Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lauralala

do mam przedszkolaków

Polecane posty

Gość lauralala

Chciałabym się dowiedzieć czy do przedszkola trzeba zaprowadzać dzieci na konkretną godzinę czy można przyprowadzić dziecko np. na 12 (w przypadku przedszkoli prywatnych)? do której są czynne przedszkola państwowe? czy w sytuacji kiedy dziecko jest chore i nie idzie do przedszkola to w jakiś sposób nadrabia zaległości programowe? czy za przedszkole państwowe pobierane są jakieś opłaty i w jakiej wysokości?

Gość co miasto to inne obyczaje
a co nie możesz zadzwonic do tego przedszkola co Cie interesuje???????????

Gość co miasto to inne obyczaje
a co telefon gryzie???? zadzwoń do tego przedszkola co Cie interesuje i będziesz wiedzieć.....jedyne co pewne że prywatne sa bardziej elastyczne.....

Gość lauralala
jeszcze nie wiem ktore mnie interesuje. Jeśli by była możliwość przyprowadzać dziecko o 11 do 19 to bym takie wybrała, dlatego pytam czy wogóle takie istnieją

Gość zaburza to prace przedszkola

Gość a jakie zaleglości
programowe ty byś chciala nadrabiać??:D hit tygodnia:D

Gość lauralala
nie wiem, na stronach przedszkoli prywatnych jest napisane ze realizują jakiś program

Gość mamachichi
mysle, ze takie przedszkola istnieja w wiekszych miastach, ale nie wiem czy to dobry pomysl, jak Panie moga realizowac program jak kazdy przyprowadzi dziecko o roznej godzinie

Gość lauralala
ktoś wyżej wyśmiał mnie jak napisałam o programie, więc w końcu jest jakiś program czy nie? Pracuję na 2 zmiany i nie chciałabym żeby- w przypadku II zmiany- dziecko siedziało cały dzień w przedszkolu

Do przedszkola przyprowadzamy na konretną godzinę i o konretnej odbieramy dziecko. Nie wiem, jak jest w przypadku przedszkoli prywatnych, pewnie idą na reke i dziecko może zostać dłużej. jeśli każdy przyprowadzałby dziecko, o której chce ciężko by było z maluchami pracować. Nic się nie nadrabia :) w przypadku nieobecności malucha.

Ja szczerze mówiąc nie wiem czy można tak dziecko przyprowadzać na 11. U nas to jest prawie pora obiadowa. No, ale to jest pewnie kwestia dogadania się. Dzieci przychodzą do 8:30 - takie które jedzą śniadanie. A dzieci, które nie - przychodzą do godziny 9:30. Wątpię też aby jakieś przedszkole państwowe było czynne do 19. I oczywiście płaci się. W większości przedszkoli jest opłata stała plus wyżywienie. W naszym przedszkolu opłatę stałą znieśli, a za wyżywienie (śniadanie, obiad i podwieczorek płącę miesięcznie 81zł). Jeżeli chodzi o program. Nie wiem jak w innych przedszkolach, ale u nas dzieciaki pracują na kartach pracy. Jest to zestaw 3 książek. Coś takiego: http://wysylkowa.pl/ks1005008.html I jeżeli dziecko jest nieobecne, to materiał jest oczywiście pomijany, a w wolnych chwilach Panie go z dzieckiem nadrabiają. I to chyba tyle :)

Zapomniałam jeszcze o jednym. Płaci się również komitet i rytmikę plus dodatkowe i niezobowiązujące zajęcia. Basen, taniec itp

Moje dziecko chodzi do państwowego i proszą, aby przyprowadzać dzieci do godziny 8:20 (przedszkole jest czynne od 6 do 18 - miasto niewiele ponad 50 tys.) Opłaty są takie: czesne - 80,22zł/miesiąc, wyżywienie (śniadanie, obiad, podwieczorek) - 3,80zł/dzień, rada rodziców - 10zł/miesiąc, ubezpieczenie - 42zł/rok, przybory - 30zł/rok, podręczniki dla 5-latka - 71zł/rok, angielski (dla chętnych) - 30 zł/miesiąc. Rytmikę mają bezpłatnie.

Gość lauralala
dzięki, mniej więcej wiem już o co chodzi

Moje dziecko chodzi do przedszkola panstwowego i czynne jest ono od 6:30 do 17:30 . Prosza zeby przyprowadzic dziecko do godziny 8:45 bo o tej porze jest sniadanie za ktore sie placi i na podstawie wydanych posilkow na sniadanie szykuja odpowiednia ilosc obiadkow. Stawka zywieniowa u nas wynosi 5,50zl dziennie i skaldaja sie na nia 3 posilki (sniadanie, drugie sniadanie, dwudaniowy obiad) + 100zl/m-c oplata dodatkowa. to wychodzi ok 220zl/m-c. Program jest realizowany od godziny 9 do 15. To tyle. Ale z tego co wiem to kazde przedszkole ma jakies swoje wlasne regoly.

Gość moje dziecko chodzi
do państwowego. Musze przyprowadzić ją przed śniadaniem, abo zgloscić ze będzie, ale później, zeby przygotowali dla niej obiad i podwieczorek. Przedszkole jest czynne do 17. Nie ma w sumie jakiegoś specjalnego programu wiec nie ma co nadrabiać. Rysuja, bawią się, spacerują, czasem się uczą jakiejś piosenki. Jest w grupie maluszków 3 latków

Gość moje dziecko chodzi
płace 180 zł czesnego plus 5 zł dziennie posiłek plus 7 zł miesięcznie rytmika.