Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedoinformowana mama

zmyślanie przez dziecko-zaprzeczenia -jak to przetrwac?

Polecane posty

ma 4ry latka -umie dodowac do 10ciu odejmowac zna wierszyki piosenki ale co sie o niezmysla to masakra podam mu obiad a on mówi ze nie ma obiadu zeby mu zrobic i tak mnie przestawia jak przyjde z pracy to sie pyta kogos z domowników kiedy przyjde chociaz juz jestem przekorny? w przedszkolu ok -panie sie nie skarżą jak z nim postępowac?

Gość dsfdgfdsgg
Jeb.nij mu w łeb to może się wkońcu przestawi;)

Gość nie zwracaj na to uwagi
to przestanie

Gość to powszechne, przeczekaj i
tyle... jak chcesz wiedziec wiecej to skorzystaj z wyszukiwarki, bo pamietam ze kilka miesiecy temu byl identyczny temat i dziecko nawet identyczne teksty mowilo jak twoje, jak ojciec wracal z pracy :)

Cóż..jest na tyle bystry że potrafi cię wyprowadzić z równowagi i to w jaki dyplomacki sposób;). Nie reaguj na taką manipulację i nie pokazuj zdrnerwowania bo najwyraźniej o to mu chodzi , chce zwrócić na siebie uwagę. Ja zrobiłabym tak że pomimo że nie dostał jeszcze obiadu wmawiałabym mu że owszem już go dostał i nawet mu smakowało:D ciekawa jestem jak zareagowałby na to taki 4 latek który potrafi jak widać świetnie myśleć a potem kiedy obraziłby się zqa ten numer powiedziałabym mu dlaczego tak zrobiłam i że to nie miło tak robić nawzajem.

Gość to powszechne, przeczekaj i
hehe :) to w starym watku padla podobna sugestia, ze jak dziecko zaptrzeczy ze nie ma taty, kiedy taka juz wrocil z pracy, to mama miala powiedziec tak: 'a wlasnie ze jest i zaraz bedzie cie laskotal!' :D i tedy tata musi zaczac laskotac malucha tak zeby ten ledwo wytrzymywal ze smiechu, albo tak: 'a wlasnie ze tata jest i cos dla ciebie przyniosl, ale jak mowisz ze go nie ma to najwyzej nie dowiesz sie co i nie dostaniesz...' :) i wtedy maluch jak jest pazerny na niespodzianki zacznie swirowac i wszystko odkrecac byle zobaczyc co tata mu przyniosl.