Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mialam ochote popisac.

Male opowiadanie.

Polecane posty

ZMIANA ŻYCIA Od wielu lat pragnęłam zmienic swoje życie ale, albo nie mialam odwagi albo coś innego stawało na przeszkodzie. Od ponad dwóch lat teoretycznie mogłabym odwrocic swoje życie o 100% ale ... ale zabrakło odwagi, motywacji. Popadłam w jakiś marazm. Kilka miesięcy temu dokonalam rewolucji w swoim życiu. Pytacie o motywacje? Motywacją był mój wiek. Zaczełam uświadamiac sobie, że nie jestem juz najmlodsza a właściwie niczego w zyciu nie dokonałam. Wiec zaczelam sie motywowac wiekiem. Tak, żaden facet, żadna bliska osoba nie motywuje tak, jak wiek (szkoda tylko, ze dopiero niedawno na to wpadlam, no ale lepiej póżno niż w cale). Zaczelam od porządków, dosłownie porządkow w moim domu. Musialam pozbyc sie wielu rzeczy, niektóre naprawic a inne kupic. Potem przyjzałam sie sobie, swoim ubraniom, wizerunkowi.Zmienialam swoj styl, fryzure udalam sie do specjalistow by poprawic swoją urode i zadbac o zdrowie (nia mam na myśli chirurgów plastycznych). A wiec stomatolog, dermatolog...itp. Potem rozpoczełam proces samodoskonalenia. Od dawna chcialam udoskonalic swoje umiejętnosci i nabyc nowe. Przede wszystkim języki obce, tak ja wiem, że w tych czasach to nie robi juz wrazenia no ale ja, pomimo wielu lat nauki, nie potrafie w żadnym obcym języku swobodnie sie posługiwac. Oczywiście na językach sie nie skonczyło. Zrobiłam prawo jazdy, duzo czytalam, kupiłam dwa instrumenty muzyczne, o których marzylam od dziecinstwa. Nauczylam sie grac. Zaczelam takze dbac o sylwtke, uprawiac sporty. Zapisalam sie na taniec i aerobic. W końcu dorosłam do tego by zmienic prace. Calkowiecie zmienilam podejscie do poszukiwania pracy. Zwiększylam zakres poszukiwan, zakres branz, stanowisk oraz metod poszukiwań. O dziwo, udało mi się. Znalazłam prace w zupełnie innym charakterze niz dotąd. W ciągu tych transformacji poznalam wielu nowych ludzi, duzo wychodzilam z domu wiec i okazji bylo sporo. Przestałam unikac kontaktow z ludzmi a wrecz przeciwnie zaczelam szukac nowych znajomosci, stalam sie otwarta na innych. Od kilku lat krązył w mojej glowie pewien pomysł, który chcialam zrealizowac ale jak na wstępie napisalam, brak odwagi unimożliwil realizacje. To bylo dla mnie tylko i wyłącznie marzeniem. A marze od dziecka. No i w końcu zaczelam o tym poważnie myślec. Co ciekawe zainteresowalam tym pomyslem inne osoby, ktore w miedzy czasie poznalam. Nikomu wczesniej nie ujawnialam moich najskrytszych marzen. Moze niepotrzebnie, skoro spotkalam sie z dużym zainteresowaniem. Nieoczekiwanie marzenia zaczely sie urzeczywistniac. Zdolalam zarazic wiele osob moim pomyslem i po wielu rozmowach, dyskusjach rozpocząl sie proces tworzenia. Na efekty trzeba jeszcze poczekac ale jestem dobrej myśli. To wszysktona dzis. Tyle maialam ochote napisac. pa.

Gość h e h e :D
Powodzenia.

nie dziękuje :)

Gość Marecki28
Inne ochoty Cie nie nachodza? ;)

oczywiscie że nachodzą ale dzis mialam ochote popisac o tym co wyzej. Innym razem popisze o innych sferach życia.

Gość marietttaaaa32
super:) normalnie może i ja się jakoś zmotywuję do zmian... ostatnio to ciągle marudzę zamiast coś zrobić. Ale jak zwykle człowiek się obawia tego co nieznane. W każdym razie fajnie było to poczytać i daje do myślenia...:) powodzenia i pozdrawiam:)

Gość Marecki28
A nie masz ochoty sie zaczernic? - fajnie sie czytalo o Twojej ochocie, zatem naszla mnie ochota, zeby poczytac takze o innych ochotach, ale boje sie, ze znikniesz w tlumie :( Chociaz pewnie ... i tak sie Ciebie rozpozna, po ... specyficznym tonie wypowiedzi ;)

Gość pudlis
czy to wszystko przypadkiem nie leży w sferze twoich marzen? jakos konkretów brak..

dziękuje za komplement panie Marecki, w takim razien następnym razem dołącze do kolejnego opowiadania dedykacje dla Ciebie.

Gość Marecki28
Oj Ty, to teraz bede codziennie przegladal kazdy watek na forum :( Eh, pamietaj - to Ty wpedzilas mnie w uzaleznienie ;)

Gość pudlis
do marecki 28 co znaczy zaczernic?

Bede przykladem ;) Piszac na czarno rejestrujesz nick i posiadasz do niego haslo, zatem wiadomo, ze nikt sie nie podszyje. Aczkolwiek jest jedna metoda, gdzie zamiast l mozna uzywac duzego i ;) Klon - z l KIon - z i ;)

hehe...to ułatwie Ci zadanie w mój Pseudonim wpisze "dla Marecki28", będzie Ci łatwiej :). A teraz życze dobrej nocki.

Gość pudlis
poczytam jeszcze trochę i zdecyduję czy zaczernic:-))