Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ergrfghfhgfh

pytanie o alimenty - poradzcie prosze

Polecane posty

Gość ergrfghfhgfh

mam 24 lata, moj ojciec placi 240 zl przekazywane poczta. w lipcu skonczylam studia i podjelam prace. mama mowila ze czytala gdzie, ze jeszcze w wakacje alimenty sie naleza, dlatego pieniadze zostaly odebrane w lipcu, sierpniu i wrzesniu, teraz przyszlo awizo, ze sa do odebrania pieniadze, nie spodziewamy sie w tym terminie niczego wiec to pewnie alimenty. ojciec kiedys prosil o zaswiadczenie ze sie ucze i takie zaswiadczenie bylo wysylane co rok. od 5 lat jak studiuje na zaswiadczeniu bylo napiasne ze przewidywany termin zakonczenia studiow to czerwiec 2010. teraz sie zastanawiam czy odebrac te pieniadze czy nie. z jednej strony na przekazie nigdy nie jest doslownie napisane ze to alimenty tylko ze "dla corki". teortycnzie ojciec sam z siebie moglby mi wysylac kase powinien wiedziec ze koncze edukacje, bo zaswiadczenia nie dostal czy jesli wybralabym te pieniacze i on dowiedzialby sie ze juz skonczylam studia i pracuje to moglby isc do sadu zebym mu oddala? nie jestem ogolnie pazerna, ale mam tymczasowa prace a w domu sie nie przelewa, planuje studia podyplomowe, a to kosztuje troche, kazdy grosz sie liczy, z ojcem nie mam zadnych kontaktow

Twój też taki hojny jak mój... :/ tylko że płacił do czerwca i koniec.... pobierz, nic Ci nie grozi przecież :)

Gość do tego stopnIA JEST ZLYM
czlowiekiem ze za 250 zlotych poslalby cie do sadu???

Gość ergrfghfhgfh
nie zdziwilabym sie z tym sadem, nie mam o nim najlepszego zdania. jak rodzice sie rozstali to straszyl nas, probowal wybic okna w domu i duzo innych