Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomaranczowytymbark

pomocy?

Polecane posty

Gość pomaranczowytymbark

Witam , kiedyś czytałam sporo na temat studiów Medyczynych. Ale teraz całkiem się zmieszałam. Jeżli jest tu ktoś kto studiuje/studiował medycyne , to bardzo mi sie to przyda. Wiem , że studia trwają lat 6. A po tych studiach trzeba zrobic specializacje oraz odbyc staz no i wlasnie teraz nie wiem ile wkoncu trwa ta specializaja na pediatrie ,3 , 4 lata? Kiedyś czytałam , ze nie mozna robic specializaji podczas stazu ktory trwa 13 ? miesiecy, ale to bylo dosc dawno. No teraz mam wlasnie pytanie , czy mozna na raz robic dwie specializacje (pediatria , internistyka) jak dlugo trwa kazde z nich , i czy jest to wiele godzin. Nie mam pojecia na czym polega robienie specializaji , chodzi sie do jakies szkoly, na uczelnie?. Przykładwo , ze ide na Medycyne majac lat 19, zaliczam wszystkie egzaminy . Mam 25 lat i ukonczylam studia , potem przechodze 13 miesiecy stazu , mam lat 26 a nastepnie przykladowo 4 lata , obie specializaje. i mam lat 30. Czy wtedy moglabym juz pracowac jako lekarz , pediatrii i inernistyki . Narazie pytam tak ogolnie ile to wszystko trwa i czy tak mozna, czekam na odpowiedzi.

Gość pomaranczowytymbark
Jest tu ktoś taki?