Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Proszę o poradę

Umowa zlecenie

Polecane posty

Gość Proszę o poradę

Chciałam się zapytać jeżeli pracuję na umowę zlecenie mam ją na rok czasu i dostałam propozycję pracy na normalną umowę ale od zaraz czy muszę dać mojemu pracodawcy jakieś wcześniejsze wypowiedzenie?

Gość facet z Polski
Jesteś słodkim kociakiem.

Tak. Musisz rozwiązać umowę z poprzednim pracodawcą, a następnie podpisać z nowym. Możesz też zrobić do równolegle, tzn. zwalniać się z jednej pracy i jednocześnie zatrudniać już w nowej.

Gość Proszę o poradę
ale mi chodzi o to czy z poprzedniej pracy moge sie dzisiaj zwolnic np powiedziec ze dostalam inna prace na lepszych warunkach

obecnego Twojego pradawcy to nie obchodzi to sa twoje prywatne sprawy rozwoązanie umowy-zlecenia nie jest takie proste, najlepiej byłoby za prozumieniem stron poza tym - to bardzo niefair w stosunku do niego - rzucac pracę z dnia na dzień

Gość Proszę o poradę
no tak ale ten obecny pracodawca jet nie fer w stosunku do mnie wiec dlaczego niby ja mialabym byc fer w stosunku do niego.

Gość Proszę o poradę
no nie mam zamiaru sie jego pytac weszlam tutaj zapytac sie czy moge poiwedziec jemu albo napisac ze rezygnuje z obecnej pracy ponieważ warunki placowe mi nie odpowiadaja.

Gość zapytaj w dziale z pracą
my nie wiemy

Gość bele de jour
sprawdz na umowie jakie są warunki jej rozwiązania. Powinien byc taki punkt o tym mowiący

Gość ewcia...................iiii
Oczywiście że tak, a najlepiej to zobacz w warunkach umowy masz napisane warunki wypowiedzenia umowy zlecenia, którą podpisałaś z pracodawcą. Tam jest najczęściej napisane jak można wypowiedzieć, a najlepiej za porozumieniem stron. Napisz wypowiedzenie umowy z dniem takim i takim za porozumieniem stron.

Gość na umowe zlecenie
mozesz sie zwolnic kiedy chcesz

Gość studentkaPrawa
ludzie to jest umowa zlecenie, jesli nie masz w umowie zaznaczonych konkretnych warunkow, mozesz po prostu ktoregos dnia nie przyjsc do pracy i powiedziec ze wiecej nie przyjdziesz, mozna ja zerwac z dnia na dzien, obie strony. umowa zlecenie nie ma czegos taiego jak l4 czy urlop, wiec zwalniasz sie kiedy chcesz