Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie chce źle znowu wybrać

Możecie pomóc mi wybrać imie dla córeczki?

Polecane posty

Gość milenkaaaaaaaaaaa
Milena,Ksenia,Lidia,Lena

Gość dgtfjhfjgg
Jesli nei chcesz skrzywdzic dziecka: - nie dawaj imion staroswieckich typu: Stanisława, Wiesława, Janina, Helena - dla Ciebie to bedzie mała stasia, wiesia, janeczka i helenka, ale pomysl o tym jak dziecko podrosnie - nie dawaj imion wymyslnych typu Jessica, Pamela, Luiza, Nikola - to zajezdza wioska - nie dawaj na imie Maria, Zuzia - znam kilka osob o tym imieniu i zadna nie przedstawia sie jako Maria tylko raczej Majka, Mery, Maja itp. Dla Ciebie mala marysia bedzie slodka , ale jak dorosnie bedzie sie imienia wstydzic. To samo zuzia - mala zuzia jest slodka ale do doroslej glupio mowic Zuzia - nie dawaj na imie Julia i Wiktoria, Oliwia - to chyba 3 najpopularniejsze obecnie Mnie podobaja sie imiona typu: daria, dagmara, inga, kamila, julita. Stosunkowo malo szkodliwe sa tez imiona typu Ania, Asia, Malgosia, Ola - pospolite ale dziecku krzywdy nie zrobisz.

Ada, Adriana, Alicja, Amanda, Antonia, Antonina, Berenika, Bianka, Dagmara, Diana, Daniela, Dorota, Eliza, Ewa, Helena, Jasmina, Joanna, Judyta, Kalina, Kaja, Kasia, Klara, Kornelia, Ksenia, Lea, Layla, Leonia, Liwia, Łucja, Liliana, Matylda, Marta, Michalina, Michaela, Monika, Natasza, Paulina, Olimpia, Pola, Róża, Sabina, Sandra, Stefania może napisz swoje typy bedzie łatwiej doradzić

a np Blanka Natalia albo Hania?

Gość dgtfjhfjgg
Natalia ok, Blanka podchodzi troche pod Pamele/Jessice ale nie no tez jest ok nawet ladne, Hania ujdzie (chociaz chyba lepiej po prostu Ania) Ale wszystkie 3 sa ok, dziecka nie skrzywdzisz

Gość dgtfjhfjgg
A i jeszcze Adriana i Diana mi sie tez podoba:)

A Kaja? Malwina?

Gość vbhjuioplkjn
Janka

Gość kokakola898
A może Iwonka :)

Natalie odradzam - bardzo popularna - miejsce 7 wśród nadań w 2009 roku Hania jak dla mnie za cukierkowate, poza tym zbyt podobne do oklepnaej Ani ; sama Hania także ostatnio dość czesta (miejsce 17) od Blanki wolę Biankę (blanka miejsce 50 w 2009roku) Kaja ok, jedyny minus za to, że ejst bardzo podobna do ogromnie popularnej Kai Malwina - może być (miejsce 48)

janka iwonka dorotka odpadaja. tak maja na imie moje ciotki znajome troszke te imiona wydawaja mi sie starodawne

Gość werfg88
Tekla, Kwiryna,Florentyna

Gość werfg88
albo Beatrycja

Gość wjbwuiiuwe
Agatka :)

Agatka ładne lepsze od tych kilku wymienionych przed nia:)

ma podobne do tych co ja pisałam kaja malwina natalia blanka hania i pare jeszcze innych ale i tak nie umiemy sie zdecydowac moze michalina albo kamila?

Gość rudy3434t340t3
Kafeteriana :P

no Michalina podoba mi się chyba najbardziej z wymienionych (miejsce 35 w ubiegłym roku) Kamila - może być ( miejsce 41) z twoich propozycji wybierałabym między Michalina a Kają

Gość samsunggts360
nie nadawaj zadnych imion baska czy maryska bo ja bym sie wstydzila takiego imienia moze np Lola czyli Loretta bardzo fajne mojej kolezanki sis takie ma i ja nwet nie wiedzialam ze to jej imie myslalam ze tylko taj na nia mowia @:P

Gość samsunggts360
albo LidkA

Gość mnie się podobają imiona
nie chce źle znowu wybrać "gdbysmy mieli syna to był by prosty wybór tylko miedzy michałem a filipem a jakie były by twoje typy?" Moje typy co do imion dla chłopca są bardzo rozległe- mnóstwo mi sie męskich imion podoba :) Igor, Cyprian, Sergiusz, Aleksander, Miłosz, Oskar, oj, długo by wymieniać :) Skoro masz długie nazwisko, to wg mnie imię musi być krótsze, ta Inga by pasowała albo Iga :) Kaja mi sie podoba, nawet Gaja też bardzo ładne, ale tak bym sie chyba jednak nie odważyła nazwać córki.... Maja- ładne, ale coraz wiecej tych Mai(chyba tak to sie odmienia?) Tak samo z Natalia- pracuje w przedszkolu i w tym roczniku są trzy Natalie, na 20 dzieci, nawet sie zastanawiałam co jest taki boom nagle na to imię...

luska.s - daj no jakiś link do tej listy popularnych imion jak możesz :) Bianka- też ładne, teraz zauważyłam tę propozycję Acha, na pewno nei dawaj Wiktoria- kiedyś mi sie to imię podobało, teraz.... Szkoda gadać, jak nie Oliwka to Wiktoria, Natalka, albo Nikola :P

Gość lola to dobre na pseudo
dla dziwki w agencji tow. daj jakies normalne imie ladnie brzmiace proste latwe do wymowienia , niespotykane i oryginalne ale nie wydziwione i nie osmieszajace.

Gość Oglądacie to? czy nie?
Pichka, Kafeterianna, Tzipka, Tzytza.

Dzięki :) Nikola dopiero na 10? Aż dziwne :P Albo Alan na 34....Przecież to też często nadawane imię ostatnio :o

Gość lilianna, letycja
Marika, Matylda, Arletta, Fabiola, Nina

Gość noto
Emilia tak bym dala mojej corce ,ale niestety mam chlopakow :-)