Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żaneta0394

moj facet jest nierobem ;/

Polecane posty

Gość żaneta0394

Zaczęło się tak. Z moim chłopakiem poznaliśmy się w czasach szkolnych. Wtedy wszystko było piękne i kolorowe, zero zmartwień za wszystko płacili rodzice. Potem studia i tak dalej, bo przecież rodzice zawsze dadzą studentom kase. Mieszkaliśmy razem od 3 roku i nagle... Ciąża ! Teraz mam 23 lata i jestem w 5 miesiącu, moj facet ma 24 lata i ... nie chce pójść do pracy. Mamy zamiar przeprowadzić się do mojego mieszkania, ale z czego mam je niby utrzymac, skoro on nie ma żadnych środków do życia? Moi rodzice mi bardzo pomagają, mianowicie: płacą za lekarza, badania, kupili łóżeczko i troche rzeczy dla malca, a on nie dał na to złamanego grosza. Cały czas pożycza pieniadze od kolegów, rodziców czasem ode mnie. Jego tłumaczenie kiedy mowie mu o pojsciu do pracy jest takie, ze ma jeszcze czas, ze przeciez do dziecka 4 miesiace, ze musi sie wyszalec, bo jest za młody i takie inne pierdoły. A najbardziej wkurza mnie kiedy on mowi ze ja sie go czepiam i tylko non stop marudze. Czy robie to w złej wierze? Juz nie wiem co mam robic z tym facetem, jak go przekonac? o ile w ogole jest to mozliwe...

Gość pomidoros
mnie się wydaje, że sytuacja go przerosła i raczej nie chce się przekonywać jak to jest być odpowiedzialnym mężczyzną w wieku 24lat

Gość odpowiem..........
wiesz jakby nie patrzeć i tak utrzymują Cię rodzice a na faceta liczyć nie możesz a już nie wspomnę o odpowiedzialności czy zwykłej przyzwoitości żeby jakoś odnaleźć się w całej tej sytuacji wątpię żeby ktoś taki tak z dnia na dzień potrafił stać się odpowiedzialny ....ja raczej pozbyłabym się gościa ....tak wiem wiem pewnie myślisz że jak sobie poradzisz ?....że dziecko musi mieć ojca itd....ale tak na zdrowy rozum zastanów się czy masz teraz w nim oparcie czy musisz sobie sama i tak radzić wiec czy on jest czy go nie ma co za różnica a tak jak facet się nie otrząśnie podaj go o alimenty i olej gościa .....bo dojdzie do tego że dziecko przyjdzie na świat a całe utrzymanie i troska spadnie na Ciebie a on dalej będzie się bawił bo przecież jest młody i musi się wyszumieć jeśli pięć miesięcy ciąży nie pozwoliły mu się przystosować do sytuacji to następne 4 raczej też tego nie zmienią ....a kto będzie jeszcze spłacał te jego długi hmmmm ?

Gość Marecki28
Witaj, ja zarabiam 8000zl netto i nie wiem co z tymi pieniedzmi robic :( Zawsze mozesz mnie wykorzystac.

Gość żre ciastko
mój jest robem i też źle, bo zapomninam jak wyglada