Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alien884

Problem z kręgosłupem :((

Polecane posty

Gość Alien884

Witam:) Od dłuższego czasu dokuczał mi ból w dolnej części pleców więc postanowiłem zrobić prześwietlenie i oto opis badania radiologicznego: Niepełne spojenie łuku kręgu S1. Niewielkie bezodczynowe zwężenie przestrzeni L5/S1 w odcinku tylnym, poza tym kręgosłup lędźwiowy w badaniu radiologicznym zmian nie wykazuje. Co to wogóle oznacza i czy ktoś miał z tym styczność i jak przebiega leczenie. Dziękuje.

Gość Alien884
Zmiana diety na pewno nie pomoże na moją przypadłość.

Gość :):):):):).
"Niepełne spojenie łuku kręgu S1. Niewielkie bezodczynowe zwężenie przestrzeni L5/S1 w odcinku tylnym " niby niewielkie ale BOLI :( Poproś o skierowanie na rehabilitacje....czeka sie pół roku - przynajmniej u mnie :( Prywatnie szybciej. Max pisze bzdety nie zwracaj na niego uwagi :o

Gość Alien884
Faktycznie czasami boli tak aż z łóżka ciężko wstać:( Czyli tego już się nie da wyleczyć tylko podleczyć i tak żyć z tym do końca dni? Ale skąd coś takiego powstało? Szukałem na google ale bardzo mało jest informacji. Pozdrawiam

umow sie na wizyte u lekarza i kaz sobie wytlumaczyc. max --> ty to zawsze masz na wszystkie dolegliwosci sposoby :P ja mialam problemy z dolnym odcinkiem kregoslupa. zmienilam buty na takie z zelowymi wkladkami, dobrze wyprofilowane i mialam 2 masaze sportowe i pomoglo.

Gość Alien884
Dziś właśnie idę umówić się na wizytę. Ale wiadomo jak to lekarze niektórzy wytłumaczą tak, że nie wiadomo o co chodzi albo na szybkiego powiedzą bo następny pacjent.Jak człowiek sam się nie dowie to nie będzie wiedział co i jak. No chyba, że się trafi na lekarza co wytłumaczy po ludzku ale taki to to 1 na 100 :) Pozdrawiam.

Gość Anna G.
Mam ten sam problem z kręgosłupem. W moim przypadku pomaga ćwiczenie mięśni grzbietu, brzucha i ciągłe pilnowanie prawidłowej postawy (unikanie nadmiernej lordozy lędźwiowej). Jestem studentką fizjoterapii, aktualnie jestem w trakcie pisania pracy magisterskiej i być może właśnie moje problemy z kręgosłupem skłoniły mnie do pisania pracy na ten temat. W związku z tym zwracam się z ogromną prośbą do wszystkich "obolałych" internautów o wypełnienie ankiety która pozwoli mi zbadać które zabiegi są najskuteczniejsze w leczeniu bólu krzyża. http://www.ankietka.pl/ankieta/51959/skutecznosci-poszczegolnych-zabiegow-rehabilitacyjnych-w-leczeniu-dolegliwosci-bolowych-odcinka-ledzwiowo-krzyzowego-kregoslupa.html z góry dziękuję za pomoc i życzę zdrowia!

"Alien884 Zmiana diety na pewno nie pomoże na moją przypadłość. 22:28 " Lepiej się upewnij:classic_cool:.Nie zaszkodzi a może pomóc:classic_cool:.Tylko ostrzegam-dietę taka mieć przynajmniej rok:P.A tu wersja bardziej radykalna-taką bym nawet bardziej polecił ale niestety dużo kasy i roboty by na to zeszło: http://video.google.com/videoplay?docid=6169050139483021263# :O.Oczywiście kilkanaście lewatyw dziennie na to nie jest potrzebne ale po 1 dziennie przez tydzeń by nie zaszkodziło a możliwe że też by znacznie pomogło-np. na układ krwionośny:classic_cool:. " [zgłoś do usunięcia] :):):):):). "Niepełne spojenie łuku kręgu S1. Niewielkie bezodczynowe zwężenie przestrzeni L5/S1 w odcinku tylnym " niby niewielkie ale BOLI Poproś o skierowanie na rehabilitacje....czeka sie pół roku - przynajmniej u mnie Prywatnie szybciej. Max pisze bzdety nie zwracaj na niego uwagi " Ale brednie:P.To prawda że mi pomogło:P.Jedynie nie mogę zagwarantować że na każdy problem z kregosłupem pomoże:O.

Gość gość
Na problemy z kręgosłupem i ogólnie odczytanie takich wyników polecam wizytę np. u neurologa, który zajmuje się leczeniem bólu kręgosłupa. Ja od dwóch lat walczę z problemami pleców, ale dopiero od niedawna uczęszczam do http://walentynykaneurologgdansk.pl/