Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ilovechocolatex333

ZŁAMANE ?

Polecane posty

Gość ilovechocolatex333

czy to złamanie ? - upadłam na dłoń (wczoraj) nie mogę ruszac nadgarstkiem a gdy już to robię, cholernie mnie to boli.. boli mnie cała dłoń, nadgarstek, i wszystkie palce (najbardziej kciuk, lewa ręka) już tą rękę kiedyś złamałam (kość ramieniowa) ból promieniuje do łokcia, dzis już 2 dzien po tym śmiesznym " incydencie " .. ręka jest nadal spuchnięta ( w okolicach kciuka ) mam nadzieje że mi pomożecie, z góry dziękuje :) + mam kruche kości.. pierwszym razem gdy złamałam rękę nic na to nie wskazywało.. z palcem było podobnie, tyle że objawy takie jak teraz.. to kość łódeczkowata?

Gość lopae
to nie złamanie. to już śmierć po ciebie przyszła i w sumie to dobrze

Gość najważniejsza to zaradność
a na co ty czekasz zamiast lecieć na pogotowie do chirurga??? Czekasz aż samo się zrośnie? Nie radzę, bo połamią jeszcze raz, żeby dobrze ułozyć kości. Na pogotowie leć

Gość Fafinette
a zrobiłaś już test ciążowy?

Na Wf w dniu 9 grudnia zrobiłam sobie "coś" w lewą rękę. Bolał mnie strasznie kciuk.Poszłam do szpitala, tam zrobili mi zdjęcie rtg i nic nie stwierdzili. Powiedzieli mi że to mocne stłuczenie palca i mogą mi założyć usztywnienie. Podczas czekania pod gipsownią lekarka podeszła do mnie i powiedziała że dopatrzyli się pęknięcia kości łódeczkowatej. Ręka w szynę i za 10 dni do chirurga na kontrolę. Chirurg zdjął szynę i kazał nosić opaskę elastyczna i smarować Altacetem.Moje pytania brzmią : jak długo mam ta opaskę nosić? czy konieczna jest jeszcze wizyta kontrolna? ręka mnie jeszcze boli przy jakieś intensywnej pracy . Skąd mam wiedzieć czy ręka jest juz zdrowa?

Gość
takie pytania zadawaj lekarzowi ;)

wiem ale myślałam że ktoś może miał podobny problem i wie jak postępować. Tak się złożyło że to moje pierwsze złamanie.

Gość rozmus
przypadek autorki nazwałbym tak : czy wiecie dlaczego kura ma jeden zwój mózgowy a kobieta ma dwa ? - żeby kobieta nie biegała z gołym tyłkiem obsrywając podwórko :)