Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nienawidzę bieli...

wszędzie o tej bialaczce-już dostaję ze strach na głowę:(

Polecane posty

Gość nienawidzę bieli...
no ja myślę, ze nowotwory były zawsze ale tu chodzi o skalę tego zjawiska....to jest nasza cena z a rozwój cywilizacji, będzie coraz więcej raków

Gość herculesowu
w ogóle lepiej takich szczepien nie robić jedynie te podstawowe co w szkołach każą albo wtedy kiedy naprawdę trzeba

Gość gryczka
No, ja się staram od jakiegoś czasu szczepień unikać. Trochę mnie przeraża, że moje dziecko jak tylko się urodzi, na milion róznych rzeczy będę musiała zaszczepić, ten wykaz obowiązkowych szczepień jest masakryczny :-o

Gość nienawidzę bieli...
ja też tak uważam. przeraz mnie że nawet niemowlaki zaraz po urodzeniu szczepią chooj wie czym:O a tak naprawdę rodzice nie wiedzą co tam jest, jakby zdawali sobie sprawę z tej rtęci, aluminium i nie wiadomo czego jeszcze to by się 2 razy zastanowili...na całym świecie są afery z tym szczepionkami

Gość gryczka
Niestety, niektóre szczepienia są obowiązkowe. Nie wiem szczerze mówiąc jakie są konsekwencje za niestawienie się z dzieckiem na szczepienie... ?

Gość nienawidzę bieli...
gryczka dokładnie, ostatnio słyszałam w radiu że rodzice się buntują przeciwko tym szczepieniom bo sie dużo złego słyszy o ich szkodliwości itd i straszą ich sanepidem:O ja tam zanim zaszczepię dziecko to się 100razy zastanowię...

Gość nienawidzę bieli...
ponoć straszą sanepidem, ale oni gówno mogą rodzicom zrobić, i wiele rodziców albo w ogóle nie szczepi dzieci albo odwleka to ile sie da. tyle wiem

Gość gryczka
:-) Ja też. Nie wiadomo jakie są długoterminowe konsekwencje tych szczepień. Oczywiście wiele z nich może nie mieć żadnego związku z późniejszymi nowotworami, ale nic nie wiadomo. Lepiej to ograniczyć w miarę możliwości.

Gość nienawidzę bieli...
no ponoć ta szczepionka MMR 9jakieś 3 w 1 chyba) wywołuje autyzm i rodzice nie chcą szczepić nią dzieci i jest woja z przychodniami:D

Gość #[]#
jest takieforum rodziców,którzy nie szczepią dzieci,albo nie szczepią na wszystko. www.szczepienia.org.pl

Gość nienawidzę bieli...
no to jest dość kontrowersyjna sprawa bo do tej pory nikt o nic nie pytał i sobie w najlepsze szczepili...a teraz coraz więcej wątpliwości i pytań sie pojawia o zasadność i bezpieczeństwo szczepionek...

Gość abecdefghijklłm
ja nie szczepię swojego dziecka. Dostało tylko w szpitalu przy urodzeniu te shity i wiecej nie pozwolę.

Gość nienawidzę bieli...
abe...a jak wygląda sprawa w przychodni, jak się nie stawiasz na szczepienia? ścigają Cię potem?

Gość abecdefghijklłm
zabralam karte szczepień i tyle :)

Gość gryczka
Można tak?:-D

Gość abecdefghijklłm
a to forum wyzej zalinkowane jest rzeczywiscie świetne.Mają tam dwie prawniczki i fajnie doradzają.

Gość abecdefghijklłm
jak się zmienia miejsce zamieszkania, to można...;)

Gość nienawidzę bieli...
ale opisz dokładnie jak to wyglądalo...myślę ze wielu rodziców z tego skorzysta...

Gość abecdefghijklłm
normalnie,idziesz i mówizs,że za pare dni wyjedzasz do ...Anglii i potrzeujesz karte , bo zamierzasz kontynuować szczepienia. W tym pojebanym i skorumpowanym kraju inaczej sie nie da. Pani robi adnotacjęi to w zasadzie wszystko.

Gość gryczka
No dobrze, ale jeśli w rzeczywistości nie wyjeżdżasz? Przecież gdzieś dziecko musi do lekarza chodzić. Zarejestruje się je i zapytają o kartę szczepień albo założą nową, nie?

Gość abecdefghijklłm
prywatnie

Gość nienawidzę bieli...
no właśnie...

Gość gryczka
I naprawdę nikt się nie zainteresuje tym?

Gość nienawidzę bieli...
a prywatnie nie pytają o szczepienia? chyba każdy pediatra o to pyta... p.s a co Cie skłoniło do decyzji by nie szczepić dziecka?

Gość abecdefghijklłm
bozen79 to któraś z Was? ;)

Gość abecdefghijklłm
nie kazdy.Prywatnie to nikogo nie interesuje.

Gość nienawidzę bieli...
jaka bożen? ale nie napisałaś mi co Cie skłoniło do takiej decyzji-mnie to ciekawi:) aha a co być powiedziała lekarzowi ktory by jednak spytał o szczepienia...

Gość abecdefghijklłm
coraz wiecej lekarzy rozumie taką świadomą decyzję rodzica i niektórzy przyznają,że też nie szczepią swoich dzieci. Dużo wiem na temat szczepieńi chorób p.którym są stosowane. Wiem,że mogą przyniesc więcej strat niż korzysci...

Gość nienawidzę bieli...
dużo znasz takich rodziców?

Gość abecdefghijklłm
dużo :)