Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wkur-rzona na maxa

ubezpieczenie samochodu - SZOK!!!

Polecane posty

Gość wkur-rzona na maxa

za ubezpieczenie VW BORA z 99 r płacę rocznie 1200zł!!! To jest jakaś masakra po prostu :(

Gość mam ten sam samochód
i ten sam problem 🖐️

Gość wkur-rzona na maxa
w czym ubezpieczasz??

Gość wkur-rzona na maxa
samochód wart 14 tys... dla porównania dom ubezpieczony na 200tys w tej samej firmie to roczna składka rzędu 280zł - nie wiadomo czy się śmiać czy płakać

mieszkam z mezem w duzym miescie, ale moj maz pochodzi z malego miasta ok 100 km od nas, nadal jest tam zameldowany i tego nie zmianiamy bo dzieki temu mamy znizke ok 500 zl na ubezpieczenie - a mamy 2 samochody wiec sie oplaca. jestem ciekawa jak rozwiaza ten problem kiedy nie bedzie trzeba sie meldowac nigdzie (jak to jest w projekcie)

Gość wkur-rzona na maxa
i wiecie co? Wszystko dlatego, że nie nie mamy skończonych 25 lat, więc płacimy 80% więcej - no kur.... kto te przepisy wymyślił????

Gość wkur-rzona na maxa
ale my właśnie mieszkamy w małym mieście!!!

Gość mam ten sam samochód
wkurzona a skad jestes?

Gość trompek
tyle samo wychodzi co miesieczne w PZU

Gość wkur-rzona na maxa
no tak tylko tu mamy razem ubezpieczony dom i samochód, więc z każdym rokiem będą nowe zniżki

Gość wkur-rzona na maxa
miesięczne w PZU - chyba trochę przesadziłeś

a nie mozecie wziasc znajemogo ze znizkami jak wspolwlasciciela - tzn glownego wlasciciela ??

Gość wkur-rzona na maxa
nie no jestem w szoku - rozumiem 400-500zł, ale 1200??? I to już po jakiś tam zniżkach

Gość wkur-rzona na maxa
mieliśmy wziąć ojca, ale teraz już za późno, bo umowa spisana i zarejestrowany itd

Gość trompek
nie przeasdzilem, chodzilo mi o to, ze w pzu placisz stala stawke miesieczna i wychodzi za rok 1200pln

mozna przerejestrowac - to beda mneijsze koszty niz placenie co roku wyzszego ubezpieczenia no i nie wszystkie firmy ubezpieczeniowe maja to ograniczenie wiekowe - bo ostatnio udowodnili, ze to jest lamanie prawa i sie z tego wycofuja

Gość wkur-rzona na maxa
no w tych co się dowiedzieliśmy to wszystkie mają... eh, teraz już po ptokach, już nie będziemy wszystkiego odkręcać, ale dla mnie to niezrozumiałe

Gość energiaa
Jeśli to jest składka z AC to nie jest dużo wbrew pozorom.

Gość gagaggaagag
a jaka pojemnosc silnika>

Gość pooddnoszee
pzu jest złodziejsko drogie... sptawdż w mtu

Gość wkur-rzona na maxa
pojemność 3 litry :(

Gość mmmmmmddd
Ja mam samochód poj.1,3 z '98r. Obydwoje z mężem mamy powyzej 25 lat, prawo jazdy ja mam od 6 lat, mąż od 2. Ubezpieczamy samochód od kilku lat w tej samej firmie (prawie od 4), jedyną wzwyżkę jaką mamy to płatność w 2 ratach - jest to ok +10%. Niestety firma lub "ktoś" "wrobił" nas przy płatności pod koniec zeszłego roku w stłuczkę której nie było - dowiedzieliśmy się o tym przy placeniu że mamy dodatkowe +10% za wypadek - SZOK ! Do tej pory firma nas olewa i nie chce tego wyjaśnieć - znamy tylko date niby wypadku ehh Faktem jest że za samochód zapłaciliśmy prawie 800zł - uważam że to bardzo dużo za malutki samochodzić o wartości rynkowej ok 3-4tys zł.

Gość Mdmfghd
800 zl za 1.3 ale znizki jakie macie? 60%? jak 60% to strasznie duzo. Ja za 1.3 bez znizek majac mniej niz 26 lat placilem 1000 zl.

Gość mmmmmmddd
Napisałam że mamy tylko wzwyżke więc zniżek nie ma. Chociaż też jest dziwne że wogóle do tej pory nie dali nam ani jednej zniżki - firma HDI. Szczerze to jestem coraz mniej przekonana do tej formy ale jak patrzyłam na inne firmy to tu jest jednak najtaniej, w innych firmach płacilibyśmy (bez zwyżek i zniżek) ok 1200-1400zł np. w Liberty Direct.