Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość diana866

Moja trzyletnia córeczka nie wykazuje chęci nauki :(

Polecane posty

Gość diana866

Witam, mam pewien problem z moją trzyletnią córeczką. Mianowicie w domku jestem calymi dniami sama , mąż pracuje mam jeszcze 10-miesięcznego synka i jak każda z was zna z własnego doświadczenia wiele domowych obowiązków nie tłumacze się naświetlam sytuacje. Martwie się że mój brak czasu może sie odbić na córeczce :( nie bede się rozpisywać na temat co już potrafi bo jest tego wiele ale skupie się na moich obawach. Czytam często fora tej strony i z tego co piszecie dzieci trzy letnie potrafią wiekszość literek, liczb :( moja niestety opiera mi sie a naprawde nie zmuszam jej do niczego... w formie zabawy próbuje stopniowo nauczyc ja tych liczb i nic... a próbowałam naprawde wszystkiego... na dworze liczymy drzewka, kotki, pieski itp... śpiewam jej piosenki, czytam o liczbach.. oglada bajeczke tematyczna i naprawde nic :( a o literkach nie wspomne, ma mnustwo zabawek edukacyjnych jednak woli zabawe klockami. jestem zaskoczona ponieważ pamieta zdarzenia gdy miala 1,5 roku pięknie opowiada o wszystkim co kiedyś jej sie przytrafiło pamięciowo jest naprawde super... mogę powiedzieć jej o czymś ona będzie to pamiętała i przy nadarzającej sie okazji pochwali sie informacja i na dlugo ją utrwala.. prosze poradzcie mi coś :( i prosze tych "pomocnych" co tylko wchodzą tu by krytykować o zachowanie mądrości dla siebie !

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować