Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Przestraszona.

Ciężki dla mnie problem...

Polecane posty

Gość Przestraszona.

Witam! Mam na imie Ania i mam 19 lat. tydzień temu kochałam się z chłopakiem bez prezerwatywy. Chłopak przed dojściem wyszedł (kilka dobrych sekund przed). Zażywałam w tym miesącu antybiotyk, ponieważ byłam chora. Okres spóźnia mi się już 5 dni. Miesiąc wcześniej spóźniał mi się 3 dni. Czy to normalne? ostatni raz miałam miesiączke 32 dni temu. Chłopak przed tym masturbował się rano, ponieważ sądzi, że nasienie nie jest wtedy w stanie zapłodnić ( gdzieś to wyczytał). Czy mimo tego, że nie doszedł, mogę być w ciąży? proszę o pomoc, ponieważ ja już wytrzymać nie mogę... to 5 dzień... ;((

Gość mama...........
takiej ciemnoty to normalnie ze świecą szukać " masturbował sie ano,bo wtedy plemniki nie są wstanie zapładniac" o kurwa!!!!!!! hahaha!! P.s. ja mam córkę z takiego stosunku, gdzie nie doszedł we mnie, ale ja wiedziałam co robie i jakie sa tego konsekwencje :P

Gość Przestraszona.
To jak to się stało? zamiast się pulać "mamo" może powiedziała byś po prostu, czy to prawda czy nie. :(

Gość pozostaje ci czekac
co do nasienia to ja mysle ,ze jest wstanie zapłodnić , bo plemnik to plemnik ! Nasienia moze byc mniej po masturbacji , ale jest cały czas i jest cały czas produkowane Ja bym nie liczyła na taką forme antykoncepcji Jezeli nie chcecie wpasc , nie planujecie to lepiej się zabezpieczajcie , kup sobie pigułki lub niech twój chłopak stosuje chociaz prezerwatywy , po co masz sie pózniej stresować ??? Na dzien dziesiejszy musisz czekac lub kup test jezeli jestes po terminie

Gość Przestraszona.
A jeżeli nie doszedł i był grubo przed wytryskiem? Może to przez antybiotyk?

Gość pozostaje ci czekac
jezeli nie doszedł to na pewno szanse sa mniejsze ,ale musisz pamietac ,ze podczas stosunku członek wydziela płyn ( w wyniku podniecenia ) i w nim tez mogą znajdowac się plemniki , mimo ze jest przed wytryskiem Lepiej się bardziej zabezpieczajcie Co do antybiotyku to nie wiem , moze on spowodował opóznienie , a moze choroba spowodowała przesuniecie owulacji , a co za tym idzie przesunięcie miesiaczki Najczesciej się zdarza ,ze przez chorobe dochodzi do przesunięcia owulacji Jesli chodzi o antybiotyk to słyszałam , ze czasami moze przyspieszyc okres Przynajmniej tak twierdziła moja kolezanka ( czsasami brała i działało ) , ale ja bym tego nie polecała :-0 Napisałam tylko ze spotkałam się z takim twierdzeniem

Gość pozostaje ci czekac
ale na razie sie tym nie stresuj Moze przez chorobe masz rozregulowany cykl , a moze to norma ( pisałas ,ze w poprzednim cyklu tez miałas spóznienie ) Kup sobie test , a chłopak niech stosuje chociaz prezerwatywy lub pomyslcie o innym pewniejszym zabezpieczeniu

Oczywiście, że to może być przez antybiotyk, ale też nie musi. Dla pewnosci zrób test (jeśli to 32 dc to powinien być już wiarygodny). I nie wierzcie w takie coś, że jak się chłopak będzie masturbował, to plemniki nie są zdolne do zapłodnienia, to bzdura. Lepiej jest poszukać na własną rękę wiarygodnego źródła informacji typu lekarz, albo chociaż spytać na forum, choćby po raz 100000, zawsze znajdzie się ktoś, kto udzieli poważnej odpowiedzi, a nie będzie sobie robił jaj. Nie mam pojęcia, gdzie on mógł takie coś wyczytać, ale lepiej od razu niech przestanie czerpać wiedzę z tamtego źródła.

Gość mama...........
co to znaczy "pulać" ? Z tym nasieniem to nieprawda, jestem biologiem. A przed wytryskiem nasienie pojawia się w płynie preejakulacyjnym, więc w ciąże można zajść bez wytrysku w środku.