Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała_miiii

Pragnienie nie do ugaszenia w ciąży

Polecane posty

Gość mała_miiii

Kobietki czego to jest objaw? Nieustająco chce mi się pić. Na śniadanie wypijam kawę, herbatę, wodę lub sok, a potem jest coraz gorzej. Piję po kilka litrów i cały czas chce mi się pić. Zaczynam się obawiać. Na dodatek chce mi się ciągle spać. Jestem w 31 tc. Czy któraś z was tak miała?

Gość pijesz kawę w ciąży?
Nie wiedziałam, że można. Zawsze myślałam, że w ciąży ze wszystkiego trzeba będzie zrezygnować, ale skoro kawa dozwolona... A co do pragnienia, to mówiłaś o tym lekarzowi? Pij więcej wody, bez dodatków smakowych, soki i słodzone napoje nie nawadniają!

Gość Może masz cukrzycę
ciążową. Badałaś poziom cukru? Zrób to koniecznie, jak najszybciej. Zrezygnuj z kawy bo podnosi ciśnienie, zwiększa diurezę i tym samym nasila pragnienie

Gość Może masz cukrzycę
Pij przede wszystkim wodę. I skonsultuj się z lekarzem

Gość Może masz cukrzycę
I nie jedz potraw mocno solonych

mam podobnie tez bym mogła hektolitry płynów w siebie wlać a i tak ciągle chce mi się pić (35tc) nie mam pojęcia od czego to może po prostu mały potrzebuje więcej płynów a mam tak od jakiś 3 tygodni od razu mówię że nie mam żadnej cukrzycy ciążowej czy nadciśnienia wszystkie wyniki idealne a lekarka wczoraj jak jej o tym powiedziałam to stwierdziła że widocznie więcej płynów i tyle i mam mu dawać przy czym najlepiej wodę niegazowaną :) a co do kawy to przy bardzo niskim ciśnieniu w ciąży jest nawet wskazana mi położne na patologii jak z małą leżałam 4 lata temu to same robiły około 9-10 szklaneczkę ale miałam ciśnienie na poziomie 90/50 :/ w obecnej ciąży to nawet zapach kawy działa na mnie wymiotnie

Gość byc moze masz cukrzyce
ciązową - w ten sposob twoj organizm sie broni przed nadmiarem cukru , poprzez picie wydalasz szybciej cukier