Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana mama

kiedy dziecku wychodzą zęby 6stki?

Polecane posty

Nie wprowadzaj kobiety w błąd, bo się zestresuje niepotrzebnie. Szóstki w szóstym życia, ale może być też później:-))) Wtedy, gdy zaczynają rosnąć stałe zęby. Mlecznych jest tylko 20, po 10 w łuku, po 5 z każdej strony:-))) Moja córa ma skończone 6 lat, a jeszcze nie ma. Ale moim dzieciom późno wymieniają się zęby. Dwunastolatek ma jeszcze sporo mlecznych.

Gość dziewczyno.....
tylko na stronce pokazuje kiedy jakie ząbki sie wyżynają do 5-tek a nie 6-tek ;) więc owszem między 20-30 miesiącem wyżynają się ale 5 !! nie 6-tki

wiem tylko tyle ,ze 6tki są już stałe?

Przecież napisałam, że szóstki wyrzynają się w wieku około 6 lat, ale dzieci są różne i jedne mogą mieć szóstki już w wieku 5 lat, a inne dopiero po skończeniu 7 lat.

Gość a moj ma 2 latka
i szostka na dole mu wyszla,malo tego jak mial 5 miesiecy wyszly mu 5 na dole meczyl sie bidulek strasznie z tymi zabkami od samego poczatku,a musze zaznaczyc ze pierwszego zabka dostal jak mial skonczone 3 miesiace

Gość dziewczyno.....
zgadzam sie z Znów Mamą - bo ma rację

Gość dziewczyno.....
każde dziecko jest inne , tak samo jak my przecież się różnimy są grubi i chodzi , są niscy i wysocy... tak samo dzieci jedne będzie siedziało jak ma 4 mc a inne usiądzie samo w 9

dziekuje slicznie za odpowiedzi jeszcze tylko zapytam - idą na raty czy równoczesnie czy to tez sprawa indywidualna?

Gość aga28770
Zgadza sie, kazde dziecko przechodzi zabkowanir inaczej i w innym wieku. Pierwszy zabek u mojego synka wyszedl w 7 tygodniu teraz ma 22 miesiace i 22 zabki,dwie szostki i 3 juz zaczyna sie wyzynac.

Gość gość
Moj syn ma 2,5 roku i juz dwie szostki teraz wychodzi nastepna. Strasznie zle to znosi.