Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niezapomnijmnie83

MYDLO!!!!!

Polecane posty

Gość niezapomnijmnie83

Hej! Z przyjaciolkami postanowilysmy zrobic mydlo wlasnej roboty tylko zastanawiam sie,czy moge dodac w bazie wodnej np.sok z wycisnietej cytryny lub pomaranczy zamiast wody czy zielonej herbaty... Ktos sie zna ????????? Prosze o odpowiedz. Dziekuje z gory :) Jak wyjda mydelka to podziele sie przepisami :) Pozdrawiam.

Gość ale chyba nie z ludzi
:-/

Gość niezapomnijmnie83
Z mojego sadelka by sie przydalo hehe.

Gość mydło wszystko umyje
nawet uszy i szyję!

Gość umyj kłaki
przepraszam ale skad masz skłądniki na mydło? to legalne?

Gość mydło wszystko umyje
mydło, mydło pachnące jak kwiatki na łące!

Gość niezapomnijmnie83
legalne, ale tylko z Żydów :)

Gość niezapomnijmnie83
widze,ze nikt nie ma pojecia :(( I prosze mi tu nie przypisywac wypowiedzi!! Tak to jest jak sie nicka nie zarezerwuje:P

Gość niezapomnijmnie83
:)))))))) Jak najbardziej legalne :) Skoro alkohol mozna robic na swoje potrzeby to dlaczego nie mydlo??????? :)

Gość alkoholu nie można sobie
a przynajmniej nie zgodnie z prawem

Gość mydlo jest zasadowe a sok
z pomaranczy kwasny, wiec na logike moga byc problemy.Moze olejek raczej, Na pewno w necie znajdziesz przepisy

Gość mydlo jest zasadowe a sok
i jasne,ze legalne, tak samo, jak robienie sobie kremow. Moj ojciec robil sobie niealergizujace mydlo

Gość umyj kłaki
ttaaa o zróbcie mi balsam po goleniu, szmpon do włosów i paste do zebów , zegnam

Gość niezapomnijmnie83
Podstawowy przepis to 3/4 szkl wody destylowanej lub mineralnej 3 szkl oliwy z oliwe ( moze byc inny tluszcz... olej roslinny,maslo kakaowe,olej kokosowy itp) Mozna je miksowac w dowolnych proporcjach tylko musi byc zachowana ilosc 3 szklanek. 64 gramy wodorotlenku sodu I GOTOWE! Moge podac wiecej szczegolow jak ktos chetny i podeslac linki ;) I faktycznie z tym kwasnym sokiem to moze nie wypalic ;) Dzieki za rozjasnienie :) Forma moze byc nawet plastikowe pudelko po masle,foremnki do piasku jak ktos ma dzieci...W domu tylko roi sie od form ;)

Gość niezapomnijmnie83
jest mnostwo przepisow na paste do zebow(np. wg pana Tombaka) i kremy do golenia :)))) A zaraz sobie zrobie szampon na wzmocnienei wlosow z soku z cytryny,wody i oliwy... Jesli ktos sie interesuje to wie;)

Gość ja jestem chetna na przepis
na mydlo ale Twoich nie znam :) ja tylko zbietam resztki starego mydla i gotuje razem

Gość ja jestem chetna na przepis
i gdzie sie kupuje wodorotlenek sodu ? ja wiem ze mozesz dodac olejki zapachowe ale malo zwlaszcza cynamon bo uczula

Gość niezapomnijmnie83
Kupilam na www.ebay.co.uk bo siedze w Angli ale mysle ze na allegro tez sie da... Wodorotlenek sodu to nic innego jak nasz KRET do przepychania rur kanalizacyjnych ;) Tylko nie znam jego skladu chemicznego wiec nie ryzykowalabym z dodawaniem tego do mydla bo moze to byc jakas mieszanka ... Linki tez mam po angielsku z youtuba bo po polsku tam byl tylko jeden filmik z tym podstawowym skladem co wyzej napisalam :) tu akurat mydlo lawendowe: http://www.youtube.com/watch?v=ghvQ4v_Fjrs To mi sie podoba :))) Sliczne i proste w wykonaniu i jak widac nawet folia kuchenna moze byc forma :) http://www.youtube.com/watch?v=9sK1VYcuzAs&feature=related

Gość niezapomnijmnie83
najprostrzym sposobem dla poczatkujacych moze byc po prostu roztopienie potarkowanego mydla w kostce! Tarkujemy je do garnuszka zanurzonego w wodzie w innym garnuszku troche wiekszym,zeby to nie bylo na bezposrednim ogniu bo sie przypali :( mieszamy az sie rozpusci i wtedy mozemy wrzucic kilka kropel oleju,lawendy.... Goraco polecam dodac zmielona kawe i wtedy mamy mydlo pilingujace i do tego usuwa toksyny ze skory;) Wlewamy do foremki np do cisteczek albo do wlasnorecznie zrobionej np takiej : http://www.youtube.com/watch?v=7fUnMprWsPM&feature=related Mysle,ze to kawalek plastikowej tuby owinietej folia i scisniete gumnka :)

Gość niezapomnijmnie83
i jak to na youtubie z prawej strony mamy mnostwo linkow!! Nic tylko ogladac! :)

Gość niezapomnijmnie83
Wsadzilam sobie w dupe to mydlo i mi sie podoba :D

Gość niezapomnijmnie83
co za kretyn sie podszywa sory