Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo przyszła mamma

Imię Florian, czy na prawdę jes takie udziwnione?

Polecane posty

Tak mi się bardzo podoba,a rodzina twierdzi, że skrzywdzę dziecko. A przecież teraz tyle Leonów i innych. Czy na prawdę Florian jest takie paskudne?

Gość buzzasss
chuujowe na maksa

Gość marulina
Może paskudne to to imię nie jest, ale mi się tylko kojarzy z brzydką koleżanką która miała tak na nazwisko, bleh. To tylko moje odczucia na temat tego imienia, Ty oczywiście zrób jak uważasz :)

Gość razdwatrzyyyy
Takie sobie. Ale jak Tobie się podoba to daj bo Ty będziesz go wołać najczęściej. To Twoje dziecko i Ty je musisz urodzić i razem z mężem wychować. A mężowi się podoba? Natomiast nie rozumiem dlaczego piszesz że jest tyle Leonów i innych? Imię Leon jest bardzo ładne i nie powinnaś tak pisać bo zachowujesz się tak samo jak Twoja rodzina wybrzydzając na imię Florian!

Napisałam o tych leonach bo jeszcze kilka lat temu to imię nie było wcale popularne a teraz jest małych Leonków pełno. O to mi chodziło, a nie o to czy ładne czy też nie. Mężowi się Florek podoba.

Florian może nie ejst bardzo udziwnione ale nie podoba mi się. a już szczególnie zdrobnienie Florek - jakieś mało męskie jak dla mnie juz wolę Leonów czy Tymonów

nie pytaj o zdanie, jesli Ci sie podoba to jest to najwazniejsze. Rodzina na pewno to zaakceptuje jak sie Maly urodzi i nie bedzie sobie wyobrazala,ze mogl miec inaczej na imie :)

Gość I'm
Ja mam na imie Florian i kocham moje imie, zyje na zachodzie i kazdemu sie podoba moje imie, na zachodzie zdrobnieniem od Florian jest FLO. Juz od malego bylem dla kazdego Flo. W Polsce na jakis florek bym wogole nie zaaregawal.

Jestem w ciąży i myślę właśnie nad imieniem. Podoba mi się Florian, ale obawiam się że dzieci będą go przezywać Florek. A florek już mi się źle kojarzy. Poza tym sama nie mogę dojść jakbym takiego bobaska nazywała, floruś? Nie , nie podobają mi się skróty, choć dla dorosłego już faceta pasuje i imię jak najbardziej ładne.

haha to chyba nawet mój temat jak jeszcze nie wiedzialam czy Zosia jest Zosią czy chłopcem i szukaliśmy fajnych nieoklepanych imion dla chlopca. Mial być Florian lub Kajetan :D Ale jak rodzinka uslyszala nasze propozycje to się wszyscy modlili o dziewczynkę :D:D:D A moim zdaniem Florian fajne i Florek też! :D Ale Kajtek lepsze :) Tak czy siak my mamy Zosie więc los sam zdecydował :D

Gość skąd ja to znam
moze nie udziwnione ale dla mnie zbyt uświęcone;)kojarzy mi się tylko ze św.Florianem

Gość do eliszeba
moj kot ma tak na imie

Gość burza mozgu
Wkurzaja mnie teksty " bo skrzywdzisz dziecko tym imieniem" . Jak bys dala na imie patelnia albo grabki to pewnie bys skrzywdzila. Jest to normalne imie. Jednym sie podoba innym nie. 40 czy 50 lat temu udziwnionym imieniem pewnie byl aleksander. Imie osobiscie bardziej podoba mi sie niz leon czy fabian. Wam ma sie podobac a nie otoczeniu.

Gość gość
Dokladnie-imie normalne,a te piszace o krzywdzeniu dziecka z powodu tego- i nie tylko- imienia-niezbyt normalne :D

fatalne imię, trauma dla dziecka już zanim zacznie ogarniać ten proceder. z takim imieniem nic tylko zostać gejem.

Gość gość
do wyzej-a ty skad masz takie gejowskie skojarzenia,Dave?:D

Gość gość
A mi to Dave sie kojarzy z gejem,bo jest taki jeden piosenkarz we Francji...Dave .

Gość gość
Florian to moje imię. Noszę go po moim wujku , który zginął na początku wojny w bitwie pod Bydgoszczą.Jestem z tego imienia dumny.Żyję już długo bo 70 lat.Miałem i mam w życiu dużo szczęścia zawdzięczam to zapewne mojemu patronowi,pozdrawiam.

Gość gość
skrzywdzić dziecko można na wiele sposobów ale napewno nie imieniem polskim starym i jakże dostojnym,czy Jan jest ładniejsze??? Tymoteusz,Leon,Kamil,Jakub czy Donald... są to subiektywne odczucia każdego z nas i nikt nie ma prawa krytykować tego że np.ja dam na imię mojemu synkowi Florian a zdrobnienie Florek jest przepiękne... tak będę wołać i będę DUMNA! ilu z wypowiadających się tu podpisuje się pseudonimem i dlaczego??? tak swoją drogą ciekawe jak ma na imię ten"buzzass" który to tak pięknie opisał swoje odczucie:-) pozdrawiam Beata i Florian

Gość gość
Marian ładniejsze

Gość gość
Florian, Florek ...trochę mało męskie, kojarzy się z kwiatem, z czymś żeńskim. Ogólnie nie brzmi pejoratywnie, obraźliwie ale ja odbieram je jako mało męskie.

Gość gość
Imię jak imię nawet ładne ale inne niż niż Kubuś, Mikołaj, Sebuś, Bartuś więc jest na kafe: krzywdą, traumą, masakrą i patologią. Autorko nie pytaj na tym forum o imiona :)

Gość lealiwia
bardzo ładne imię :)

Gość gość 123456789
Florian ładne , ale Florek już nie bardzo . Jeśli Tobie się podoba to je wybierz ;) Twoje dziecko ! Ja chciałam dać córce na imię Inga , ale pół rodziny męża mnie wyśmiało .. :/ nie dałam ... lecz nie żałuję ;) wybrane imię pasuje do niej idealne ;)

Gość gość
mam kolege Floriana, wszyscy wolamy na niego Florian bo on nie l;ubi Florek,

Gość gość
Mieszkam w niemczech i moje dziedzko bedzie Florian,piekne nie mieckie imie skrot Flo,ale jaki florek? Polska i skroty Florian I basta.