Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość camiiiiii

niedosluch

Polecane posty

Gość camiiiiii

czesc moje dziecko 5 lat mialo w przedszkolu przeprowadzane badanie sluchu i cos nie zabardzo wyszlo mam skierowanie na badanie w poradnii wyszlo ze 30 na jedno 40 na drugie nie mam pojecia o co chodzi to sa decybele? czy to duzo czy ktos byl w podobnej sytuacji? poradzcie bo panikuje corka slyszy dobrze moim zdaniem

Gość moze byc 989
moze byc ze ma 30% ubytku w jednym uchu i 40% w drugim, i Twoim zdaniem moze slyszec dobrze bo juz nauczylas sie mowic do niej glosniej i nie przeszkadza Ci glosno chodzacy TV.

Gość camiiiiii
nikt w domu nie mowi glosno ani tv nie nastawia glosno jak w maju tego roku miala usuwany 3 migdal i 2 boczne podcinane wteczas miala niedosluch i bylo to widac i slychac wyraznie co i co tylko okazalo sie ze miala plyny w uszkach zostaly przy zabiegu odciagniete chodze do dobrego otolaryngologa i po zabiegu miala sprawdzany sluch i cisnienie w uszach wszystko ok ostatnie badanie bylo na koniec sierpnia wszystko ok a tu cos nie tak??????? sa moze mamy z dziecmi z niedosluchem jak to u was wyszlo jak leczycie swoje dzieci???????????

Gość asaasasasa
ja tez mam niedosłuch jednego ucha, wyszło przypadkiem to znaczy w trakcie obserwacji rodziców, bo jak rozmawiałam będąc nad morzem przy sztormie (jak było dość głośno) to przeskakiwałam z drugiej strony osoby mówiacej i to zaniepokoiło moich rodziców. Wyszedł niedosłuch ucha prawego - ale szczerze mówiąc na co dzień tego w ogóle nie odczuwam, bo jeśli takie coś zdarza się dziecku to natura sama wyrównuje i jak miałam badania robione, to na lewe ucho słyszę lepiej niż przeciętny człowiek. Jeśli nic nie zauważasz to pewnie jest to lekki niedosłuch i nie masz się czym martwić. Trzeba tylko uważać na infekcje uszu i świnkę, bo to może pogarszać słuch i nie słuchać ogólnie głośnej muzyki. Poza tym będzie dobrze i nie ma czym się przejmować :-)

Gość camiiiiii
dziekuje tobie za odpowiedz czy przy lekkim niedosluchu nosi sie aparat? jeszcze jedna sprawa nasz lek otolaryngolog nie stwierdzil zadnych nieprawidlowosci w uszkach w calej budowie jedynie lekki zwerzenie w prawym uszku nawet jak miala badania to grzybka nie mogli dopasowac bo ma maly otwor ale poza tym nic nie widzi zlego ze wszystko jest prawidlowe

Gość asaasasasa
nie!!! chociaż wiadomo, ze małym dzieciom chcą wciskać - mnie z opowiadać rodziców wiem że też chcieli dać aparat, zwłaszcza, że miałam 3 latka i nie bardzo rozmumiałam te badania, pokręciłam coś i wyszło, że ja w ogole nie słyszę!! paranoja ale moze też inne czasy były, chociaż badania miałam w Centrum zdrowia dziecka robione 20-scia parę lat temu. Myślę, że musicie intuicyjnie i racjonalnie patrzeć, jak mała dobrze słyszy- wy nie widzicie, żeby miała jakieś problemy - a to Wy ją najlepiej znacie, to nie zgadzajcie się na aparat, niech ćwiczy uszko!!! ja naprawdę dzięki temu być może mam tą wadę wyrównaną bo lepiej jak juz pisałam na lewe słyszę. Obserwujcie małą i jak nie ma problemów z komunikacją, wymową to bądźcie spokojnie i uśmiechnięci to najważniejsze dla dzieci - szczęśliwi rodzice i naprawdę to NIC strasznego, póki nie widzicie że coś się dzieje to nie stresujcie dziecka! Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!!!!!

Gość camiiiiii
u logopedy tez byla i nic nie stwierdzila rozwija sie prawidlowo mowa prawidlowa wiec pewnie jak by cos bylo nie tak to by nasz otolaryngolog cos powiedzial pewnie wiec daje sobie spokuj dziekuje tobie jeszcze raz za odp i pozdrawiam :)))))