Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość plakusssssss

Mam problem z praca... pomozcie

Polecane posty

Gość plakusssssss

Dostalam nowa prace, tzn jestem na razie na probie ale wszystko wskazuje na to ze bede tam pracowac. Jest umowa o prace, na reke jest 980 zl pracuje sie 8 godzin dziennie. 1 zmiana to: od 10-18 2: od 11-19. Niby wszystko pieknie ladnie ale przerazaja mnie te godziny. praktycznie od 9 do 29 dzien w dzien niebyloby mnie w domu. w Tygodniu jest jakies dzien wolny ale to tylko 1 dzien. Co o tym myslicie??

Gość oszołomionaKobieta
kurcze, a gdzie takie "kokosy" płacą?

jak - jeden dzień w tygodniu wolny? to jest niezgodne z prawem pracy masz mieć przeciętnie 40 godzinny tydzień pracy, może być w rozliczeniu miesięcznym, czyli tyle dni wolnych w danym miesiącu - ile sobót i niedziel nie wierzę, że pracodawca, w miarę uczciwy (na umowę o pracę) nie wie takich rzeczy

Gość normalne godziny pracy o co
chodzi? Mi by sie pensja nie widziala

tak, dwa dni musza byc wolne ale godz pracy normalne

Gość oszołomionaKobieta
jak dla mnie to masakra jeśli chodzi o kasę, a co do godzin to raczej jest normą, że sie w domu nie przebywa. Ja do pracy na 9 wychodzę o 7.30

Gość plakusssssss
no niby normalne godziny, ja zawsze pracowalam po 12 h i dzien wolny i mi to pasowal, bo jak mialam cos do zalatwienia to mialam zawsze ten dzien wolny, no to jest najnizsza krajowa. hm no tam jest tez jakos wolne w weekend ale nie wiem dokladnie

nie rozumiem Cie teraz

Gość adriiatka
Chyba coś Ci się pochrzaniło... Tak jak piszą dziewczyny, to kompletnie niezgodne z prawem pracy. A ta pensja to jak jałmuzna :O

Gość oszołomionaKobieta
kurcze to ty nawet nie wiesz jakie dni przysługują ci wolne???

Gość adriiatka
dobra jest, idzie do pracy a nawet nie bardzo wie co i jak:D

Gość plakusssssss
no to byl dopiero moj pierwszy dzien w pracy, pytalam tylko dziewczyn w pracy jak one maja , bo z chinka(szefowa nie umiem sie dogadac ;p) jutro bedzie taka inna to z nia pogadam. nie sadzicie ze za taka kase i tyle godzin w pracy bez zadnego zycia prywatnego to to sie nie oplaca?

Gość plakusssssss
no jak bylam na rozmowie to kompletnie mi to wylecialo z glowy jak jest z dniami wonymi i z umowa;p dzisiaj sie dziewczyn co nieco wypytalam.

pensja jest najniższa krajowa i zwykle od takiej sie zaczyna, zwłaszcza w handlu (jak sie domyślam z godzin pracy) autorka sama nie wie, ile ma dni wolnych w miesiącu, podejrzewam, ze ma tyle, ile trzeba i to tyle na ten temat

Gość plakusssssss
chcialam np zapisac sie na silownie ale nawet nie mialabym kiedy na nia chodzic jak bylabym w pracy do 18 lub 19, potem by mi sie juz nie chcialo;/

Gość jamajkaaaaa
sory, a gdzie ty będziesz pracować? takie pieniądze cię satysfakcjonują? mi by na czynsz i rachunki i jedzenie nie starczyło;/;/;/

Gość plakusssssss
oj no nawet jak sa te 2 dni wolne, to chcielibyscie chodzic do pracy i cale dnie miec do dupy?

Gość plakusssssss
mieszkam z rodzicami wiec jako tak kasa nie jest mi potrzebna. tzn nie utrzymuje mieszkania, nie mam dzieci itp. wiec ewentualnie takie wynagrodzenie moglby byc. Nie ma tez zadnych podwyzek-niestety:(

no niestety, paniusiu plakos, jak się pracuje w handlu, to zwykle od 10 do 18 - nie wiedziałaś wcześniej, od której do której są sklepy otwarte? jak chcesz pracowac krócej, to albo wolny zawód, albo może pedagogiczny, ale nie polecam normalni ludzie pracują codziennie po 8 h i jakoś muszą z tym żyć dorosłość tak właśnie wygląda...

Gość plakusssssss
oj nie mow ze tak wlasnie wyglada! bo ja pracowalam juz w handlu w 3 roznych miejscach i pracowalam po 12 godzi a nastepny wolny i tak na zmiane

no, jak wolisz cały dzień od świtu do nocy w robocie siedzieć, to znajdź sobie prace zmianową, w czym problem?

zawsze mozesz szukac dalej albo nie pracowac, jesli Cie stac... ale to normalne godziny pracy, ja niestety pracuje od 8 do 18 pn do pt i mam b. daleko do pracy

Gość plakusssssss
w tym, ze zapewne bede dlugo szukac, w tym ze bede musiala niestety zrezygnowac z fajnej pracy no i wogole jestem w rozterce;/ nie lubie takich sytuacji, no ale jutro bede musiala z ta babka pogadac jak jakos nie zmieni tego grafiku( a na pewno nie zmieni) to bede musiala chyba zrezygnowac:(

Jak dla mnie godziny sa normalne a praca niefajna z uwagi na kase :) mi ostatnio proponowali od pon do sob prace 12-21 za 1600, a ze sie nie dalo wyegzekwowac ani jednego calego weekendu... niech sami pracuja

Gość plakusssssss
No tu przynajmniej fajna kasa;p a tu ani godziny ani kasa;p

Gość mxxxnxnnxnx
W życiu bym za tyle nie pracowała :o Tuż po maturze poszłam do pracy na produkcję i zarabiałam 1600zł (miasteczko małe), praca nie była zbyt ciężka i w trakcie studiów też tam pracowałam, po 8 godzin dziennie od poniedziałku do piątku, z tym że na 3 zmiany ale nocki lubiłam najbardziej bo szybko zleciały, wyspałam się trochę przez dzien a później do wieczora dużo czasu dla siebie :) W każde święta wolne, nie to co w sklepach i byłam zadowolona. Ludzie nie zgadzajcie się na takie zarobki! :o Później się dziwicie, że pracodawcy wykorzystują :o

tak szczerze mowiac to w obecnej pracy z ktorej chce zrezygnowac z powodu nieustanych nadgodzin mam 2400 - ponizej 1600 nie pracuje :) ale na szczescie mam na tyle umiejetnosci ze nawet na bezrobociu jakies 600-1000 mna czarno zawsze udalo sie zarobic. Patrzac realnie -godziny pracy masz najzupelniej normalne, wiekszosc prac to jest 10-18, 9-17 czy 11-19,20. To po pierwsze. Po drugie - sa silownie otwarte rano i w weekendy a jesli mieszkasz w duzym miescie zakupy mozesz robic w markecie kiedy chcesz i w roznych dziwnych godzinach...

Aha, piszesz jeszcze tak niejasno... ze w tyg. jest jeden dzien wolny, pozniej ze weekendy. Jelsli jeden dzien i weekendy to nie az tak zle prawda?