Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aneti*26

ząb 2 razy zatruty, dziś inne lekarstwo nadal boli już prawie miesiąc co robić?

Polecane posty

Gość Aneti*26

ząb był zatruty 2 razy cał czas bolał..dziś byłam miałam wyciągane nerwy niby nie bolało..stomatolog włożył jakieś lekarstwo i zaczęło boleć..teraz cały czas ćmi..nie mogę gryść...jestem psychicznie tym wykończona co to może być..na prześwietleniu nic nie ma.....miał ktoś tak?

Gość świat się wali
Ile czasu minęło od ostatniego zabiegu?

Gość Aneti*26
dziś byłam

Gość świat się wali
Nie musi od razu zmeniać dentysty. Czasem może się jeszcze odczuwać ból zaraz bo zabiegu. Jednak jeżeli minęło sporo czasu lepiej się nad tym zastanowić. Poza tym mimo wszystko stomatolog powinien poinformować pacjenta o możliwych działaniach niepożądanych...

Gość Aneti*26
chodziłam praktycznie co tydzień 1 wizyta zatrucie bolało strasznie..poszłam za kilka dni..ponownie zatruł już nie bolało..kolejna wizyta myślałam że skończy się..a jednak po wyczyszeniu kanału coś mnie trochę bolało więc chyba ponownie zatruł już się pogubiłam..bolało niesamowicie byłam dziś...wyciągnął ostukał nie boli...wiercił nie boli....wyciagnął nerwy..ok...a potem wsadził jakieś lekarstwo i boli:(

Gość Aneti*26
powiedział, że nie powinno boleć:( ciągle ćmi.

Gość Aneti*26
nik tak nie miał? nie wiem co robić

Gość sianowatta
Taaa... Ja tak miałam i powiem ci, że o mało nie straciłam zęba!!! Mogło ci się zrobić zapalenie ozębnej, dygaj na RTG i może do lepszego dentysty. Ja trafiłam do lepszego dość późno i był problem, żeby w ogóle odratować sytuację... :( Ząb jest na miejscu, wyleczony kanałowo, zapalenie zwalczone, ale bezpowrotnie straciłam kawałek kości i mam obniżone dziąsło, przez co włazi mi tam jedzenie - a wszystko z racji zaniedbania i niefachowości pierwszej dentystki.\ Ząb po zatruciu NIE MA PRAWA boleć, przecież tam już nie ma nerwu albo jest martwy. Boli ząb obok albo dziąsło/kość. Lepiej zrób z tym coś.

Gość Aneti*26
ze zdjęcia nic nie wynika... bo dziś robiłam..

Gość sianowatta
Możesz spróbować przez kilka dni czyścić zęby od razu po każdym jedzeniu i płukać je płynem Eludril (ale nie można za długo). Jeżeli to zapalenie, to powinno się zaleczyć.

kiedyś tam miałam i poszłam do innego dentysty okazało się, że jest słabo rozwiercone i trutka nie dochodzi wszędzie gdzie trzeba poprzednia dentystka mogła i 100 razy mi tą trutkę wsadzać....... i dupa by z tego była

Gość Aneti*26
raczej nie ma zapalenia..dziąsło nie jest opuchnięte.. boli mnie gdy przegryzam...jak nie dotykam to nie boli

Gość sianowatta
A właśnie, kanałowe miałaś pod mikroskopem czy nie? Bo jak nie to dokładnie może być tak, jak pisze ike. Niektóre kanały są nie do dostania się bez tego.

Gość sianowatta
Początkowo też nie miałam opuchniętego dziąsła... A potem zrobiła się czerwona bania, ale co tam, dentystka twierdziła, że z czasem minie i że można z tym chodzić. :O

Gość Aneti*26
nie miałam jeszcze kanałowego...bo boli...miało być po zartruciu..

Gość kfsdo nvcr
Jejku, jak Ci wyjął nerw, to pewnie włożył Ci biopulp do kanału, a po nim zawsze z początku jest takie pieczenie. Jeśli do jutra ból nie osłabnie, to idź znowu, bo może to jakaś inna przyczyna, ale jeżeli ból będzie coraz słabszy, to przeczekaj, aż ustąpi i idź tak jak jesteś umówiona.

no ja też wtedy nie miałam kobieta po prostu spartaczyła bo nie dostrzegła, że nie wszystko oczyściła i wpychała mi tą trutkę z 3 razy i nic druga rozwierciła porządnie i wystarczyło zatruć raz

Gość sianowatta
W ogóle z tym truciem to jest ściema i niepotrzebnie nas tak męczą - poszukaj sobie w Google "endodoncja" czy "nowoczesna endodoncja", tak to się teraz robi.

Gość Aneti*26
no poczekam do jutra..i zobaczę płuczę tym na e..bo akurat miałam,... wizytę mam na piątek najgorzej że pracy nie mogę się wyrwać w ciągu dnia..