Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o pomocc i odpowiedz

Duphaston a prawdopodobna ciaza

Polecane posty

Witam dziś moj 27 dc , testy pozytywne , badanie HCG 34,51 mIU/ml Biore duphaston mialam wczesniej poronienie. lekarz powiedzial zebym przestala lykac duphaston i jak to ciaza to sie utrzyma jak nie to trudno - nie bylo ciazy. kazal odstawic i czekac na reakcje organizmu 2-3 dni. co o tym sadzicie? boje sie odstawic... :( nawet na ulotce jest ze przy pozytywnym tescie kontynuowac :(

Co za lekarz!Musisz kontynuować jeśli wcześniej poroniłaś.Ja brałam ponad połowę ciąży.Jak tylko zobaczyłam dwie kreski na teście to lekarz odrazu kazał wykupić i brać.

Słuchaj, to jakoś dziwnie Ci lekarz powiedział. U mnie jak moja gin usłyszała o ciąży, to wręcz zwiększyła mi dawkę duphastonu. Nie zaszkodzi, a może pomóc.

Gość 5 tydzień :)
podzielam opinię dziewczyn. Ja jestem w 5 tygodniu i biore luteinę. jak moj gin sie tylko dowiedział to od razu kazał brać. też jestem po 1 poronieniu i dodoatkowo lekarz kazał mi duzo odpoczywać i od racu mi L4 dał bo owiedział ze nie warto ryzsykować.

Gość jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
popieram dziewczyny . miałam poronioną pierwszą ciąże i jak zaszłam drugi raz dr kazał natychmiast brac duphaston. a dowiedziałam sie o drugiej ciąży juz w 3 czy 4 tyg

ale ja teraz bylam juz u drugiego lekarza. moj przypierwsze ciazy w 26 dc kazal odstawic definitywnie. i odstawilam, potem byly plamienia, powrot do duphastonu ale ciaza obumarla... wy piszecie ze jak dowiedzialyscie sie o ciazy to zaczelyscie brac.. ja biore przed prawdopodobna ciaza :( a co jak ciaza jest wadliwa i organizm chce sie jej pozbyc?? boje sie, nie wiem co zrobic... przy tej ciazy poszlam do innego i ten powiedzial zebym na probe odstawilam - nie to chcialam uslyszec :( zastanawiam sie czy by nie kontynuowac i za pare dni mu powiedziec ze odstawilam ale @ nie przyszla wiec biore dalej...

jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa to mnie troszke pocieszylas ... a z twoja ciaza wszystko teraz ok? maluszek zdrowy?

Co to za lekarz :O Ja tak samo miałam poronienie i przy kolejnej ciązy przez 3-4 miesiące brałam duphaston na podtrzymanie. Na Twoim miejscu nie odstawiałabym tych tabletek i wybrała się do innego lekarza

Gość kurka wodna ale zagwotka
a ma ktos inne zdanie?

Gość gryczka
Ja brałam przed ciążą luteinę na regulację cykli. W momencie kiedy miałam odstawić w danym cyklu, zrobiłam test, wyszedł pozytywny. Tego samego dnia zadzwoniłam do gina, żeby zapytać co dalej. Kazał kontynuować i tak brałam do końca 4 miesiąca, kiedy to stopniowo zmniejszyłam dawkę i odstawiłam. Gwałtowny spadek progesteronu w organizmie może spowodować poronienie, zwłaszcza jeśli wczesniej już jedno miałaś! Ja bym brała dalej i zmieniła lekarza:-p

Gość gryczka
Ja napisałam, co ja bym zrobiła. Najwyraźniej autorka nie ufa jednak tym dwu lekarzom, skoro zapytała na forum :-p

Gość hmmmm..
oliwkowa a czemu kazal ci odstawic? czym to tlumaczyl?

Ja brałam duphaston od momentu gdy dowiedziałam się, że jestem w ciąży, ale i tak poroniłam. Prawdopodobnie zarodek był wadliwy. Jak zaczęłam się starać ponownie zajść w ciążę, to brałam duphaston od razu po owulacji, aż do robienia testu ciążowego. Jak test wychodził negatywnie to przestawałam brać. Jak test wyszedł pozytywnie to kontynuowałam branie duphastonu do 13 tc. Ciążę donosiłam i mam zdrowego 4-miesięcznego synka:)

Gość to ja - autorka topiku
witam, dzwonilam dzis do gina - tego co przy pierwszej ciazy kazal odstawic duphaston. powiedzial ze mam nie przestawac brac i przyjsc po kolejna recepte .. :) ufffff robilam HCG dwa dni temu - ok. 35 mIU/ml dzis, czyli w terminie @ - ok. 111 mIU/ml mam nadzieje ze OK :D