Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

TheEssence

Psycholog, porada

Polecane posty

Gość taa niedobra pupa
Tak, czasami mam taką nadwrażliwość, że aż się wzdrygam przy dźwiękach, ale teraz nie umiem sobie przypomnieć jakich to po prostu jest, znika i zapominam. Na dotyk reaguję tak, ze odskakuję. bo sa to klasyczne objawy autystyczne... Jest taka lekka odmiana autyzmy zwana Zespłem Aspergera. Ja właśnie to mam. Jest b. trudna do zdiagnozowania. Ale można znaleźć sporo w interecie o tym,.\\. Jest b. rozbudowane forum , jak sie wpisze w przeglądarkę Asperger i forum, to wyskakuje, tylko trzeba się zalogoować. Jest tamtez gdzieś test na Aspergera.

Gość taa niedobra pupa
Miałam prawie identyczny wypadek jak ty - też wstrząsnienie mózgu. Ale jakby ktoś mi zabronił mi jeździć to uciekłabym.... na koniu....:) Nie poddawaj się. Pieszo faktycznie ciężko, kup jakikolwiek rower, można już od 50 zł dostać uzywany byle jeździł... CZasemw tych stajniech trochę wykorzystują, ale nie wszystkie sa takie. W małych miejscowościach łatwiej znaleźć coś za pracę, bo jest mniej chętnych. A jakbyś miała np. kurs insstruktora to możesz jeszcze zarobić...

Gość taa niedobra pupa
A jesteś nadmiernie apatyczna albo nadpobudliwa?

Mam 18 lat, ale na kurs instruktora i tak trzeba szkołę ukończyć chyba. No i nie wiem gdzie takie coś zrobić. Jutro pokazę kartki z tym, co tu piszę psycholożce. Powiem, że trudno mi mowić, więc piszę.

Nie, raczej nie jestem nadpobudlwa czy apatyczna... Jestem wrażliwa raczej, często się czymś przejmuję, emocje też duszę w sobie... no nie wiem.

Gość taa niedobra pupa
Na instruktora jest wymagane średnie i 18 lat. Kurs trochę kosztuje, wiele ośrodków go organizuje. B. łatwo potem znaleźć pracę latem, chyba to dobre jak się studiuje - może to jakiś argument na rodziców? Może im powiedz o leczniczych właściwiściach jazdy konnej - 7- krotnie zmniejsza ryzyko zawału, itp.

Jestem w klasie maturalnej i w kiepskiej sytuacji finansowej, więc na razie wolę im nic nie mówić. Nadal nie wiem, co jej narysować i znowu zaczynam się irytować...

Gość taa niedobra pupa
narysuj ją :)

Wyszło mi 26 punktów. Jak się zdenerwuję, to nic nie narysuje, ale wtedy mi powie, że musze współpracować.

Gość taa niedobra pupa
To powiedz że nic nie musisz. Wg mnie ten pssycholog jest do niczgo....

Najpierw chciała, abym jej narysowała coś na spotkaniu. Zatkało mnie, pustka w głowie, poczucie niezręczności bo wyciągnęła kartkę i kredki a ja nie wiem co narysować. Więc dała mi 3 tygodnie na to i nadal pustka w głowie.

na początku chciałam po prostu zabawić sie w picassa i kreslic kolorowe plamy, na znak swojego chaosu w głowie. Potem chciałam jej oddac czarną kartkę, a na koniec narysować siebie. Jako problem to JA.

Gość karoolek...................x
dajcie sobie spokój z psychologami , ci do ktorych chodzicie , sami potrzebują dobrego dla siebie samego . to jak mają pomóc innym a ci dobrzy .... ci są dla was nieosiągalni ...

Beznadzieja! patrze na ten rysunek i czuję złość, zirytowanie! Albo oddam całą czarną kartkę z małym człowiekiem pośrodku, albo nic i powiem szczerze, że to zadanie mnie zirytowało, coś się we mnie zbuntowało i nie byłam w stanie nic narysować i czułam presję i oddam jej zapisane kartki z tego, co tutaj piszę - skoro nie potrafię mówić i rysować swojego problemu, to jej go napiszę.

Gość pzlpzl
Chętym dam namiar na konkretną panią psycholog w Warszawie. Jak widać są psychologowie i psychologowie. Dla niektórych psychologia to sposób na kasę, inni chcą pomagać. Trafiłem na tą drugą. Można jednak znaleźć osobę z odpowiednim podejsciem. pzl@poczta.onet.pl Pozdrawiam

Gość kamanda
Mi pomógł psychologonline.tv !

Gość gość
Ja mogę polecić Ci bardzo dobrego psychologa, który pomógł mi wyleczyć się z depresji http://snm-pp.pl/ Polecam, bardzo dobry i empatyczny człowiek starający się zrozumieć problemy, z jakim się do niego przychodzi.

Gość gość
Psycholodzy przeważnie dają bardzo dobre rady, http://www.maturitas.pl/nerwica-lek-paniczny/ mój wyleczył u mnie lęk paniczny, który doprowadzał mnie do bardzo złego stanu zdrowia.. na szczęście znalazłem odpowiedniego psychologa !

Gość kobieta 102
piękna Pani psycholog ❤️

Gość gość
jak chcesz dobry namiar na psychologa w Warszawie, to polecam Panią Anie www.gabinet-psychologiczny.waw.pl mi pomogla.

Gość gość
polecam na porady www.gabinet-psychologiczny.waw.pl korzystalam kilka razy i naprawde mega warto.

Gość gość
jednorazowa wizyta duzo nie kosztuja a dosc sporo moze pomoc wiec lepiej idz jesli tak czujesz. warto isc do kogos z duzym doswiadczeniem, moze do http://psychologia.wroc.pl/

Gość gość
Ja z terapii grupowej przeniosłam się na indywidualną bo nie czułam poprawy i to była dobra decyzja. Psycholog Smerecka-Biel wiedziała jak ze mną rozmawiać żebym się otworzyła więc może po prostu trafiłaś na nieodpowiedniego specjalistę?

Gość marines555
Generalnie to pacjent decyduje czy psycholog mu się podoba czy nie. Wiadomo, że nie zawsze można się zgrać i pacjent zawsze ma prawo do zmiany lekarza. Ja polecam Panią Agnieszkę z Krakowa: http://krajowy.biz/firma,psycholog-szaradowskapl Ma gabinet terapii pozytywnej i prowadzi psychoterapię indywidualną, dla par a także pomoc psychologiczną dla dzieci, studentów i rodziców.

Gość gość
Ja także swojego czasu gdy nie radziłam sobie z narastającymi problemami chodziłam na terapię do poradni www.czpgdynia.pl. Uważam że jest to dobre rozwiązanie i nie ma się czego wstydzić.

Gość gość
Ja miałam pare epizodów ataków lęku... po 3 czułam się fatalnie bo nachodziły mnie lęki o zwariowaniu i chorobie psychicznej...coś strasznego. Zapisałam się prywatnie do psychologa w www.medis.pl. Na wizytę szybko sie dostałam i już z wizyte na wizytę czuje się lepiej.

Gość gość
Psycholog Maślankowska z Opola pomogła nam dojść do porozumienia z mężem. Byliśmy już na skraju małżeństwa i zdawało się że już nie ma czego ratować, a jednak odbudowaliśmy nasz związek na nowo.