Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamili

moje dziecko nie ma babci - choć ma dwie :(

Polecane posty

Gość mamili

pokrótce: jedna mieszka daleko, druga tuż obok, ale obie się wypięły. Każda z nich ma "swoje" wnuczki, a moja córka jest sama... problem jest taki, że mała tęskni za tą, którą bardziej zna, ciągle woła baba, baba - a mnie pęka serce :( przez to mam do nich ogromny żal. Co z tym zrobić? Dlaczego nie rozumieją, że są ważne dla dziecka???

Gość na przykład
eeeeeeeeeeeeeeetam, nie przesadzaj, moje tez nie miało, bo babcie miały swoje sprawy. Da się z tym żyć

Gość mamili
właśnie nie wiem... mnie to bardzo boli, bo widzę, jak troszczą się o inne wnuki. Po prostu szlag mnie trafia prawdę mówiąc :( kupują im zabawki, zabierają na wycieczki... przecież, nawet jeśli to ja jestem powodem - dlaczego ma cierpieć dziecko???

moje dziecko ma 1 babcie - ale ma 2 :( z jedna mieszkamy razem jest cudowna pomoze przy dziecku i wszystko , a druga mieszka okolo 10 km od nas i widziala wnuczka tylko jeden jedyny raz i tez mi jest bardzo smutno:(

Gość mamili
boli mnie to tym bardziej, że doskonale pamiętam, jak ważne były dla mnie moje babcie. Zastanawiam się nawet, czy nie poszukać jakiejś zastępczej babci. Co o tym myślicie? Może ktoś tak ma?

no cóż, tak bywa. najważniejsze jest jednak, że ma kochających rodziców prawda? nie martwcie się dziewczyny. Życie nie kończy się na babciach :) choć nie powiem- żal takiego malucha jak tęskni...

Gość natalka25
ja mam babcie za sniana jak pytam czy popilnuje moich dzieci a jej wnuczat to nic nie odpowiada a jak powiem ze dam jej za to kase lub kupie jej papierosy to popilnuje. Niecierpie jej jest fałszywa i zaklamana kiedys zostawilam otwarte drzwi od domu a ona mi po szafach patrzyla co mam. Mojd dzieci jej nielubia (moja teściowa) zato kochaja druga babcie moja mame z wzajemnoscia

Gość prt scr sys rq
a dlaczego sie wypiely? w koncu jedna z nich to twoja mama-macie jakis konflikt czy co?

Gość natalka25
ja mam babcie za sniana jak pytam czy popilnuje moich dzieci a jej wnuczat to nic nie odpowiada a jak powiem ze dam jej za to kase lub kupie jej papierosy to popilnuje. Niecierpie jej jest fałszywa i zaklamana kiedys zostawilam otwarte drzwi od domu a ona mi po szafach patrzyla co mam. Mojd dzieci jej nielubia (moja teściowa) zato kochaja druga babcie moja mame z wzajemnoscia

Gość lakakak
ta, bo chcecie mieć darmową opiekę do dzieci i jeszcze jak kupuje to już dobrze. Wy tylko liczycie jaka macie korzyść z posiadania babc, co za malpy, narodzą a później narzekają.

Gość lokalna żuleria
pociesz sie ze kiedy trzeba bedzie im doope obmywac wtedy tez powiesz ze masz swoje sprawy. mam nadzieje ze pomoglo choc troche

Gość glupi malpiszonieeee
dupę to babcia podcierała swoim dzieciom, a wnukom nie musi, od bawienia, niańczenia i opieką są rodziceeeee, rodziceccc, jak sobie nie daja rady to po cholerę robią dzieci, niech żrą prochy jeden po drugim jak sie im chce seksu

Gość do lokalna żuleria
a jak nie bedą wymagały podcierania, bo np. moja babcia umarła we śnie, chodząc do ostatniej chwili i nie wymagała opieki. Skąd wiesz, zę będą wszystkie babcie będa wymagać podcierania dupy. moze szybciej tobie trzeba bedzie dupę podcierać

Gość moje dzieci mają dwie babcie
i dwóch dziadków. jedna babcia super, mieszka po sąsiedzku, druga daleko, ale jest w miarę zainteresowana, choć chwilami mało odpowiedzialna (np. zabawki od 14 lat dla 4 latka, lub przywiezienie ze sobą chorej innej wnuczki i zarażenie moich dzieci, w tym maleństwa, czego nie mogę jej wybaczyć, bo moje dzieci przez nią cierpią, a ja nie śpię po nocach). Z dziadkami jest jeszcze większy kontrast. Jeden uwielbia wnuki i przychyliłby im nieba, a drugi nie interesuje się wcale. Wnuków nie widział nigdy, nie rozmawiał z nimi i nie przejawia żadnego zainteresowania.