Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulana

na pokład samolotu...

Polecane posty

Gość Paulana

czytalam na stronach firm lotniczych co mozna a czego nei mozna wziac na poklad samolotu w torbie podrecznej. Powiedzmy ze zmieszcze sie w tej wlasnie torbie w podroz do szwecji. Mowie powiedzmy bo nadal nie jestem pewna:) wiem ze nie mozna niczego zracego i w duzej ilosci, nic ostrego, wszelkie pilniczki i inne pierdoly no ale co z kosmetyczka i jej zawartoscia, wiadomo ze tak sa rozne roznosci jesli chodzi o make-up itp. płyny to rozumiem do 1 litra w buteleczkach o pojemnosci 100ml glupie pytanie ale czy podklad tez w to wliczyc??:):) no sorki ale nie wiem. pierwszy to bedzie moj lot:)a nie chce zeby mi polowe rzeczy wywalili na starcie. i nie jest tu moj aproznosc poprostu mam problem z cera. bede potrzebowac takie rozne rzeczy.

Gość wera...8
nie wiem:( nie pomoge ale podbije za to temat

Gość Paulana
a jak nie mam dużego bagazu tylko podreczny????podreczny to jaka wielkosc??bo moze mi sie mli i wcale sie nie zmieszcze w taka torbe

Gość Paulana
no wlasnie jakimi liniami...zebym to ja wiedziala jeszcze bo domyslam sie ze kazda firma ma swoje wymagania. jeszcze dokladnie nie wiem. czekam na informacje od znajomego bo ma kupic bilet.

Gość Paulana
ale to troche bez sensu brac duza torbe tylko po to by zmiescic tam rzeczy ktorch nie moge wziac do podrecznego?10kg to duzo a ja za wiele rzeczy nie mam. roumiem ze osoby z tylko i wylacznie podrecznym bagazem nie uzywaja kosmetykow?:)

Gość ale po co placic
po co placic dodatkowo skoro za duza walizke placi sie dodatkowo!

Gość grreeeen
weź kosmetyki m mikroskopijnych opakowaniach, np. jako próbki, testery, tyle ile potrzebujesz na 2-3 dni. Na miejscu kupisz sobie wszystko, czego będziesz potrzebować.

Gość Paulana
no tak tylko ze bede musiala dodatkowo zaplacic:( a tak to bym nie musiala za podreczna:(eeeeh te zasady antyterrorystyczne. podkladem mam kogos zabic? rozumiem ze do duzego bagazu juz ilosc plynow sie nie liczy?

Gość witam kolezanke mam podobnie
klamia cie tutaj oczywwscie mzoesz wziac ksoemtyki, tak jak piszesz max do 100ml. to czy razem bedzie litr czy nie to tego nie spawrdzaja. w to sie wlicza np. szminka, podklad ,blyszczyki itd.

Gość Paulana
ten problem ze nie moge sobie na miejvcu kupic bo bede tam utrzymywana raczej przez okres 2 tygodni. Nie bede miala na to pieniedzy:( powiedzcie mi tylko cz do duzego bagazu moge brac co chce z tego typu rzeczy bez limitow litrowych?:)

na poczatku bylo tak ze w ogole nie mzona bylo zadnych plynow i mi wlasnie pzoabeirali chamy szminki ( 4 starcilam na lotnsiku) ,a pozniej pozwolili do 100 ml. chyba w 2011 cxalkowicei sie pozbede tej beznadziejnej reguly bo jest wkurwiajaca!

Gość Paulana
aha fajnie dzieki, a to wszystko moze byc w torbie glownej czy musi w podrecznej bo juz nie wiem:( to moj pierwszy lot i nie chce by mi powyrzucali polowe rzeczy.dla mojej cery to by byla tragedia:(

Gość lady kaka
Lecialam 2 tyg temu, i w swojej podrecznej mialam np blyszczyk, a oprocz tego w ciul jedzenia ze wzgeldu ze podroz z dzieckiem. Mysle ze mozesz sprobowac, nawyzej wywalisz :))

Gość po co dodatkowo placic
ale podklady sa zwykle po 30 ml, takich nie ma w mniejszych opakowaniach. a jak sie blyszczyk np schowa do kieszeni w kieszeni np spodni, moze wtedy nie zwroca na to uwagi?

jezeli masszz to w podrecznym to musisz ksoemtyki wsadzic do przerpzczytego woreczka ( nie zawsze spawrdzaja, xc\zsami kaza wyjac ci te plynu z torby ,czsami nie,roznie zalezy od lotnsika i humoru obslugi. jezeli masz je w bagazu glownym to mozesz je wsadzic jak chcesz i moga one miec wiecej niz 100ml.

blyszczyk tez wsadz do tehgo przezroczystego woreczka , przeciez on nie ma 100 ml.

ja latam 3 razy w roku i wlasnie wrocilam 2 tyg. temu z urlopu to wiem co i jak.

campari -a na jakim lotnsiku ci zabrali? przeciez nie moga zabrac jezeli jest ponizej 100 ml.

Gość Paulana
campari a ldaczegoz to?? jeszcze sie tak zastanawiam co ja tam moge wziac. kurcze kto to nawymyslal to ja nie wiem.hmmm co tam jeszcze.

lecisz wizzair ? musisz wszystkie kosmetyki schować do osobnych najlepiej żyłkowych woreczków....latam często do Szwecji właśnie tymi liniami i muszę Tobie powiedzieć, że oni strasznie przestrzegają wszelkich zasad....kilka razy zapomniałam i kosmetyki lądowały w śmietniku...nawet jak buteleczka będzie miała trochę więcej niż 100 ml to będziesz musiała zostawić :)

to dziwne, ja bylam w poslce, uk ,malta, hiszpania, wlochy i zaden problem........

Gość Paulana
wlasni ena stronie wizzair duzo czytalam. no a wszelkiego rodzaju pedzelki pudry, cienie i takie tam szczegoly? masakra jak to trzeba sie ograniczc:(to glupie pierdoly ale jade do znajomego i w sumie szkoda mi pieniedzy jesli sie okaze ze moje bourjois ma wyleciec do smietnika i jeszcze sie okaze ze ktos na tyk skozysta:P:P:P prozne co nie?:)

Gość Paulana
wlasni ena stronie wizzair duzo czytalam. no a wszelkiego rodzaju pedzelki pudry, cienie i takie tam szczegoly? masakra jak to trzeba sie ograniczc:(to glupie pierdoly ale jade do znajomego i w sumie szkoda mi pieniedzy jesli sie okaze ze moje bourjois ma wyleciec do smietnika i jeszcze sie okaze ze ktos na tyk skozysta:P:P:P prozne co nie?:)