Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patelka21

czy ktoś tak miał że nie będąc w ciąży w piersiach pojawiła się siara

Polecane posty

Gość patelka21
dzięki za odpowiedź, ja staram się o drugie dziecko i właśnie od jakiś trzech miesięcy pojawiła mi sie wydzielina, na poczatku myślałam że może po prostu tak ma być po karmieniu piersią, no ale zaczęło mnie to zastanawiać że karmienie skończyłam jakieś półroku temu, a przed pierwszą ciążą tak nie miałam.

Gość do patelki
Nie chcę Cie straszyc, ale moja kolezanka tak miała i po wizycie u lekarza okazało się , ze ma guzka :( Lepiej się przebadaj!!!!!!!

może jeszcze laktacja ci się nie zakończyła? ja skończyłam karmić w listopadzie 2009 a mleko nadal mam! od lipca biorę bromergon na zbicie poziomu prl,ale jak na razie mleko jest a ja czuję się po nim fatalnie. ale na szczęście za tydzień wizyta to zmieniamy go :) jeśli to faktycznie za wysoki poziom prl to radzę przy staraniu sie o dziecko jak najszybciej go zbić, bo może on utrudniać zajście w ciażę. moze powodować nieregularne cykle, brak owulacji. więc najlepiej jest isć do lekarza, albo na własną rękę zrobić badanie prolaktyny, najlepiej tzw test z obciążeniem.

Gość patelka21
Mama nadzieję że to nic groźnego. Jutro pujdę zrobić to badanie prolaktyny zobaczymy co będzie. Czytałam ze jak ma się wysoki poziom prolaktyny to okres jest nie regularny, a ja jak do tej pory mam co 28 dni.

Gość patelka21
Ciekawe z kąd się bierze ten wysoki poziom prolaktyny?

prl to jeden z hormonów produkowanych przez przysadkę mózgową. "Najczęstsze przyczyny nadmiernego wydzielania prolaktyny to: - stres fizyczny i psychiczny - niedoczynność tarczycy - niedoczynność kory nadnercza - uszkodzenie ośrodków podwzgórza, np. w przebiegu histiocytozy - obecność prolactinoma, gruczolaka w obrębie przedniego płata przysadki, wydzielającego nadmiar prolaktyny - zażywanie niektórych leków działających na układ nerwowy" http://www.interna.com.pl/nadmiernewydzielanieprolaktyny.htm

Gość patelka21
Dziękuję za wyczerpujące informacje:-)

Gość patel1242
Ja tez tak mam ale wydaje mi się że może laktacja mi się nie zakończyła bo 3 miesiące temu skończyłam karmić córcię, a karmiłam 1,5 roku