smoczki hahaha a pamiętacie jak się śmigało na rowerach składach ja miałam WIGRY III kolor czerwony dostałam na komunie hehe

Gość Ars Neo
Lilianka ja pamietam te smoczki:D Ostatnio mialam jeszcze w domu taki rozowy:D Mialam koszulke ze Spice Girls:D, a Bartek Wrona byl moja miloscia:D