Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martamilos

Powodzianie z BOGATYNI

Polecane posty

Gość martamilos

Dokładnie 7 sierpnia, Bogatynię nawiedziła powódź, która sprawiła, iż to niegdyś (dość) ładne miasteczko zmieniło się bardzo ale na niekorzyść. Drogi wyglądają jak po wybuchu bomb, w wielu miejscach nie ma przejazdu lub jest bardzo utrudniony. Rzeka pełna gruzu i śmieci różnego rodzaju i pochodzenia. Dopóki było wojsko, widać było jakieś ożywienie ale dziś można liczyć tylko na siebie, ewentualnie na pomoc niektórych zakładów, które starają się przywrócić ład. "Powodzianie" zostali zakwaterowani w jednym miejscu, gdzie tylko jeden Bóg wie, co tam się dzieje(Policja umywa ręce). Nie chcę wrzucać wszystkich do jednego worka ale niektórym bardzo poprawił się byt. Pomoc płynie szerokim strumieniem ale czy wystarczy dać komuś pralkę, telewizor, kanapę i komputer? Takiego sprzętu niektórzy nie mieli i nie widzieli a niektórzy nim dostaną, to już go przehandlują. Są też tacy, którzy dorabiają do tego, co otrzymali. Zorganizowane akcje na sklepy i stoiska handlowe. Z tego, co wiem, to w Bogatyni jest monitoring ale czy to aby nie atrapy? Nie dajmy się nabrać na to, co widzieliśmy w telewizji!!! Są porządni ludzie, którzy stracili swój dobytek (i oni nie otrzymali żadnej konkretnej pomocy) ale większość, to patologia, która powinna wziąć się za pracę! Byłam tam niedawno... Nic się tam nie dzieje a są miejsca, którymi strach chodzić nawet w dzień...

Gość rolnik ze Sandomirza
mie zaloło pńć rozy tygo roku.Rybów bez te wode mioł ile chcioł. Z MOPSu przypłyneli pontonem,to mi ino słoik śledziów w łoccie doli,a jo pod bimber,to moge ino w oleju,to ich kłonicom pognoł,tfu psiekrwie namolne!