Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

/przyszlamamaania/

częste usg w ciąży... zdrowo czy nie?

Polecane posty

chciałam zapytać, czy usg bardzo zagraża dzidziusiowi, w jego rozwoju?? otóż chciałam jechać prywatnie do innego lekarza w tym tygodniu by upewnić, że że wszystko ok, ale już miałam usg robione,,dzisiaj... robić kolejne ( o wiele lepsze od tego co dziś miałam) czy tylko na konsultacje i stówa nie moja???

Gość ja bym jechała
sama planuje za 2 tyg usg u innego lekarza niz ten u którego prowadze ciążę dla mnie to ważne żeby 2 niezależnych lekarzy sporawdziło mi co u dziecka.

Skoro mialas to po co jeszcze raz? Ale nic sie nie stanie jak zrobisz jeszcze raz. Ja mialam co miesiac. a od 7 mis. co 2 tygodnie. W Niemczech tak robia. Babka mowila, ze to nie szkodzi.

Gość Usg, to ultradźwięki
a nie jakieś RTG, czy inne ingerujące w organizm badanie. Dziecku to lotto, czy ktoś mu tam zagląda.

"# Ultrasonografy diagnostyczne nie wysyłają ultradźwięków w sposób ciągły lecz robią to pulsacyjnie, w sposób istotny zmniejszając i tak już niewielką dawkę ultradźwięków. # Płód jest w sposób szczególny chroniony przed działaniem ultradźwięków poprzez swoje duże oddalenie od głowicy aparatu emitującego fale ultradźwiękowe." USG jest bezpieczne

widzicie dziewczyny, 12 tydz najważniejszy prawda.. a ten mój to mi mało podał,,,, kilka zdań i w ogóle 3 jakieś skróty, powiedział, że ciąża prawidłowo się rozwija i tyle, a ja chcę sie upewnić bo miałam komplikacje na początku... dziś mi po brzuszku jeździć a ten drugi w 12 tyg dopochwowo robi i wszysko u dzidziusia mierzy.. nie jeździłam do niego wcześniej bo za daleko jest .. po prostu chę się upewnić..

Gość kkkllllkkjjj
ja miałam chyba 11 razy robione, jak nie lepiej:) i wszystko ok :)

w trzeciej ciąży... zakonczone pozytywnie ,mialam ponad 30x usg, ze względu na różne "rewelacje" ,,,, córka jest zdrowa...

Gość mieszkam
mialam w 7tc,12 tc i teraz w 20tc....nastepne 30tc. podobno dla dziecka to jak trzesienie ziemi i nie jest zalecane za czesto