Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _avena_

zaparcia u 4 miesięcznego niemowlaka

Polecane posty

Gość _avena_

pomocy!!!! Moja córeczka ma straszne zaparcia. Nigdy nie robiła kupki często, tak co 2-3 dni, jest karmiona tylko piersią. Problem zaczął się jak zaczęłam podawać żelazo, ale teraz żelazo odstawione a mała kupy nie robi. Ostatnio pojechałam już do szpitala i tam zrobiła po lewatywie. Dodam że dostaje lactuloze po niej maluteńkie kupki i powoli wprowadzam jabłuszko - bez efektu:( Czy może to być związane z nieprawidłowym napięciem mięśniowym?????

Ja na zaparcia podawałam śliwke tą ze słoiczka i masowałam brzuszek. Podawałam też kropelki Esputicon... te kropelki można od maleńkosci.

Gość wprowadz suszona sliwke
1 sloik dziennie ewentalnie jeszcze suszona morele (jak jest taka w sloikach dla 4-miesieczniakow) i sok z suszonych sliwek jak znajdziesz (rozciencz z woda jak trafisz na gesty) tylko upewnij sie czy nadaje sie dla niemowlat (czy nie ma cukru)

Ja podawałam śliwkę ze słoiczka, masowałam brzuszek, w skrajnych przypadkach podawałam kropelki Esputicon :)

gotowłam kompot z suszonych śliwek i jabłek. Przed karmieniem pediatra kazała podawac łyżeczkę gotowanej wody

U mojej małej potworne zaparcia zdarzyły się tylko 2 razy. Płakała, prężyła się, parła z całych sił, ale kupa nie chciała iść. Pomogło jabłko ze słoiczka albo normalne utarte. Także dużo picia, bo rozluźnia stolec. Generalnie co w diecie mojego dziecka jest codziennie jabłko. Podaję też kleik kukurydziany z tartym jabłkiem i też pomaga. Po tamtej akcji już nie ma problemów z zaparciami. Czasami nie zrobi kupy 1-2 dni, ale nie ma zaparć tylko poprostu tak się wypróżnia. A i nigdy nie użyłam czopków, bo jelita mogą stać się leniwe, a i tak nie jestem ich zwolenniczką. Zakupiłam taki syrop i też pomógł.

Gość _avena_
nie nie pytałam o mleko, ja karmię piersią. Mojej małej nic nie rusza, jabłuszko dostaje od tygodnia po troszeczku, dzisiaj śliwka i nic:(:(:( Po Lactulozum malutki efekt. Jutro jadę do chirurga bo wygląda na to ze to coś poważnego, boże tak się boję.